DJW - Logo
 

In de kijker


Ruben Brusselman

Hallo Ruben, je tongval veraadt dat je geen geboren Doender bent. Vanwaar ben je afkomstig?

Ik ben geboren en getogen te Oudenaarde. Op mijn 25e, nu 4 jaar geleden, heeft mijn job me in de richting van het prachtige Hoeilaart gebracht en daar heb ik nog geen seconde spijt van. Wonende in het centrum heb ik alles dicht bij de hand, zowel van sportieve mogelijkheden als voor de dagdagelijkse noden.

Hoe ben je ertoe gekomen om een zakenkantoor te openen?

Voortvloeiend uit mijn opleiding, licentiaat Handelswetenschappen, optie Financiën, ben ik in de financiële wereld terecht gekomen. Na mijn studies heb ik vrij snel beslist om zelfstandige te worden. Dit als onafhankelijk verzekeringsmakelaar en bankagent bij het Landbouwkrediet.  Op heden run ik samen met mijn vennoot Davy en ons team het lokale B²-kantoor. Hierbij bieden wij onze klanten een totaalpakket aan dat steeds aangepast wordt op maat van de klant.

De financiële crisis woedt nu al een tijdje in alle hevigheid. Wat is jou kijk op deze situatie en welke raad heb je in huis voor onze leden/goede huisvaders/moeders?

Wat zich de afgelopen maanden en jaren in de financiële wereld afgespeeld heeft is ongezien. Niemand kon zich dit scenario inbeelden. Eén schuldige aanduiden is niet mogelijk. Maar de euforie van vroeger heeft duidelijk plaatsgemaakt voor de realiteit.

De vooruitzichten voor het jaar 2012 zijn heel moeilijk in te schatten, dit om diverse redenen. Hoe zal het verhaal van Griekenland zich ontwikkelen, worden er andere landen meegesleurd,… Hoe zal de verkiezing van het Amerikaanse presidentschap verlopen? Wordt het een democraat of een republikein? Gaan de grootbanken zich kunnen houden aan de huidige spelregels? …

Er zijn onnoemelijk veel factoren die een invloed kunnen/zullen hebben op de economische,financiële situatie de komende jaren.

Een belangrijke raad die wij steeds aan onze klanten geven om hun kapitaal te beheren, is te spreiden in diverse producten en looptijden. Op basis van onafhankelijk advies hebben wij twee plannen uitgewerkt voor onze klanten. Deze worden steeds afgetoetst en aangepast naar de klant zijn behoeften en verlangens op lange termijn, waardoor de klant een gemoedsrust heeft. Dit laatste is het meest belangrijke, want niemand ligt graag wakker van wat er met zijn geld zou kunnen gebeuren.

Laat ons het dan maar snel over leukere zaken hebben. Hoe zit het met je tennisambities?

Twee jaar terug heb ik mij aangesloten bij de club op aanraden van Stefanie Vanhaeght, dewelke mij ook overtuigde om tennislessen te volgen. Dit zijn twee zaken die ook ik iedereen zou aanraden. Ten eerste: lid worden van De Jonge Wingerd en ten tweede, indien je nog niet kan tennissen, zeker lessen volgen! De weinige ervaring op tennisgebied leert me wel dat tennislessen noodzakelijk zijn om een goede basis te hebben. Hier in De Jonge Wingerd is “de Vince”  natuurlijk de aan te raden persoon om lessen bij te volgen!

De lessen in de tennisschool zijn op maat gemaakt en men probeert er voor te zorgen dat het niveau van de deelnemers gelijkaardig is. Op heden zit ik in een groepje van 4 personen, waar we ons heel goed amuseren en plezier maken tijdens de les. Belangrijk is dat er voldoende interactie is tussen de trainer en de leden en dat we suggesties mogen doen om welbepaalde technieken te herhalen, bij te sturen,…

Dit jaar is het verder de betrachting om een aantal dubbeltornooien te spelen samen met Michel Ockerman. In het enkelspel zal ik mij beperken tot het clubtornooi.

Wat vind je leuk aan De Jonge Wingerd?

Dit is moeilijk te omvatten in één woord, omdat het nooit allesomvattend kan zijn, maar om een poging te doen: de sociale contacten, het lachen, de charme van de leden, de avonden in de chalet,…

Wat zou er nog kunnen verbeteren bij De Jonge Wingerd?

De kwaliteit van sommige buitenterreinen en het aantal terreinen. Dit is een oud zeer, maar hoe meer het benadrukt wordt, hoe sneller er eventueel een oplossing kan komen!

Verder, een eventuele wijziging van het uursysteem tijdens de winter. Als jong lid heb je het nadeel dat er weinig comfortabele uren over zijn om te spelen.

Je bent niet alleen lid van de club, maar met jullie zakenkantoor ook sponsor. Hoe ben je hiertoe gekomen?

De reden om de tennisclub te sponsoren is tweeërlei: ten eerste is het een club die openstaat voor iedereen en waar alle personen hun eigen kunnen zijn. Dit strookt volledig met de visie dat wij hebben binnen ons kantoor hoe je een organisatie/bedrijf runt. 

Ten tweede heeft iedere vereniging nood aan mensen en  middelen om een goede kwaliteit te kunnen leveren.  In De Jonge Wingerd worden deze middelen voortreffelijk aangewend, en kunnen wij ons vinden in het beleid van de club. Daarom dat wij ervan overtuigd zijn dat onze sponsoring kan bijdragen tot de verdere goede ontwikkeling van de club!

Heb je nog andere passies?

Daar mijn zaak heel wat tijd en energie vergt blijft er voor vrije tijd niet veel ruimte , doch probeer ik dan wat te lopen bij het ZATeam of te fietsen/MTB-en.

Daarnaast kan ik ook genieten van een goed glas wijn. Niet dat ik een echte kenner ben zoals Vincent (Van Zuijlen), maar ik doe mijn best om meer en meer te weten te komen over de finesses van de smaak. Bij het samen degusteren van een aantal flessen heeft Vincent me ondertussen toch al verschillende nuttige tips gegeven over deze materie, waarvoor dank :-) !

Waarop ben je het meeste fier?

Dat ik ben wie ik ben! Dit rekening houdend met zowel de positieve als negatieve elementen.

Welk aspect van jou zullen de meeste leden niet kennen?

De meesten kennen mij als iemand die voortdurend bezig is en nooit stilstaat, maar ik kan enorm genieten van pure stilte. En als dit op een berg is met sneeuw in de volle zon is dit nog meer genieten.

Een regel die ik achterliggend dikwijls hanteer om vooruit te komen in het leven is: “Durf keuzes te maken! In de wetenschap dat kiezen gelijk staat aan verliezen.”

Waar kan je nog enorm van genieten?

De kick van de snelheid op mijn skilatten en alles wat met het skiën te maken heeft:  het onbeschrijflijke gevoel van de afdaling op de piste, het horen kraken van de sneeuw onder je latten, het suizen van de wind langs je oren, het genieten van de zon als je op de skilift zit, de après-ski,…: een echte aanrader voor een sportieveling!

Tot slot, mag je kiezen welk lid van De Jonge Wingerd we als volgende “In de kijker” mogen plaatsen.

Hier kom ik uit bij de persoon die mij geïntroduceerd heeft in De Jonge Wingerd en dit is Stefanie Vanhaeght. Zij heeft mij als nieuweling in Hoeilaart vanaf het begin laten voelen dat ik welkom was en ze is ondertussen een goede vriendin geworden.
We hebben jammer genoeg nog niet samen kunnen tennissen, grotendeels te wijten aan het niveauverschil, maar nu ik toch al een beetje kan tennissen zal dat er wel eens van komen, bij deze Stefanie: klaar voor een uurtje tennis?

Bedankt Ruben.

 
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media