DJW - Logo
 

In de kijker


Lieve Hermans

Dag Lieve, stel je even voor?

Ik ben Lieve Hermans. Ik zag het licht in een lang vervlogen tijd in Ukkel en woonde daarna in Sint-Pieters Woluwe. In 1976 ben ik in Hoeilaart beland. Ik woon er zeer graag en ik heb ook een zeer sterke band ontwikkeld met mijn groene hoekhuis met zijn prachtige voor- en binnentuin. Het is de plaats waar ik tot rust kom en waar ik mijn mindere momenten, o.a verbonden met het tragisch overlijden van mijn oudste zoon Nello in 2002, kan opvangen door te werken in de tuin. Met mijn handen wroeten in de aarde en planten zien groeien geeft mij voldoening en plezier. Ik woon er nu samen met Geert, mijn partner, en Elias, mijn zoon.

Wat doe je in het dagelijks leven ?

Van opleiding ben ik Regente Lichamelijke Opvoeding en Biologie. Ik ben evenwel mijn eigen weg ingeslaan en geef nu workshops in binnen– en buitenland die betrekking hebben tot hedendaagse dans en inprovisatietechnieken. Verder ben ik een gediplomeerde lerares Alexandertechniek. De Alexandertechniek is een methode waarin je leert om met de nodige energie vrij te kunnen (blijven)  bewegen. In dat kader begeleid ik kinderen, acteurs, muzikanten en sporters via individuele en groepslessen.

Wanneer ben je eigenlijk beginnen te tennissen en waarom de Jonge Wingerd?

Ik heb mijn eerste balletje geslaan in 1989 op vakantie in La Gomera met mijn toenmalige man Ludo De Corte. Dat viel zo goed mee dat ik me in 1990 heb ingeschreven in de Jonge Wingerd. Dit voor de evidente reden dat de club op wandelafstand ligt van mijn huis. Nu speel ik minstens 1 à 2 uur per week zowel in de winter als in de zomer. Ik ben nu C+30/3, maar ben ooit nog C+30/2 geweest.

Heb je nog tennisambities?

Ik bekijk het match per match. Ik hou wel van het competitieve aspect van tennis en ben dus blij dat ik dit jaar 75% van mijn enkel- en dubbelwedstrijden heb gewonnen. Al bij al niet slecht zou ik durven te stellen. Ik ben ook fier dat ik nog maar pas een 17 jarige C+30/2 naar huis heb gespeeld.

Mooie statistieken ! Volg je hiervoor nog les? 

Nee, ik neem al een paar jaar geen les meer. In het verleden heb ik wel veel opgestoken van Mevrouw Mespreuve, Arend, Steve Joly en Luc Van Renterghem. Nu probeer ik tijdens wedstrijden aan zelfcoaching te doen. Ik probeer ook de zwaktes van mijn tegenstanders te vinden om zo de juiste speeltechniek te ontwikkelen. Verder luister ik naar mijn partner Geert die niettegenstaande hij geen tennisser is over veel kennis van zaken beschikt. Ook Kristien Haine heeft mij al veel goede tips gegeven.

Wat zijn je mooiste tennisherinneringen?

De leuke uitstappen naar Roland Garros met de madammen, de prijsuitreiking na de finale Nadal-Djokovic twee jaar geleden in Madrid in het goednieuwe stadion La Caja Magica en vooral de matchen van Agassi op Roland Garros. Ik heb nog een leuke anekdote wat Agassi betreft: ik heb ooit nog Agassi zien spelen zonder onderbroek onder zijn short. Hij heeft dit trouwens bevestigd in zijn boek (Red: 'Open: An Autobiography') dat een must read is voor iedereen.  

Wat vind je zo leuk aan de Jonge Wingerd ? Wat zou er nog kunnen verbeteren ?

De locatie zoals reeds eerder aangehaald maar vooral het feit dat je, gezien de perikelen van de vorige jaren, er een soap van zou kunnen maken: «Het leven zoals het is: de Jonge Wingerd». Wat er nog verbeterd moet worden dat laat ik liever aan de jeugd over: zij zijn immers de toekomst van onze club. 

Heb je nog andere hobby’s ?

Tuinieren, dansen en plezier maken. Gewoon genieten van het leven. Carpe Diem!

Tot slot wie wordt het volgende lid in de kijker ?

Ik zal wel één van de oudste “dames 30 madammen” zijn. Vandaar dat ik de jongste “dames 30 madam” kies : Lotte Alsteens. Ze is bovendien ook een grote fan van Andre Agassi.

Ewel Lieve een dikke bedankt!
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media