DJW - Logo
 

In de kijker


Gert Callaerts

Hallo Gert, kan je eens vertellen hoe je als Kempenaar in Hoeilaart bent beland?

Ik ben inderdaad een Kempenaar, met roots in Lier en een jeugdleven in Herentals waar ik sinds mijn geboorte meer dan 30 jaar gewoond heb.  Hoe ik dan toch in Hoeilaart beland ben? Een lang verhaal, maar mijn vrouw Annick Baus, wel een rasechte Doender, was via vrienden van vrienden toevallig aanwezig op een fuif die ik met een aantal studiegenoten organiseerde. 2 jaar later trouwden we en woonden een aantal jaren in Maleizen. In 2000 zijn we dan verhuisd naar onze woning in Hoeilaart, op de plaats waar Annick’s vader vroeger druiven teelde. Intussen hebben we een gezin van 4 met onze 2 zonen Ben en Ward.

Welke rol speelt tennis in je leven?

Tennis speel ik al van kinds af aan. Wanneer ik juist begonnen ben, weet ik niet meer, maar als kind deed ik het al dolgraag, zonder er echt in uit te blinken. Uren spendeerde ik op en langs de terreinen van HTC, de Herentalse Tennisclub. En als jonge gast werd ik uiteindelijk ook tennismonitor als vakantiejob bij Sporta: een prachtige tijd om nooit te vergeten. Door het verhuizen naar de Druivenstreek verloor ik stilaan de band met mijn vorige club. De bouwplannen, de pasgeboren zoon en finaal een gebroken rug op skireis zorgden voor bijna 10 jaar zonder tennis. Ik denk dat het 2006 was toen ik me kwam inschrijven in De Jonge Wingerd. Ik herinner me nog steeds de dag van de inschrijving met Miek achter de toog en de Polle die me met een brede smile een “wachtbonneke” gaf.

Na mijn tijd in Herentals waar ik heel veel mensen kende om tegen te spelen, was het even wennen om opnieuw een vriendenkring op te bouwen. Maar de ongedwongen sfeer op de Jonge Wingerd maakte het me makkelijk om me in te werken. Met dank ook aan mijn vrouw, want elke keer dat ik me voorstelde als man van Annick Baus, kon ik blijkbaar al meteen op sympathie rekenen… Was het meer dan gewoon wat angst voor tandartsboren?

Sindsdien ben ik één van de habitué’s geworden op De Jonge Wingerd en is het uitgegroeid tot een belangrijk stuk van mijn leven. Tussen mijn drukke professionele activiteiten zorgt het voor een onmisbare afleiding, die me dwingt om de dagelijkse beslommeringen even opzij te zetten. Tennis is voor mij ook een echte passie: moest ik er de tijd en fysiek voor hebben, ik zou elke dag een paar uren op het terrein staan.

Hoe vergelijk je onze club met je vorige club?

HTC was een veel grotere club en daardoor ook minder gemoedelijk dan DJW. Maar ik ben er als kind opgegroeid en heb er dus ook voor een stuk mijn hart verloren. Ik heb de club zien uitbreiden van 4 gravel banen met chalet tot een complex van 8 gravel banen, 4 verharde buitenterreinen en 4 verharde binnenterreinen. Veel mogelijkheden dus om te tennissen. En ook daar kon ik terugvallen op een ruime groep van tennispartners en kameraden.

Wat vind je leuk aan onze club?

Zoals ik al zei, hield ik als nieuwkomer van de open en gemoedelijke sfeer waarin het makkelijk was om nieuwe vrienden te maken. Ook de dubbelavonden waren daar een prachtig initiatief voor. Daarom probeer ik nu nog zoveel mogelijk deel te nemen om de nieuwe lichtingen van leden welkom te heten.

Verder ga ik graag om met mensen die gewoon zichzelf zijn en die ook aan een ander toelaten zichzelf te zijn. Die sfeer vind ik terug in onze club: ieder heeft zijn charmes en défaut-kes, maar het is de bonte mengeling die het juist zo boeiend maakt. Pretentieuze karakters liggen me dan weer minder, maar die kom je op De Jonge Wingerd gelukkig niet vaak tegen. Zo vind ik het prachtig dat ik het af en toe eens “mag” opnemen tegen veel betere spelers, die dat met plezier aanvaarden.

Welke suggesties heb je om De Jonge Wingerd te verbeteren?

Ik moet je misschien teleurstellen dat ik weinig kan suggereren, want ik ben in feite een heel tevreden lid. Uiteraard kijk ik zoals iedereen uit naar een uitbreiding met minstens 1 extra binnenterrein, maar ik apprecieer echt wel de inzet van de bestuursleden voor de goede werking van de club.

Of toch misschien 1 ding dat de zaak perfect zou maken: echte continuïteit in de uitbating. Op dat gebied zijn we momenteel fantastisch op weg om het te realiseren. Met Chantal en Wim hebben we een droomstel van uitbaters en ik was dolblij te horen dat ze volgend jaar weer van de partij zijn. Ik wens ze alle succes toe en nog liever dan die extra terreinen hoop ik dat zij nog jaren blijven.

Hoe zit het met de opvolging door de volgende generatie?

Mijn zonen Ben en Ward volgen ook al enkele jaren les in de club. De ambitie is vooral om plezier te hebben in het spel en dat begint de laatste jaren aardig te lukken. En nu ook Annick sinds enkele jaren lid is, kunnen we tijdens de week-ends met het gezin komen tennissen.

Je had het daarnet al over je drukke professionele bezigheden, kan je ons daarover iets meer vertellen?

In 1990 ben ik in Leuven afgestudeerd als Burgerlijk Ingenieur Scheikunde. Aan mijn studententijd denk ik trouwens nog altijd met heimwee terug. Hoewel het hard werken was, vond ik het één van de mooiste perioden in mijn leven. Telkens als ik in Leuven rondloop, begint het trouwens nog wat te kriebelen…

Na mijn studies heb ik 2 maanden met de rugzak rondgetrokken in China alvorens het professionele leven in te duiken bij Monsanto in Antwerpen. Bijna 21 jaar later werk ik daar nog altijd, nu als hoofd van een groep ingenieurs die projecten en verbeteringen doen op 2 productie-afdelingen. Persoonlijk ben ik ook de hoofdverantwoordelijke voor het contact met onze Japanse klant: een hele uitdaging, want ze zijn niet enkel onze beste klant, maar ook de meest veeleisende. Ondanks hun frustrerend hoge kwaliteitsverwachtingen, vind ik het toch geweldige en vooral hartelijke mensen om mee te werken.

Hoe vul je je resterende vrije tijd het liefste in?

Thuis werk ik veel in de tuin en regelmatig kruip ik ook achter de kookplaat. Genieten van wijn en lekker eten, daar heb ik geen last mee. Vooral in het gezelschap van intieme vrienden kan dat zalig zijn.

Verder gaan we heel graag op reis en daarbij wil ik ook altijd graag iets “gezien” hebben. Een paar weken met de luie krent in het zand is echt niets voor mij. Tot groot jolijt van de andere gezinsleden die altijd vinden dat ik overactief ben op verlof. De “compensatie-uren” aan de rand van het zwembad vul ik trouwens graag met lezen van romans. Buiten het verlof vind ik daar nooit de tijd voor en daarom kan ik er dan enorm van genieten.

Ik ben ook graag bezig met fotografie, een passie die ik helemaal van mijn vader geërfd heb.

Wie zou je graag als volgende “In de kijker” zien?

Logisch zou misschien zijn dat ik één van mijn goede vrienden op DJW kies. Maar, zonder afbreuk te doen aan de jeugdigheid van de vorige leden “in de kijker”, vind ik dat het de beurt is aan de toekomst van onze club: de jeugd. Na 2 mannen op rij is het trouwens nog eens aan een vrouw, niet?

Ik had daarom gedacht aan Marit Boydens, dochter van Marleen en Geert die voor mij goede vrienden zijn en een gezin hebben gesticht dat niet weg te denken is op onze club. Geert is trouwens ook één van mijn dierbare “vrijdagavond vrienden” tijdens het wintertennis. Uit sympathie dus voor de Boydens-en en als ode aan de gezellige wintervrijdagen, deze keuze.

Bedankt Gert!

 
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media