DJW - Logo
 

In de kijker


Christophe Swinnen

Dag Kristof, jij bent waarschijnlijk één van de oudste leden van De Jonge Wingerd, ik bedoel met de meeste jaren dienst. Stel je toch nog even voor.

Ik ben Kristof Swinnen, 44 jaar oud en woon samen met Hilde en haar 4 kinderen op de Bakenbos, net over de (taal)grens.

Maar ik ben natuurlijk wel een echte Doender! Ik heb altijd in Hoeilaart gewoond en na mijn studies heb ik hier ook 8 jaar in de Cera bank gewerkt. Sinds een 10-tal jaar werk ik in Brussel bij Petercam, de grootste Belgische beursvennootschap. Ik ben verantwoordelijk voor de Middle Office en leid een team van 8 mensen.

Hoe en wanneer heb je de tennismicrobe eigenlijk opgedaan?

Ik speel al mijn hele leven tennis bij De Jonge Wingerd. Terwijl mijn ouders tennisten, sloeg ik balletjes tegen mijn allerbeste tennisleraar ooit, de tennismuur naast de terreinen. Uren, dagen, jaren speelde ik tegen die muur!

Later, tijdens de zomermaanden, kampeerden we bij wijze van spreken van ’s morgens tot ’s avonds met een bende jongeren op de tennis en speelden we de hele dag door tegen mekaar.

Verder stak ik ook heel veel op van de enkele uurtjes les die ik kreeg van wijlen Firmin Van Hoeck.

Nadien volgde ik nog enkele winters tennisles bij Gerda Mespreuve.

Welke zijn je mooiste/leukste herinneringen?

Over mijn beste herinneringen kan ik waarschijnlijk verschillende boeken schrijven, waar zal ik beginnen?

Vanaf onze 12 à 13 jaar speelden Hans (Coppens) en ik samen interclub. Wij waren de 2 vaste waarden, af en toe viel er iemand in om eens mee te dubbelen. Magda, de mama van Hans, bracht ons altijd. Op een keer onderweg naar een ontmoeting verloren we bijna het portier van de auto op de autostrade. Op de pechstrook konden we de deur gelukkig weer vastbinden.

In de beginjaren van ons officieel tornooi, we waren toen een jaar of 14, hadden we geen chalet/clubhouse meer en gebruikten we een caravan als lokaaltje voor de tornooiorganisatie. Alle drank en officiële documenten werden hierin bewaard. ’s Nachts bleven Hans en ik dan slapen/waken in de caravan.

Vanaf mij 14de mocht ik ook met de grote mannen aantreden. De dubbels met meester tacticus, Philippe Vrebos, zijn mij altijd bijgebleven. ‘’t Spel vertragen, balletje de lucht in …’.

Jaren later, met ons ‘KissMy@s-team’, verloren we eens op TC De Berken met 6-0, de tegenstrevers wilden niet meer dubbelen en wij trokken ons terug op de club. Daar vierden we onze nederlaag tot in de vroege uurtjes met frietjes en heel veel champagne! Ja, de ambiance primeerde heel vaak op het sportieve.

Als coach van de beruchte H7 ploeg beleefden we ook ongelooflijke momenten.

Speel je nog vaak en speel je ook nog competitie?

In de winter spelen we een uurtje of 2 per week, meestal gevolgd door een partijtje kaarten.

De laatste 8 jaar spelen we met een leuk ploegje bij de junior veteranen. We spelen in de laagste reeks Nationale. Onze fantastische kapitein Dirk (Vandemeulebroucke) zorgt er ieder jaar voor dat we ingeschreven geraken. Het leuke aan deze reeks is dat we al in alle uithoeken van het land zijn geweest. Telkens komen we nieuwe mensen, nieuwe culturen tegen. Onze voorkeur gaat duidelijk naar het zuiden, naar onze Waalse buren, waar we altijd fantastisch ontvangen worden. Zo speelden we ooit in ‘Les Cheminots’ nabij Bergen, de tijd leek er wel 30 jaar te hebben stilgestaan, maar lekker gegeten en gedronken dat we daar hebben!

Na de zware ontmoetingen volgen vaak nog zwaardere nabesprekingen, vraag maar aan Frankie (Vranken)? Hoewel de ambiance het belangrijkst blijft, konden we toch ook al 2x doorstoten naar de eindronde.

Je gaf ook nog tennisles op de Jonge Wingerd, nietwaar?

Inderdaad, gedurende 15 jaar heb ik tennisles gegeven op de Jonge Wingerd. Ik behaalde eveneens mijn diploma ‘Tennis Initiator’. Dit heb ik altijd enorm graag gedaan, het was een echte hobby! De zomerstages waren super. ’s Middags maakte Miek ons een lekkere lunch klaar, de wortelpuree met saucissen was mijn favoriete gerecht.

Door mijn beroepswerkzaamheden en gezinssituatie ben ik hiermee spijtig genoeg een 8-tal jaar geleden gestopt.

Nadien heb ik een 2-tal jaar in het bestuur gezeten. Ik was verantwoordelijk voor de interclub. En ik ben ook nog 2 jaar wedstrijdleider geweest op ons officieel enkeltornooi, samen met Philippe.

Hoe zag jij de evolutie van de tennisclub? Wat zou er nog kunnen verbeteren?

Sinds ik begon te tennissen tot nu is er natuurlijk heel veel veranderd. Destijds hadden we maar 2 gravelterreinen en een terrein in beton, ondertussen zijn het er 5, waarvan 2 overdekt. Het ledenaantal is verdubbeld.

Er kwam een tennisschool bij, terwijl er vroeger iemand van buiten de club les kwam geven.

Met het groeiend aantal leden wordt het wel steeds moeilijker om te reserveren. Dit zorgt soms wel eens voor ergernis. De staat van de binnenterreinen is in de winter vaak verre van ideaal. Hoewel er al heel wat werd ondernomen blijft dit toch een pijnpunt. Wat kan er dus nog verbeteren? Wel, een terreintje of 2 bij, liefst ook overdekt. En ook heel graag douches! Want wat is er aangenamer na een leuke tennispartij, dan een lekker biertje te drinken, na een zalige, warme douche?

Wie wordt de volgende ‘in de kijker’?

De keuze lijkt mij evident, met hem begon het allemaal … Hans Coppens, de vaste waarde aan het kerkhof!
 
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media