DJW - Logo
 

In de kijker


Mehdi Mandil

Hallo Mehdi, je naam klinkt niet meteen Vlaams. Kan je jezelf even voorstellen?

Ik ben Mehdi, 29 jaar en afkomstig uit Hoeilaart. Zoals mijn naam het verraadt, heb ik Marokkaanse roots. Mijn vader is geboren in Tanger en verhuisde naar België in zijn jeugdjaren. Mijn moeder komt uit een Hoeilaartse serristenfamilie.

Samen met Sandra en onze twee kindjes wonen we op het Leen, waar we 2 jaar geleden gebouwd hebben. Ons zoontje Noah wordt bijna 3 jaar en onze kleine meid Alissa is 8 maanden.

Zelf ben ik werkzaam in Brussel als administratief medewerker. Ambulancediensten kunnen er facturen binnenbrengen bij ons Fonds. Het betreft facturen die onbetaald zijn gebleven door de patiënt. Mits aan enkele voorwaarden te voldoen, gaan wij die factuur voorschieten. Achteraf gaan wij deze kosten verhalen op de patiënt. Er komt veel administratie aan te pas, zeer veel telefonische contacten maar ook de betalingen en het boekhoudkundige neem ik hier voor mijn rekening. Geloof me, gebrek aan werk is er niet.

We kennen jou natuurlijk ook van Het Hele Dorp.

Het grootste deel van mijn jeugd heb ik doorgebracht bij de Scouts van Hoeilaart. Dit is voor mij een onvergetelijke tijd, waar ik bijzonder leuke kampen en zeer hechte vrienden aan heb overgehouden. Door de Scouts kwam ik o.m. terecht bij de speelpleinwerking, de jeugdraad en het Meivuur. Bij deze 2 laatste fungeerde ik als penningmeester en secretaris. 

Toen we in 2004 met enkele mensen van de leiding besloten te stoppen, hadden we het idee om samen nog iets te organiseren naar aanleiding van ons 30-jarig Scoutsbestaan. Zo kwamen we al snel terecht bij dat ene spel van vroeger dat heel Hoeilaart in de ban hield : ‘Het Hele Dorp’. Het concept bestond al, dus dat was geen probleem… Maar hoe we het organisatorisch gingen aanpakken was nog maar de vraag. We gaven de aftrap in 2005 en zijn zeer blij dat na 8 edities de ploegen hun weg hebben gevonden naar onze activiteit. Het concept slaat bij de mensen nog steeds aan en dat geeft ons als organisatie zeer veel voldoening. Als ik het goed voorheb, heeft ‘den Tennis’ op al die jaren al een mooie verzameling bekers bijeen verzameld, 6 om precies te zijn waarvan 1 overwinning. Ga maar eens kijken boven den toog bij Wim & Chantal. Een dikke proficiat daarvoor!

Kan je ons iets vertellen over je tenniscarrière?

Een 7-tal jaar geleden heb ik de smaak terug te pakken gekregen. Ik zeg ‘terug’ want ik was tijdens mijn lagere school ook al enkele jaren aangesloten bij de Wingerd. Zoals velen speel ik recreatief, maar toch probeer ik af en toe een tornooi mee te pikken. Ons eigen tornooi, maar ook dat van de naburige gemeenten vind ik echt de moeite. Er heerst altijd een leuke, ontspannen sfeer. Een jaar of twee geleden speelde ik op de Wingerd tijdens ons enkel tornooi de kwartfinale. Dit was mijn beste prestatie tot nu toe. Hopelijk zullen de lentelessen bij Vincent me dit jaar wat bij brengen… Misschien kan ik dan eens een tornooi winnen? Ik ben nu C30/5 en buiten de lessen speel ik 1 keer per week. Tijdens de winter sla ik tweewekelijks een balletje tegen Frederik Debusscher.

Heb je naast het tennissen nog tijd voor andere activiteiten?

In de winter speel ik voornamelijk tafeltennis. We spelen in competitieverband. Onze club telt 9 ploegen die wekelijks thuis of op verplaatsing spelen. Ik ben ploegkapitein van onze D-ploeg. Deze bestaat uit 3 spelers, waaronder ook Jonge Wingerd-lid Geert Deveuster. Dit is nu het 4de jaar dat ik samen met hem competitie speel en dit jaar behaalden we een verdienstelijke 2de plaats. Naast Geert telt onze club nog enkele andere spelers die bij de Wingerd zijn aangesloten. Dan denk ik maar aan Joost Peeters, Stijn Monsaert, Tim Vandenput, Dries Smets, en Jurgen Hollebecq (oftewel Tsjemo) die onze kleuren nu jammer genoeg niet meer verdedigt.

Verder probeer ik mijn activiteiten eerder te beperken. Ik stap volgende week op tram 3 en ik zie nu nog meer in dan vroeger dat je moet genieten van het leven. Vooral van mijn kids, dat is voor mij echt van belang. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet meer buiten komen hé. We houden trouwens heel erg van afspreken met vrienden en organiseren zeer graag etentjes onder familie en vrienden.

Wat zou je nog graag anders zien bij de Jonge Wingerd?

Het zou leuk zijn om in de winter een 3de veld overdekt te zien. Het zou wat meer mogelijkheden bieden aan enerzijds de tennisschool en anderzijds de mensen die in de week graag een balletje komen slaan. Bijkomend voordeel zou zijn dat de interclubs en de tornooien, bij slecht weer, minder vaak verplaatst zouden moeten worden naar Panorama.

En als ik me nog heel even mag laten gaan, zou ik de veel te hoge rij bomen, die tennis en voetbal afscheiden, verwijderen en plaats laten maken voor een bijkomend tennisterrein (of 2). :-)

Wie is de volgende persoon die je “in de kijker” wil zetten?

Ik zou hier eigenlijk een 10-tal mensen kunnen opnoemen die ik in de kijker wil zetten. Maar als ik dan toch moet kiezen, dan sla ik de bal door naar het verre Duisburg. Daar woont een goede vriend en ex-bestuurslid van de Jonge wingerd. Ik nodig Steven Heye dan ook meteen uit om één van de komende weken een balleke te kloppen, want daar hebben we dit seizoen nog geen kans toe gehad.

Bedankt Mehdi!
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media