DJW - Logo
 

In de kijker


Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Dag Karlien, stel je even voor?

Ik ben Karlien Veugelers. Ik ben 33 jaar en ben afkomstig van een beetje overal. Mijn ouders zijn Limburgers die weliswaar sedert mijn kindertijd in de druivenstreek wonen. Niettegenstaande dat mijn ouders in Overijse woonden, werden de meeste sociale activiteiten in Hoeilaart uitgeoefend. Ik woon nu ook in Hoeilaart met Ronald en onze 2 zonen Eli en Léon.

Wat doe je in het dagelijks leven ?

Van opleiding ben ik Licentiaat in de Kinesitherapie en heb samen met 3 andere kinés een groepspraktijk sportkinesitherapie op de campus van de Vrije Universiteit Brussel.

Wanneer ben je eigenlijk beginnen te tennissen en waarom De Jonge Wingerd?

Ik speel al tennis sedert mijn acht jaar en ben al lid van De Jonge Wingerd sedert 1991. Je mag mij dus gerust een oudgediende noemen. Mijn klassement is C+15/5 maar ik ben ooit nog C+15/4 geweest. Ik  moet, met het schaamrood op de wangen, evenwel toegeven dat ik dit jaar de partijen op mijn 2 handen kan tellen. Mijn tennisambities staan bijgevolg op een zeer laag pitje.

Bij gebrek aan ambitie vertel me dan maar je mooiste tennisherinnering?

Ooit speelde ik de finale van Enkel Dames 5 in De Jonge Wingerd op center court op een bloedhete finaledag. Mijn tegenstandster was een jonge Nederlandse die niet van het aanvallende type was, om het zacht uit te drukken. De vliegtuigen ondervonden die avond redelijk wat hinder van onze partij en ik slaagde er maar niet in de match in handen te nemen en af te maken. Na ongeveer 3u spelen en omringd door een steeds zatter wordend publiek, die nota bene moesten wachten op het einde van onze match om aan de receptie te beginnen, heb ik toch mijn eerste en enige tornooi gewonnen.

Je hebt wel een mooi klassement, heb je hiervoor lessen genomen?

Ja ik denk nog geregeld terug aan de woorden van mijn ex-tennisleraar Sugi (= Frank Vranken) : Buisje smeren en foto-stop ;-)

Wat vind je zo leuk aan De Jonge Wingerd ?

In De Jonge Wingerd  toekomen is altijd een beetje thuiskomen, ongeacht hoe frequent ik er geraak. Ik heb ook prachtige herinneringen aan de onvergetelijke avonden op De Jonge Wingerd die eindigden op danspartijen in de chalet. Ook de verhitte gesprekken met de vriendinnen op het terras en op de rand van de zandbak zullen me altijd bijblijven.

Heb je nog een leuke anekdote mbt De Jonge Wingerd?

Toen Miek zich kwetste aan haar schouder werd de chalet elke dag door andere leden open gehouden. Ondanks de grote inzet van alle leden zaten we op een avond iets te drinken aan de toog toen de pakjes chips letterlijk begonnen te bewegen. De muizen hadden een lichte voorkeur voor de zout -smaak…  
 
Wat zou er nog kunnen verbeteren ?

Het zou leuk zijn om vaste uitbaters voor de chalet te kunnen aantrekken en te houden om het gevoel van een warme/gezellige club te kunnen behouden. Dus keep on going Nicolas en Nils!!!!

Wat zijn je favoriete bezigheden naast het werk/tennis?

Momenteel ben ik in mijn vrije tijd vooral bezig met de kindjes en probeer ik het lopen wat uit te bouwen.

Waarop ben je het meeste fier?

Net na de bevalling van mijn oudste zoon waren Steve Darcis en Olivier Rochus allebei gekwetst en via via bij mij beland. Ondanks pasgeboren Eli kon ik die kans niet laten liggen. Steve en Olivier zijn dan een tijdje bij mij thuis in behandeling geweest en schommelden met plezier af en toe met de Maxicosy om Eli kalm te houden tijdens de behandeling.

Tot slot, wie wordt het volgend lid in de kijker?

Gezien ik mijn goeie vriendin Hilde Stas op De Jonge Wingerd heb leren kennen, stel ik haar aan als volgende lid in de kijker…

Ewel Karlien, dank u wel.
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media