DJW - Logo
 

In de kijker


Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ik ben Dirk Vandemeulebroucke, 45 jaar. Mijn jeugdjaren heb ik doorgebracht in St-Agatha-Rode. Ik ben dus geen doender, maar zo ver weg ligt dat nu ook weer niet.

Voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd aan sport gedaan. In de winter was het voetbal, in de zomermaanden tennis. Tennis was toen meer een zomersport daar er amper clubs met overdekte terreinen waren.

Mijn beide ouders waren lid op La Raquette in Wavre. Mijn vader was niet het grote tennistalent. Hij kon het beter uitleggen. Dus die is daar in het bestuur gestapt. De goesting om te tennissen heb ik vooral door mijn moeder gekregen. Zij speelde heel wat tornooien. Ik kon amper een rakket opheffen of ze sleurde me overal mee naar toe. Zodoende heb ik  ongeveer op elke club uit Brussel en Waals-Brabant tegen deplaatselijke muur gespeeld. Uren aan een stuk. Eveneens ontelbaar zijn de late avonden die we op de club versleten hebben. Frieten gaan halen, met al de kinderen op de hard court spelen of gewoon wat rondhangen, en maar hopen dat onze ouders lang zouden blijven plakken. Plezante zomers.

Op mijn 21ste ben ik naar Leuven verhuisd. Zodoende ben ik op TC Lovanium lid geworden. Op Lovanium ben ik in een toffe groep terecht gekomen die natuurlijk heel graag bleef hangen aan de toog.  En het waren nog allemaal goede spelers ook. Bovendien konden ook al de vrouwen het zeer goed met elkaar vinden. Een schitterende periode.  Heel de groep speelde graag competitie, voornamelijk interclub en dubbeltornooien. Het is daar dat ik ben beginnen stijgen in klassement.

Ondertussen had ik via het werk mijn vrouw leren kennen, Vicky. Toeval wou dat ze een geboren en getogen Huldenbergenaar is. Ik wam dus terug dichter in de buurt wonen. Zo deed ik in 2004 mee aan het zomertornooi op De Jonge Wingerd en kwam ik Krisbi terug tegen. Ondertussen spelen we al 10 jaar samen interclub met een redelijk vaste kern. Dit jaar is gebleken dat de kern niet groot genoeg kan zijn. Het verhaal van de 10 kleine negertjes.  Gewoon de leeftijd die zijn tol begint te eisen.

Ik heb geprobeerd om de tennismicrobe door te geven aan mijn kinderen. Met Liv is het gelukt. Zij is echt gebeten door het spelletje en is in een toffe groep beland. Wel op een andere club spijtig genoeg (Pano). Met Mats is het niet gelukt. Hij speelt liever voetbal met zijn vrienden. Zelfs Vicky denkt er aan om te herbeginnen. Samen met een vriendin les volgen op ... Lovanium. Een familieabonnement zit er niet direct in voor ons!!

Het toffe aan interclub in de nationale reeks is dat je op clubs komt die je helemaal niet kent, waar je anders nooit naar toe zou gaan. Mensen ontmoeten die je anders nooit zou zien. De beste herinnering aan de interclub is wat mij betreft: de ontmoeting op Les Cheminots Saint-Ghislain. Op weg naar ginder reden we door achterbuurten van Mons. We duwden zelfs de knopjes van de auto naar beneden. We namen de inrit van het domein (een verroeste poort die nog maar half in zijn hangsels hing) en zagen een vervallen fabriekshal. We reden toch maar verder en zagen 2 tennisvelden, een op het eerste oog vervallen clubhuis (gesloten) en geen kat te bespeuren. We voelden er ons gewoon niet veilig! Ik kon mij echt niet voorstellen dat hier een tenniclub was. Na enig wachten komen de tegenstrevers toch opdagen, het clubhuis gaat eindelijk open en gaat de ontmoeting door. De bedenking bleef: waar zijn we hier terecht gekomen? Maar geloof het of niet, vele uren later hadden we de beste ontmoeting achter de rug die je maar kon dromen. Zeer sympathieke tegenstanders, rond een uur of vier was het ineens zwart van het volk voor een petanquetornooi, ambiance tot en met. Superlekker eten, drie gangen, klaargemaakt door een professionele kok (inclusief koksmuts) die voor het hoofdgerecht zelfs kwam vragen: ‘vous êtes plutôt poison ou viande? ‘ Het hoeft geen tekening dat de drank ook in orde was. Een ontmoeting die in het collectieve geheugen van de hele ploeg blijft hangen!

Tot slot, om eens niet bij de usual suspects terecht te komen, stel ik als nieuw lid in de kijker Marie Braam voor.
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media