DJW - Logo
 

In de kijker


Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Hey Marit, stel je zelf maar even voor.

Nu zaterdag, 27 augustus, word ik 21 jaar! Alweer een stap dichter bij het volwassen zijn en ik kan mezelf dan echt geen “tiener” meer noemen.

Al die tijd heb ik gewoond in de Molenstraat in Hoeilaart. Ik ben de vierde in een gezin met 6 kinderen, wat ik echt wel een goede plaats vind. Ik ben immers 5 jaar lang de jongste geweest, waardoor ik ook een beetje verwend ben geweest. Met mijn “vraagtekens” kan ik bovendien altijd terecht bij mijn 2 slimme, mooie oudere zussen Liesbeth en Katleen,  en ook op mijn grote broer Rutger kan ik altijd rekenen. 

Uiteraard mag ik ook mijn jongere broers Jasper (16 jaar) en Lukas (14 jaar) niet vergeten, want het zijn 2 schatten bij elkaar. Zij troosten mij wanneer ik verdriet heb zonder veel vragen te stellen, wat wel leuk kan zijn. Zonder deze 2 “nakomers” was het nooit hetzelfde geweest ten huize Boydens.

Geert Boydens en Marleen Van Esser zijn mijn ouders. Aan hen heb ik mijn luxueus en zalig leventje te danken. Al 27 jaar staan zij dag en nacht klaar voor hun kinderen en nog altijd zijn ze dit niet beu.

Kortom, mijn familie betekent alles voor mij. Zonder hen zou ik niet weten wat doen.

Ik vind het leuk om in de kijker te mogen staan en daarom wil ik Gert Callaerts bedanken om mij te nomineren.

Hoe zit het met je tennisambities?

Sinds wanneer ik tennis weet ik niet juist, maar dat zal ongeveer vanaf mijn 6 jaar zijn. De Jonge Wingerd is steeds mijn enigste club geweest en dat zal ook zo blijven.

Ik heb niet zo zeer de ambitie om ver te geraken, omdat ik niet graag aan competitie doe. De Jonge Wingerd en Panorama zijn de enigste 2 tornooien waar ik aan mee doe op een heel jaar. Had ik wat meer het karakter van mijn mama gehad dan was ik wellicht meer competitief geweest. Zij heeft enorm veel doorzettingsvermogen. Zij is enkele keren Belgisch Kampioen geweest in het turnen, een sport waar zowel fysieke als mentale kracht belangrijk zijn.
 
Mijn klassement is C30/4, het enige dat ik ooit heb gehad. Tennissen is bij ons een soort familie sport geworden. Iedereen bij ons thuis tennist of heeft getennist. Ik heb dit jaar op De Jonge Wingerd mijn best match gespeeld tegen Eline Pollentier. Het was een zeer lange wedstrijd waar ik enorm van heb genoten.

Wat vind je leuk aan onze club?

De Jonge Wingerd is voor mij een soort van tweede thuis geworden, omdat al mijn beste vrienden er ook lid zijn.

De sfeer is er erg huiselijk en nieuwe leden worden steeds met open armen ontvangen. Chantal en Wim spelen hier een zeer belangrijke rol in. Zij staan letterlijk dag en nacht in onze kleine chalet klaar om ons op te vangen en zo onze club draaiende te houden.

Onze tennisclub leeft ook enorm. Op de talrijke activiteiten komt altijd veel volk op af omdat de mensen weten dat het weer al eens een leuke avond zal worden op onze club!

Zijn er zaken die je graag anders zou zien?

Eigenlijk heb ik niet echt iets toe te voegen wat beter zou kunnen in De Jonge Wingerd. Of misschien is er één ding, maar dat is meer een wens.

Het zou leuk zijn moest De Jonge Wingerd ook in het winterseizoen leven. Soms passeer ik er wel eens en dan ligt de chalet er zo doods bij en dat vind ik dan spijtig. Noodgedwongen moeten wij onze pintjes dan in Den Barnum gaan drinken en aftellen tot de club weer open gaat, maar ja uiteindelijk is het maar gedurende enkele maanden.

Hoe verlopen je studies?

Eerst heb ik aan de KHLeuven vroedkunde geprobeerd, maar dat was mij tegen gevallen. Vorige september heb ik mij dan voor kleuteronderwijs ingeschreven aan GroepT. Dat was met een bang hartje omdat ik helemaal niet zeker was of ik dit wel wou studeren, maar de tijd drong en ik moest mij absoluut inschrijven. Achteraf is dit toch de juiste keuze gebleken, want ik heb mijn eerste jaar succesvol afgesloten in eerste zit, waar ik erg trots op ben.

Het eerste jaar is natuurlijk maar het begin en dan ligt er nog niet zoveel druk op de schouders. Het tweede jaar zal veel zwaarder worden met veel meer opdrachten en stages. Ik hoop om binnen 2 à 3 jaar kleuterleidster te zijn. Ik kijk er enorm naar uit om mijn eigen kleuterklas te hebben, waar ik mijn eigen ideeën kan verwerken. Ik vind het erg boeiend om kinderen dingen bij te leren en te zien hoe ze op een jaar tijd zijn geëvolueerd.

Wat doe je daarnaast nog zoal?

Dankzij mijn opleiding kleuteronderwijs heb ik dit jaar ontdekt dat ik graag bezig ben met knutselen. Ik kan daar heel hard in opgaan en zonder dat ik het besef er uren mee bezig zijn. Het is wel niet altijd makkelijk om meteen op de juiste of beste manier ergens aan te beginnen. Ik wist eerst zelf niet dat ik graag knutsel, maar ik heb er verbazend veel geduld in. Met andere woorden is mijn studie ook mijn hobby en stop ik er veel van mijn vrije tijd in.

In de tennisschool van Vincent geef ik ook een uurtje les aan de 3-5 jarigen, ook alweer met kinderen dus. Ik probeer dan eens origineel uit de hoek te komen door dingen zelf te maken of spelletjes uit te vinden. Voor mij is dit een soort experimenteer uurtje. Ik kan dan zien wat de kinderen leuk vinden en wat niet, wat later van pas komt tijdens mijn stage.

Momenteel doe ik een vakantiejob in het rusthuis van Hoeilaart als zorgkundige, wat kan dankzij mijn jaartje vroedkunde. Dit is ook wel een bezigheid, omdat ik graag mensen help en zeker daar kunnen ze extra hulp gebruiken. Het is wel erg vroeg opstaan, maar eens ik die oude mensen zie “fleur” ik weer op. Ze zijn ons wel niet altijd even dankbaar, maar ja, je moet je maar eens voorstellen hoe het voor die mensen moet zijn, nNiets meer kunnen doen, alles vergeten, andere mensen die zeggen wat je moet doen, etc.

Waarover ben je het meeste fier?

Ik ben fier dat ik al zover ben geraakt op studievlak. Ik had wel wat schrik dat mij dit niet zou lukken, maar heel mijn familie heeft mij hierin enorm gesteund. Ik ben dan ook fier op ons groot gezin. Helaas beginnen de oudsten stilaan het huis te verlaten. Liesbeth is al vetrokken naar de andere kant van het land (Lommel) en ook Katleen staat op het punt om naar haar eigen appartement te vertrekken, gelukkig wel nog in Hoeilaart.

Wat weten de meeste mensen niet over jou?

Ik denk dat de meeste mensen niet weten hoe onzeker ik vroeger wel was. Vooral in het secundair was mijn faalangst zo groot dat ik mijn mond nooit open deed. Als er moest gelezen worden dan probeerde ik mij te verstoppen in de hoop dat de leerkrachten mij niet zouden zien, wat meestal nog lukte ook.

Sinds mijn toffe klas in het 5de middelbaar is dit echter enorm verbeterd en ben ik echt open gebloeid. Wanneer ik in een nieuwe kring wordt gesmeten dan zal ik mij eerst nog wel op de achtergrond houden, maar daarna zal ik de persoon zijn die jullie ook kennen in De Jonge Wingerd, een losse extraverte persoon - misschien soms iets te los. Ik weet nu echter meer en meer wat ik wil bereiken in het leven en ik voel dat ik meer op mijn eigen benen begin te staan.

Wie mag voor jou onze volgende “In de kijker” worden?

Ik zou graag Chantal en Wim Decoster  “in de kijker” plaatsen. Sinds zij onze uitbaters zijn bloeit de club immers terug als vanouds en komt er terug meer volk. Je kan er gewoon langsgaan zonder af te spreken met iemand, omdat je weet dat Chantal of Wim daar zijn om een babbeltje mee te slaan.

Bedankt Marit, voor dit openhartig gesprek.

 
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media