DJW - Logo
 

In de kijker


Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Hallo Geert, stel je zelf even voor aan onze leden.

Ik ben afkomstig van Hoeilaart, ben 37 jaar, en woon samen met mijn vrouwtje Karlien Coppens (zus van Steven) en onze 3 dochtertjes Freya (8 jaar), Jente en Anse (6 jaar) in Zaventem. Mijn hobby’s zijn tennis, squash en tafeltennis.

Tennis speel ik sinds ik groter ben dan een tennisracket, nog niet zo lang dus (LOL), en sinds 2006 ben ik lid van TC De Jonge Wingerd, waar ik gemiddeld 1 keer per week kom spelen. Voorlopig heb ik nog geen VTV klassement, maar dit seizoen heb ik wel de ambitie om eens deel te nemen aan een tornooi... en hierin de finale te verliezen.

Wat vind je leuk aan onze club en wat zou er nog beter kunnen?

De goeie sfeer die heerst binnen onze club spreekt mij enorm aan. Vooral op de dubbelavonden probeer ik zoveel mogelijk aanwezig te zijn, want die zijn supertof. Het zou leuk zijn mochten er wat extra tennisvelden bijkomen, maar ik heb zonet van de burgemeester begrepen dat dit niet voor meteen zal zijn.

Je tekende voor de nieuwe huisstijl van De Jonge Wingerd. Vertel eens hoe je in deze branche terecht bent gekomen?

Ik heb de smaak voor vormgeving te pakken gekregen toen ik het logo en de mailings voor de kledingwinkel van mijn zus Linda (Naomi) mocht ontwerpen. Ondertussen ben ik reeds 18 jaar zelfstandig grafisch vormgever met als specialiteit brand design (vormgeven van merken) en werk hierbij zowel op freelancebasis voor reclamebureau’s, als op projectbasis voor eigen klanten. In die periode heb ik onder andere meegewerkt aan de vormgeving van belgische merken zoals Veritas, Pegase en O’Cool, van de steden Antwerpen, Mechelen en Leuven, en ja ook van onze gemeente Hoeilaart.

Hoe ben je aan de oefening voor De Jonge Wingerd begonnen?

Eerst diende ik een oplossing te vinden om de lange clubnaam “Tennisclub De Jonge Wingerd Hoeilaart vzw” in een duidelijk woordlogo vorm te geven. De afkorting “TC” en de typische kleuren van Hoeilaart (geel en groen) werden hierbij een logisch onderdeel van het logo.

Daarna ben ik op zoek gegaan naar een symbool dat duidelijk kon maken dat het om een tennisclub gaat, zoals een tennisbal, tennisveld, tennisspeler,etc. Uit deze verschillende logo-voorstellen weerhield het bestuur dan de versie met het tennisspeler-silhouet.

Na het fine-tunen van het gekozen silhouet en het finaliseren van het logo werden een paar toepassingen ontworpen zoals een Powerpoint template, briefpapier, omslagen, enz...

Tot slot ontwierp ik ook nog de look & feel van de nieuwe website, waarbij het logo en de nieuwe kleuren duidelijk naar voor dienden te komen.

Welke toepassingen van de huisstijl mogen we nog verwachten?

Bij de start van het zomerseizoen komt aan de ingang van de club een groot spandoek in de nieuwe huisstijl, dat toch wel de nodige aandacht zal trekken. Ook de nieuwe website gaat dan live en zal een enorme meerwaarde leveren voor onze leden en bezoekers. Het is ook de bedoeling dat de traditionele nieuwsbrieven vervangen worden door een e-nieuwsbrief in de nieuwe look & feel. Op termijn wordt het logo en de huisstijl uiteraard nog op andere toepassingen verwacht zoals T-shirts, polos, sweaters, petjes, gadgets, etc.

Hoe heb je deze opdracht zelf ervaren?

Ik vond het een aangename ontwerp-opdracht omdat er buiten de clubnaam geen beperkingen werden opgelegd voor het ontwikkelen van een nieuw logo en bijpassende huisstijl voor de club. Ook met het uiteindelijke resultaat ben ik zeer tevreden. De vele positieve reacties die ik deze avond mocht ontvangen na de onthulling ervan bevestigen dat het nieuwe logo aanslaat bij de mensen.

Stel zelf je favoriete vraag en geef het antwoord:

Bij het openen van een fles cava in de chalet van De Jonge Wingerd verschijnt er een geest die je drie wensen aanbiedt. Welke wensen mag die geest voor je realiseren?

  1. Een goeie gezondheid voor mezelf, voor mijn familie en nu we toch bezig zijn voor gans Hoeilaart,
  2. Een propere wereldbol zonder natuurrampen, zodat onze kids er nog iets aan hebben,
  3. Drie extra wensen.

Kies zelf het volgende Jonge Wingerd lid die we “In de kijker” mogen plaatsen:

Mijn schoonzus Maryline Decat mag volgens mij wel eens in de kijker gezet worden.

Dank je wel Geert en veel succes met je eerste tornooi dit jaar!
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media