DJW - Logo
 

In de kijker


Winnie Debecker

Stel jezelf even voor.

Ik ben Winnie Debecker, 24 jaar en afkomstig uit Overijse. Ondertussen woon ik met mijn ouders en mijn jongere zus wel in Huldenberg. Ik woon erg graag in de groene rand. Enerzijds is het een zeer mooie fietsomgeving in ’t groen, anderzijds ben je nooit ver weg van steden als Brussel of Leuven.

Hoe is jouw tennisverhaal begonnen?

Ik begon te tennissen toen ik 6 jaar was, omdat een vriendinnetje in mijn klas dat ook deed. Ik startte in T.C. Panorama en ben er 17 jaar gebleven. Lange tijd bleef ik tennis echter als een recreatieve bezigheid zien. Ik trainde een uurtje per week en enkel in de winter. Toen ik 18 jaar was, ben ik dan met competitietennis begonnen. Eigenlijk op het moment dat de meeste personen stoppen met competitie omwille van hun studies.

En je bent één van de weinige vrouwen in onze club met een hoog klassement?

Gezien ik pas op 18-jarige leeftijd met competitie begon, maar ik wel al heel wat tennisjaren achter mij had, ben ik snel in klassement gestegen. Tot vorig jaar was ik C15. Momenteel ben ik C15/1. De categorie waar ik nu in speel, dames 3, vind ik ideaal. Er wordt mooi tennis gespeeld en ik heb geen behoefte om in een hogere reeks te spelen. Ik heb dit wel al eens gedaan, maar uiteindelijk zegt het me niet veel om 1 of 2 matchen te winnen voor de punten en er dan uit te liggen. Liever blijf ik dan in mijn eigen categorie en ga ik voor een finaleplaats of nog beter, tornooiwinst.

Hoe ben je dan op De Jonge Wingerd beland?

In 2015 heb ik een half jaar in Panorama gespeeld en een half jaar in De Jonge Wingerd. In 2016 heb ik dan besloten om mijn transfer aan te vragen. Een overstap die voor mij niet evident was. Ik liet een club achter waar ik veel goede herinneringen had en waar ik graag vertoefde. Je weet wat je achterlaat, maar die overstap was toch wat een stap in het onbekende. Ondertussen is dat onbekende al helemaal weg en kan ik zeggen dat ik me er thuis voel. Ik voel me goed op de Jonge Wingerd. Het is een gezellige club op mensenmaat.

Maar ene Vincent Van Zuijlen zit daar ook voor iets tussen?

In 2014 speelde ik de finale in Panorama en Vincent was mijn scheidsrechter. Hij trok zijn stoute schoenen aan en gaf me een briefje met zijn gsm-nummer met het voorstel eens bij hem te komen trainen. Op dat moment moest ik er niet veel van weten. Ik dacht er nog niet aan om op een ander te trainen. Maar gezien mijn trainingsuren in T.C. Panorama niet meer overeenkwamen met mijn studies belde ik hem toch eens op. Die eerste training was heel raar. In die zin dat zowel hij als ik heel nerveus was en ik me er niet zo goed bij voelde als lid van Panorama. Ik heb heel lang met dat gevoel gezeten en de beslissing om te veranderen heeft dan ook wat op zich laten wachten.

Heb je al goede herinneringen aan ons gezellig clubje?

Toen ik nog geen lid was won ik het tornooi al tweemaal. Dat zijn alvast mooie herinneringen. Maar sinds ik lid ben is het voorbije interclubseizoen al een hele mooie herinnering. Zeker omdat ik kapitein was en ik voel me vereerd dit te zijn. Daarnaast wil ik nog graag vermelden dat ik een fantastische dubbelpartner gevonden heb in De Jonge Wingerd: Emma Ceuppens. Ondanks dat we 10 jaar verschillen, voelen we mekaar goed aan op het veld en trekt de ene zich op aan de andere. Dat we nog vele dubbels mogen spelen!

Je lijkt iemand met veel ambitie?

Jazeker. Het lukte dit jaar om een zeer fijne interclubploeg samen te stellen en zo zijn we toch maar mooi tweede geworden in een ijzersterke poule. Daarnaast hoop ik toch een aantal tornooien te winnen, waaronder natuurlijk dat van de De Jonge Wingerd, en misschien nog één of meerdere klassementen stijgen. En als we dan toch mogen dromen, dan zou ik dolgraag nog eens het eindcriterium van het Nieuwsblad spelen.

Wat doe je nog naast het tennis?

Als ik geen tijd vrij maak voor tennis, dan is het wel om te kunnen fietsen. Ik doe het veel liever dan lopen. Het liefst van al ga ik met mijn papa fietsen, want het is meer dan fietsen. We kunnen eens babbelen over de afgelopen week en ondertussen genieten we van het landschap. En niet te vergeten, we proberen nog steeds op een goed tempo te fietsen, zodat we achteraf tevreden zijn van de toer die we gedaan hebben. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik vaak op tegen mijn limieten zit, gezien hij een ferventere fietser is dan ik.

En tenslotte, wie mag van jou nu ‘In de kijker’ staan?

Ik kies voor Kenzo Vermeesch!
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenneth Terlaeken

Kenneth Terlaeken is ondertussen vast meubilair geworden in onze immer gezellig chalet en vooral op onze tennisvelden. Toch begon deze sportieveling pas om zijn 35ste aan een nog altijd bloeiende tenniscarrière.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media