DJW - Logo
 

In de kijker


Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Hallo Herman, hoe zit dat met jou en onze tennisclub?

Ik ben een “ stevige” vijftiger en woon reeds 26 jaar in de streek op ongeveer 500 m van de club in vogelvlucht, weliswaar net over de grens in Overijse, samen met mijn vrouw Kristin en de kinderen Leander en Yelena.

Allen zijn we De Jonge Wingerd erg genegen. Is het niet om te tennissen, dan wel om te genieten van een drankje of een hapje in aangenaam gezelschap op de club. Kristin en ik zijn ongeveer 20 jaar lid van de club. Zelf was ik 13 jaar actief in het bestuur, waar ik me vooral bezig hield met de organisatie van de interclub. Hierdoor maakte ik op een intensieve en toffe manier kennis met de interne keuken van de club, onder 4 verschillende voorzitters.

Zelf spelen is vooral beperkt tot de interclubs en de dubbelavonden in de zomer. Gelukkig bestaat er ook een winterseizoen met duidelijke afspraken en vaste uren voor mij. Tijdens de winter probeer ik toch 2 x /week een dubbeltje te spelen, gespreid over De Jonge Wingerd en Panorama.

Tennis staat bij mij steeds als amusement op het programma, samen met een boel andere zaken. Met wat geluk, veel inzet en zonder veel techniek slaagde ik er toch in om een tiental jaar geleden C-30 te worden. Ondertussen werd dat reeds terug C-30/3. Hier voel ik me op mijn plaats.
 
Wat vind je leuk aan De Jonge Wingerd?

Het interclubgebeuren is voor mij een hoogtepunt. Weg zijn een halve dag met vrienden en er eens goed invliegen op en naast het terrein zijn echt wel de moeite.

In De Jonge Wingerd is het ook leuk vertoeven in een ongedwongen sfeer. Winst maken staat niet op de voorgrond. Er kan gedronken en gegeten worden tegen democratische prijzen en iedereen voelt zich betrokken bij de club. Vooral dat gevoel van ongedwongen lid zijn van een club, waar iedereen wel eens wat wil voor doen, geeft een apart gevoel in vergelijking met de meer van bovenaf geregeerde clubs.

Ook de uitbating van het clubhuis speelt hierin een grote rol. Dikke pluim voor Chantal en Wim met hun crew.
 
Zijn er voor jou zaken die nog beter kunnen?

Dat is een moeilijke vraag. Ik heb namelijk het gevoel dat, zodra er een een opmerking komt vanuit de leden, dit bekeken wordt door het bestuur, dat er dan zo mogelijk een oplossing voor zoekt. De huidige voorzitter zit ook voldoende in de club om voeling te hebben met de leden. Hij doet dit duidelijk niet alleen, maar krijgt zeker hulp van de medebestuursleden. Dat maakt dat ik de indruk krijg dat het merendeel van de leden, waaronder ook ik, zich best tevreden voelen met de huidige gang van zaken.
 
Hoe vergaat het Dr. Herman Docx?

Als huisarts specialiseerde ik me ook in sportgeneeskunde, duidelijk uit interesse. Ik werk in de groepspraktijk in Hoeilaart samen met 5 vaste collega’s en wij werken goed samen met Dr. Deman Benny, die ook lid is van De Jonge Wingerd. Hier kan ik dan ook zeggen collega en vriend. Zoiets is in vele streken niet het geval tussen artsen.

In de praktijk werken we erg nauw samen met de universiteit van Leuven voor de opleiding van de nieuwe generatie artsen. Dit vraagt veel idealisme, maar in onze groep is het toch een duidelijke keuze.

Tevens zit ik in erg veel werkgroepen, die steeds als doel hebben de geneeskunde beter te maken voor de artsen en de patiënten. Het spijtige is dat een dag maar uit 24 u bestaat.
 
Favoriete bezigheden naast werk en tennis?

Ik speel niet alleen tennis, maar probeer zowat aan alles wat zich aanbiedt deel te nemen. Wind-surfen is een beetje de grootste passie, maar vroeger was ik nogal intensief bezig met zeilen, wat basketten, volleybal, waterski, ski, zo mogelijk eens een fietstochtje enz....

Vorig jaar beklommen we de Kilimanjaro samen met Geert Boydens en Ludo Sorret ook leden van de club. Volgend jaar proberen we een tocht naar Nepal. Vorige maand stond een motortocht met Luc en Gerald Debroux samen met Michel Van De Plas, weer leden van de club, in het barre Schotland op het programma.Deze maand was de uitdaging een fietstocht naar zee en zo probeer ik steeds wel wat mee te pikken als doel.
 
Eva had het over mijn ‘ non actief ‘ door een knie blessure?

In maart dit jaar onderging ik een knieoperatie: voorste kruisbandreconstructie linker knie. Ik had reeds een ingreep voor hetzelfde 5 jaar geleden, voor de rechter knie. Beide letsels liep ik gelijktijdig op bij de deelname aan de ‘ Highland-games ‘ in Hoeilaart 6 jaar geleden. Mijn knie werd te onstabiel en wilde ik nog verder tennissen dan drong een ingreep zich op.

Hierdoor mag ik echter gedurende 6 maand niet tennissen. Dat is wel een zware straf, maar ik leef op hoop voor het volgende winterseizoen. Afspraak dus terug op De Jonge Wingerd volgend zomer seizoen hoop ik.
 
Wie mag voor jou als volgende in de kijker?

Neem dan maar Gert Callaerts, die staat wild enthousiast op het terrein, is altijd bereid om te spelen en heeft een hoog ‘ Fair Play ’ gehalte, gecombineerd met gedrevenheid en vriendschap.

 
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media