DJW - Logo
 

Club


Welkom op de website van TC De Jonge Wingerd vzw.

Onze tennisclub staat in de eerste plaats bekend voor zijn familiaal, recreatief en democratisch karakter. Bij ons gaan spelvreugde en gezelligheid steeds voorop.

Met meer dan 500 leden is onze club één van de grootste verenigingen van Hoeilaart. Hiermee vormt ze één van de sterkste sociale weefsels van onze mooie gemeente. Geboren en getogen Doenders smeden in onze club vriendschapsbanden met de vele inwijkelingen uit zowel binnen- als buitenland. 

Onze club is eveneens de grootste tennisfamilie van de Druivenstreek. De leeftijd van onze leden varieert van 4 tot 70 jaar. De grootste groepen situeren zich echter bij de 5-16 jarigen en de 40-60 jarigen.

Onze club beschikt over 5 terreinen waarvan 2 overdekt zijn. Sinds 2016 is er ook een all weather court wat ook het vrij tennissen in de winter toelaat (niet bij regen- of vriesweer)

Het bestuur streeft er continu naar om het de leden zoveel mogelijk naar hun zin te maken en hen in optimale omstandigheden hun favoriete sport te laten beoefenen. Zo wordt er steeds alles aan gedaan om de bestaande infrastructuur perfect te onderhouden en waar mogelijk verder te optimaliseren.

Tijdens de zomermaanden bruist het van de tennisactiviteiten op onze club met o.a. de dubbelavonden, het clubkampioenschap (dubbel) in september, het dubbeltornooi in juni, het enkeltornooi in juli, het jeugdtornooi en de kidstoers in augustus en het seniorentornooi in september. Bovendien nemen een 20-tal volwassen- en jeugdploegen deel aan de interclub van april tot en met juni en 2 ploegen in de najaarsinterclub in september.

De Jonge Wingerd organiseert elk jaar ism Tennis Vlaanderen 2 dubbeltornooien, 2 jeugdtornooien, 2 kidstoers en 1 enkeltornooi. 

Ook naast het terrein valt er altijd wel wat te beleven in en rond de chalet. Onze sympathieke uitbaters Rudy en Nilda laten immers geen gelegenheid voorbij gaan om een feestje te bouwen :-)

De club is telefonisch bereikbaar via het nummer 02/657 14 17

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media