DJW - Logo
 

In de kijker


Lotte Alsteens

• Stel je zelf even voor

Ik ben Lotte Alsteens, in 1983 geboren in Leuven, opgegroeid in Overijse en Hoeilaart, naar de middelbare school gegaan in Etterbeek en aan de universiteit en op kot gezeten in Gent. Nu woon ik in Sint-Agatha-Berchem, Brussel, ongeveer naast de basiliek van Koekelberg. Ik woon er alleen in mijn appartement, maar ik heb een vriend die dicht bij Leuven woont. En aangezien ik ook nog veel in Overijse en Hoeilaart kom, ben ik mij dus eigenlijk continu aan het verplaatsen. Ik blijf een sterke band hebben met de Druivenstreek, en daar heeft de Jonge Wingerd veel mee te maken. Het is niet uit te sluiten, en zelfs waarschijnlijk, dat ik ooit terug in de streek kom wonen.

• Wat doe je in het dagelijks leven?

In 2005 ben ik afgestudeerd als biologe, maar ik heb nog een extra opleiding journalistiek gevolgd en ben in die richting verder gegaan. Ik ben begonnen met een stage en een job bij Sportwereld van Het Nieuwsblad en ben na enkele jaren bij De Standaard, een zusterkrant van Het Nieuwsblad, beland. Ik werk er nu voor DS Avond, de nieuwe avondeditie van de krant, waar ik over alle mogelijke onderwerpen schrijf.

• Hoe lang ben je al lid van de Jonge Wingerd?

Hoewel ik 'nog maar' 30 jaar ben, voelt het alsof ik een oudgediende van de club ben. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik precies lid ben geworden, maar het zal ongeveer 1992 geweest zijn, dus ruim 20 jaar geleden. Ik ben ooit begonnen met tennis omdat ik in navolging van mijn moeder een hevige Agassi-fan was en dezelfde sport als mijn idool wilde beoefenen.

• Op welk niveau speel je?

Voor iemand die al 20 jaar tennist, speel ik nogal middelmatig. Momenteel heb ik een C30/3-klassement, maar ooit was ik C30/2. Ik speel dan ook wel vrij weinig: meestal niet meer dan één keer per week en zelden een toernooi. Af en toe draaf ik nog eens op voor interclub en in de zomer neem ik deel aan de Jonge Wingerd en Panorama. Een paar keer per jaar speel ik ook een dubbeltoernooi, meestal met Lieve Hermans.

• Wat is je beste tennisherinnering?

Mijn beste wedstrijdherinnering was mijn match in het Jonge Wingerd-toernooi tegen Nadia Van Haecht, die pas tegen 2 uur 's nachts afgelopen was. Ik denk dat ik in de derde set 5-0 of 5-1 achterstond, maar uiteindelijk toch nog kon winnen. Het moet zowat 10 jaar geleden geweest zijn, maar af en toe herinneren we elkaar aan die bijzondere wedstrijd. We willen het wel nooit meer zo laat maken.

• Volg je nog les?

Af en toe neem ik nog eens een lesje bij Vincent, maar de echte lessenreeksen liggen achter mij. Ik heb heel wat leraars gehad, ik kan ze mij niet allemaal voor de geest halen. Er waren André Toujour, Steve Joly, Kristof Swinnen, ... Van die laatste heb ik mijn opslag geleerd en ik ben hem dan ook heel dankbaar, want het is zowat mijn enige sterke wapen.

• Waarom heb je destijds voor de Jonge Wingerd gekozen?

Mijn moeder heeft me als kind bij de Jonge Wingerd ingeschreven omdat het een kleine, gezellige familieclub leek en dat bleek ook te kloppen. Het draait hier vooral om plezier, niet zo zeer om prestaties, en dat zie je nog zelden. Dat is dan ook een van de redenen waarom ik blijf terugkomen, ook al woon ik aan de andere kant van Brussel. Het is wel jammer dat het de laatste jaren zo moeilijk is om de uitbating van de chalet te garanderen, het is tenslotte daar dat we allemaal samenkomen en een hechte club vormen.

• Wat zijn je favoriete bezigheden naast het werk/tennis?

Hoewel tennis de sport is die ik veruit het langst beoefen, is lopen intussen meer 'mijn' sport geworden. Ik loop nu elk jaar een marathon en dat vraagt om veel training. In de voorbereiding op een grote wedstrijd moet ik vijf keer per week mijn loopschoenen aantrekken.

Als ik niet aan het sporten en werken ben - beide gaan voor mij hand in hand, lopen om het werk te verwerken - dan ben ik op reis, hoe verder hoe liever. Ik hou van alles: sport, natuur, avontuur, cultuur, steden,... ik kan me geen plek inbeelden waar ik niet naartoe wil. Deze zomer zit ik in Pakistan om naar het basiskamp van de K2 te trekken, dat zal wel een van de zwaarste reizen zijn die ik al ooit ondernomen heb.

• Kies het volgende Jonge Wingerd lid dat we 'In de kijker' mogen plaatsen

Tussen al dat sporten door is er eentje die mij letterlijk op de been houdt: Karlien Veugelers. Maar ik heb haar niet leren kennen als mijn kinesiste: Karlien en ik zaten ooit nog samen in de muziekschool van Hoeilaart, beiden nog kinderen. Het was wel pas op de tennis en dan vooral de laatste jaren dat we meer en meer met elkaar te maken kregen. Maar ik kan haar nog veel beter leren kennen, vandaar dat ik haar in de kijker zet.
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media