DJW - Logo
 

In de kijker


Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Hallo Stef,

als onze hoogst geklasseerde dame en enigste B-speelster, kan je zonder twijfel terug kijken op een mooie tenniscarriere. Wat zijn je mooiste herinneringen uit je tennisverleden?

Al van jongs af aan had ik één doel voor ogen: zo snel mogelijk B – speelster worden. Zo behaalde ik op mijn 15de verjaardag mijn hoogste klassement B-2/6. Mijn mooiste tornooidag was de Belgische meisjesfinale reeks 14 jaar, na deze match mocht ik op dezelfde dag nog een leuke topmatch spelen tegen een A – speelster.

Soms droom ik er nog wel eens van om volop te trainen en nog eens voor een hoger klassement te gaan, maar daar staat dan tegenover dat je daar zoveel tijd in moet investeren, die ik nu liever aan mijn jong gezinnetje besteed. Ondertussen ben ik namelijk 4 jaar getrouwd en 9 jaar samen met Frank en samen hebben we één dochtertje: Louise.

Voor mij geen competitie meer! Geef mij maar een uurtje vollenbak meppen en dan ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig!

Waarom ligt je hart in De Jonge Wingerd?

Mijn papa, Chris Vanhaeght,  heeft eind jaren ‘70 mee de Jonge Wingerd opgericht. De eerste vonken tussen mijn mama en papa sloegen over in de tennisclub die zich toen nog op de Kasteelhoeve bevond. Onrechtstreeks zijn ik en mijn twee zussen Anne- Sofie en Katrien het gevolg van een gezellig avondje Jonge Wingerd… :-)

Sinds mijn kinderjaren was ik een trouwe supporter van mijn mama en papa aan de zijlijn en zo ben ik zelf beginnen te tennissen. Ik schat dat ik ondertussen 20 jaar lid ben van de club.

De Jonge Wingerd is een plaats waar ik me thuis voel. In mijn jeugdjaren kon je me er altijd vinden. Er was een tijd dat ik twee, soms drie uur per dag speelde. Ik speelde heel veel tornooien en deed ook mee aan de interclubs. Doordat er in de Jonge Wingerd geen ploeg voor me was werd ik verplicht om ergens anders interclub te spelen en zo belandde ik in Panorama. Het was er wel oké, maar de sfeer dat op onze club hing was niet te evenaren.

Bij ons heb je de charme van een gezellig houten clubhuis, de huiselijke sfeer en de goede uitbating. Op de club is er altijd wel iets te beleven en de sfeer zit er altijd goed in!

Wie is de beste tennisleraar die je ooit had?

Oei, daar moet ik niet lang over nadenken… Kristof Swinnen natuurlijk!

Ongelooflijk hoe hij aan zijn leerlingen het zelfvertrouwen en de motivatie kon geven. Dat is ook iets dat ik dagelijks in school probeer mee te geven aan de kinderen. Als de kinderen voelen dat je in hun gelooft, dan volgt de rest vanzelf…

In de Sint- Clemensschool in Hoeilaart geef ik met veel plezier les in het 4de leerjaar. Vanaf mijn 12de gaf ik regelmatig tennisles en zo ben ik op het idee gekomen om voor leerkracht lager onderwijs te gaan en heb daar nog geen seconde spijt van gehad. Ik voel me gelukkig in mijn klasje en vind het tof om kinderen iets bij te leren, te entertainen en het is een grote uitdaging om in elk kind zijn eigen talenten naar boven te halen.

Wat zijn je passies?

Naast het tennissen, aerobic ik een uurtje en probeer ik 2 keer per week te lopen in het bos. Koken voor vrienden en familie is mijn grootste hobby! Eens lekker uit gaan eten, daar kan ik ook fantastisch van genieten. Ik sta open voor alle wereldkeukens met een lichte voorkeur voor de Thaise en Vietnamese keuken.

Kortom, het allermeeste geniet ik van tof gezelschap, ne goeie Martini en een heerlijk dineetje!!

Op wat ben je het meeste fier?

Misschien een beetje cliché, maar het meest ben ik fier op mijn bijna 1 jarig dochtertje ‘Louise’. Zij is mijn zonnetje in huis!

Wie wil je als volgende in de kijker zetten?

Mijn allerliefste en supersympathieke buurman, vriend en getuige: Mehdi Mandil. Hij is ondertussen al 7 jaar lid van onze club en ik vind het sjiek hoe hij in zijn tennisspel is geëvolueerd en vind het tof dat hij zoveel tennispartners heeft en ongelooflijk veel plezier beleeft aan het tennissen.

Bedankt Stefanie!
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media