DJW - Logo
 

In de kijker


Vincent Van Zuijlen

Hallo Vincent, iedereen kent jou als de drijvende kracht achter onze tennisschool, maar wie schuilt er achter die man?

Ik ben 35 jaar en heb, op korte haltes in Terlanen en Sint-Agatha-Rode na, heel die tijd in Hoeilaart gewoond. Ondertussen ben ik al 7 jaar getrouwd met Sophie Havaux en heb 2 kapoenen van zonen, Yarno en Kobe.

Waar was je zoal mee bezig vóór je de leiding van de tennisschool op je nam?

Als afgestudeerde in het secundair in de richting Toerisme, mag ik mij een gediplomeerd toerist noemen. Daarna volgden 3 jaar bedrijfscommunicatie tot ik merkte dat dat niet echt mijn ding was, waarna ik maar ben gaan werken. De zeven jaar in de bewaking bij ADT, waarvan 4 jaar als ploegbaas, was voor mij een leerzame tijd.

Hoe ben je eigenlijk in het tennis terecht gekomen?

Als kleine uk moest ik al tennis spelen, maar nu ben ik eigenlijk wel blij dat dit van thuis uit werd opgelegd J. Sinds quasi het begin van De Jonge Wingerd ben ik lid van deze club, met haltes bij TC Panorama en TC Tenza. Maar hier voel ik me echt thuis. Ik ben reeds 6 jaar B+4/6 en dat zal waarschijnlijk nog eventjes zo  blijven. Ik geef full-time les dus is het uitzonderlijk dat ik daarbuiten zelf nog speel al is dat steeds de bedoeling. Maar het komt er gewoon niet van J.

Hoe ben je er toe gekomen om de tennisschool van De Jonge Wingerd voor je rekening te nemen?

Zeven jaar geleden ben ik begonnen met tennisles te geven. De eerste 3 jaar was dit bij TC De Berken onder leiding van Johan Pelicaen (A-trainer), van wie ik enorm veel heb kunnen opsteken hoe een een tennisschool gerund moet worden. De club had mij vroeger al gevraagd of ik interesse had om de tennisschool te leiden maar ik gaf er de voorkeur aan om eerst de nodige know-how op te doen bij Johan. Drie jaar geleden achtte ik mij dan klaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, al moet ik wel zeggen dat ik nog dagelijks bijleer. Bovendien volg ik regelmatig opleidingen en bijscholingen. Dit jaar slaagde ik als Instructeur B (niet te verwarren met Initiator B J ) en volgend jaar hoop ik trainer B te behalen.

Hoe evalueer je de voorbije jaren van de tennisschool?

Ik ben er trots op dat de resultaten van mijn leerlingen elk jaar verbeteren. Toen ik startte waren er sporadische overwinningen in interclub en op tornooien, maar jaar na jaar beginnen we een grotere rol van betekenis te spelen. Zo speelden dit jaar 4 (bijna 5)van onze 8 jeugdinterclubploegen eindrondes en behaalden we 1 finaleplaats met Louis Verougstraete en Florian Barbier. Ook bij de individuele tornooien vielen er dit jaar 5 tornooizeges te noteren. Dit is  toch wel knap als je weet dat die youngsters, bij een gebrek aan velden, maar 1 à 2 uur les per week kunnen volgen. Dit in tegenstelling tot de grotere clubs waartegen wij moeten concureren waar 5 uur les per week geen uitzondering is.

Ik wil van deze gelegenheid ook even gebruik maken om mijn echtgenote Sophie in de bloemetjes te zetten. Zij verzorgt de schoolwerking, een intens en vitaal werk voor het goed functioneren van de school. Daarenboven is ze altijd op de hoogte van de prestaties van de leerlingen, kortom een echte rots in de branding. Dankje wel Sophie voor alles.

Wat vind je leuk aan onze club?

De Jonge Wingerd is voor mij een tweede thuis, niet alleen omdat ik er bijna non-stop ben maar ook door de mensen (allemaal), de sfeer, de nevenactiviteiten,… en natuurlijk ook onze schitterende chalet-uitbating. Chantal en Wim zijn voor mij trouwens niet alleen de uitbaters, maar ze zijn gewoon ook echte vrienden geworden, dank je ook voor jullie.

Wat zou er nog kunnen verbeteren bij De Jonge Wingerd?

Zoals ik daarnet al aangaf is de tennisschool zo danig gegroeid dat we nu in acute terreinnood zitten, zeker naar onze competitiespelers toe. Soms zeggen mensen me, kijk die speler van club X heeft dat inzicht of dat meer (bv dubbelinzicht) en dan moet ik telkens verwijzen naar het aantal uren dat die andere jongeren krijgen in vergelijking met die van ons. Dat is soms frustrerend maar de realiteit. Maar dan krijg je de hierboven genoemde resultaten en dat geeft dan weer dat goed gevoel dat we toch niet zo slecht bezig zijn.

Wat zijn je favoriete bezigheden naast het tennis?

Naast de tennis ga ik graag mountainbiken en heb ik mijn eigen mini-voetbal ploeg met een aantal van onze leden, de Nero-boys. Verder ben ik een grote liefhebber van Franse wijnen. Er zijn weinig wijnen en/of streken in Bordeaux die ik niet ken. Nu er nog eens persoonlijk naar toe gaan. Dat staat al jaren op mijn agenda, nu de tijd nog vinden. Verder ben ik een Nirvana, Kurt Cobain, fan sinds het eerste uur. Voor mij de grootste ooit, tegen wil en dank zeg ik altijd.

Waarop ben je het meeste fier?

Natuurlijk op mijn kinderen, Yarno en Kobe. Yarno begint al goed te tennissen maar af en toe krijgt hij de kuren van zijn pa op een veld...tja de appel valt niet ver van de boom zeker. Ook Sophie begint aardig goed te tennissen wat me ook blij stemt.

Verder kan ik ook fier zijn als ik mijn leerlingen zie evolueren naar goeie competitie-spelers.

Wat de meeste mensen niet over jou weten?

De meesten zullen waarschijnlijk niet weten dat ik een aantal jaren Underground-Techno/Electro DJ ben geweest en zo overal in België heb gedraaid en zelfs een aantal keer in het buitenland, o.a. in Berlijn en Maastricht. Het is een hobby die ik mis maar door tijdsgebrek moet ik die voorlopig achterwege laten, ooit misschien terug later.

Stel zelf je favoriete vraag en geef het antwoord.

Wanneer ga je nog eens een mooie reis maken?

Door de tennisschool hebben we daar bijna geen tijd voor maar als die er komt dan gaan we met ons gezinnetje mooie reizen maken, hopelijk niet als ik met pensioen ben. Maar ik ben nu al blij als we af en toe eens  5 daagjes naar Center Parcs kunnen gaan, een ideale bestemming met de kids. J

Kies het volgende Jonge Wingerd lid die we “In de kijker” mogen plaatsen.

Voor mij mogen jullie Ruben Brusselman eens in de kijker zetten. Hij is nog maar twee jaar lid, maar een echte aanwinst voor de club. Hij is heel sociaal en vriendelijk, en een echte ambiance-maker. Samen met Davy Bries is hij trouwens sponsor van de club (Landbouwkrediet).

Hij volgt nu al drie seizoenen les bij mij en dat betekent altijd animo in de les. Na de les laat hij zeker ook niemand omkomen van de dorst J.  Dat hij van Oudenaarde komt nemen we er maar bij, zeker nu de Ronde van Vlaanderen daar gaat aankomen.

 
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media