DJW - Logo
 

In de kijker


Kenneth Terlaeken

Stel jezelf even voor, Kenneth?

Ik ben geboren in Ukkel, maar 5 dagen later onmiddellijk verhuisd naar Hoeilaart waar mijn jonge ouders Ivan en Myriam, toen 19 en 20 jaar oud, net boven café Swinnen woonden, dus eigenlijk geboren en getogen in Hoeilaart, nen echten doender gelijk ze zeggen. Daarom dat we ook resoluut blijven kiezen voor De Jonge Wingerd ipv de buren uit Overijse.  Je zou het uiteraard niet zeggen, maar toch vertoef ik reeds bijna 40 jaar op deze planeet.

Net zoals mijn ouders ben ik ook fiere papa geworden op mijn 19de van onze Arne die intussen reeds 21 wordt en in Leuven studeert.  4 jaar later werd Britt geboren.  Zij studeert Verzorging in Gito Tervuren. Helaas is geen van beide youngsters voorlopig geïnteresseerd in tennis. Misschien komt dat nog wel, want bij mij zijn de tennismicroben ook pas gekomen op 35-jarige leeftijd.

Wie heeft dan voor die tennismicrobe gezorgd?

Ons ma en onze pa speelden reeds een jaartje tennis bij de Jonge Wingerd en op vaderdag nodigde onze pa mijn broer en ik uit om zondagvoormiddag een uurtje te tennissen. We hebben ons toen rot geamuseerd en na nog enkele tennisuurtjes besloot ik lid te worden en schreef mij ook in de winter van datzelfde jaar in bij de tennisschool.  Intussen is tennis een deel van mijn leven geworden en kan ik me bijna geen week zonder meer voorstellen.  Het is een superleuke sport waar je op tornooien ook veel nieuwe gezichten tegenkomt,  toffe kennissen aan overhoudt en nieuwe vrienden ontmoet.

Wat doe je dan nog naast het tennis in je professionele leven?

Het horecawereldje heeft mij altijd ferm aangesproken en dus besloot ik om in 2009 Café De Focus over te nemen.  Het werd echter een verhaal met een spijtige afloop. In 2012 hielden we het voor bekeken en ben ik terug 1 jaar achter de schoolbanken gekropen om mijn droomopleiding toch nog te voltooien in de horecawereld. Dankzij deze cursus kwam ik terecht bij ROB Gourmet Market in Woluwe waar ik de vismetier leerde kennen.  De logische overstap naar CRU Overijse in 2014 waar ze mensen zochten om in de verse visafdeling te werken volgde en sinds dan heb ik, tot nu toe toch, de “job van mijn leven” gevonden. 

Heb je nog andere hobby’s buiten het tennis?

Buiten werk en tennis heb ik nog wel enkele andere hobby’s zoals fietsen, gezelschapspelletjes, escape rooms gaan opzoeken, toneelspelen, skiën, er effe tussenuit met de familie, enzovoort… Maar wat ik zeker nog als hobby in gedachten heb is parachutespringen.  Mijn allerleukste verjaardagscadeau was namelijk een duo-sprong in Spa enkele jaren geleden, sindsdien ben ik nog enkele keren teruggegaan want het is gewoon superzalig om op 4000 meter hoogte uit een vliegtuig te springen en na 10 lange seconden lekker zwevend over het landschap te bengelen.  Maar die allereerste keer zal ik toch niet vergeten. Iedereen maakte zich klaar om te springen en allemaal hadden ze een sjaal of doek rond neus en mond en ik vroeg me toch af waarom dat was, want het was prachtig weer buiten.  De dag nadien had ik wel direct door waarom : keelpijn, hoofdpijn en een loopneus nadat ik in vrije val met open mond al roepend van gelukzaligheid naar beneden viel…

Is het beter dan tennis?

De leukste hobby is toch wel tennis hoor!. Niet alleen de sport maar ook de mensen, de emoties bij een wedstrijd, de groepssfeer en vooral de “clubsfeer” zijn super. Wat ik vooral leuk vind aan de Jonge Wingerd zijn de dubbelavonden die worden georganiseerd, evenals de tornooien, barbecues, het familietornooi, het clubkampioenschap, kortom een supertoffe groepssfeer met een enorm leuke en prachtig opgesmukte Chalet waar iedereen welkom is en die zeker moet blijven bestaan.

Als je een vraag aan jezelf kon stellen, welke zou dat zijn?

Zou jij je leven anders leiden, mocht je het opnieuw overdoen? Mijn antwoord is : Neen!  Het leven is een zware uitdaging, vol verrassingen, vreugdemomenten, teleurstellingen, momenten om te koesteren.  Het leven laat je niet toe om te blijven stil staan,  niet achteruit te kijken maar vooruit en alle momenten mee te nemen en zoveel mogelijk plezier te beleven. Je leeft maar 1 keer.

Wie is het volgende lid dat 'In de kijker' komt te staan?

Ik kies Magda Wouters, een toffe madam waar je alles aan kan vragen en over iedereen bezorgd is. En die me bovendien wees op de vacature bij de CRU in Overijse, waarvoor nog eens dank.
LEES VERDER

Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.

Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck.

Brigitte Vanderkelen

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een vrouw die geen introductie nodig heeft: Brigitte Vanderkelen.

Isabelle Hendrickx

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een juweel van onze club: Isabelle Hendrickx.

Eric Horevoets

Eric Horevoets is een relatief jong lid van De Jonge Wingerd, in figuurlijke zin dan. Maar intussen is het wel een bekend gezicht in en rond de chalet. Het tennissen, dat gaat door omstandigheden momenteel wat moeilijker.

Magda Wouters

Magda Wouters is in zekere zin een “ancienne” van De Jonge Wingerd. In 1982 was ze namelijk al eens één jaartje lid van de Jonge Wingerd. Gelukkig kwam ze in 2006 terug, om nooit meer weg te gaan.

Kenzo Vermeesch

Kenzo Vermeesch mag met recht en rede de meest bezige bij op onze tennisclub genoemd. Hij eet en slaapt tennis en tijdens het tornooi leek hij er zelfs even te leven. Er doen zelfs geruchten de ronde dat hij in zijn slaap nog zijn backhand oefent.

Winnie Debecker

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een kersvers lid van onze club, maar eentje van hoog niveau: Winnie Debecker

Emma Ceuppens

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan een van onze meest beloftevolle leden: Emma Ceuppens

Marie Braam

Deze avontuurlijke, toverende boekenwurm loopt al 10 jaar rond op De Jonge Wingerd en bereikte vorig jaar met haar vriendinnen de interclub finale van Vlaams-Brabant.

Dirk Vandemeulebroucke

Of hij plutôt poison ou viande is weten we niet, maar dat Les Cheminots Saint-Ghislain in zijn geheugen gegrift staat is zeker. Hier lees je waarom.

Ivan Bultiauw

Als toograt werd deze geboren en getogen Bruggeling opgenomen in De Jonge Wingerd. Sindsdien komt er geen vleermuis meer in. Meet Batman!

Joost Peeters

Deze afkijker scoort misschien wel goeie punten voor stijl, maar een eerste bak bier moet hij wel nog verdienen.

Rudi Wens

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

M & M's

« Ma-rek! … Ja, Bol? »

Dit hoort men nu regelmatig in de buurt van onze chalet sinds maart dit jaar.

Marianne Devis

Het is Inge Strubbe niet geworden maar als tweede keus kan deze oudgediende Jonge Wingerd lid en sportieve jonge mama van twee tellen.

Céline Vrebos

De big boss van Dames V, die na een paar glaasjes graag voor amusement zorgt op het center court van De Jonge Wingerd.

Hilde Stas

Voor deze moederkloek is de chalet de plaats waar vele vriendschappen begonnen en haar fietstochtjes nu nog steevast eindigen.

Karlien Veugelers

Al lid van onze club toen chipszakjes nog bewogen mag zij Steve Darcis en Olivier Rochus tot haar babysitters rekenen.

Lotte Alsteens

Deze sympathieke marathonloopster met vlotte pen is al jaren een trouw lid van De Jonge Wingerd. 

Lieve Hermans

Op het tennisterrein is deze oudgediende Agassi- en Nadal-fan nog altijd een taaie tante, ernaast is ze de beminnelijk-heid zelve en een graag gezien lid. 

Hans Coppens

Deze vaste waarde naast het kerhof met uitzonderlijk balgevoel en uitstekende dj- kwaliteiten is jarenlang een enthousiaste bestuurder geweest en is nog steeds een zeer gewaardeerd lid.

Christophe Swinnen

Deze oudgediende balvirtuoos en ex-bestuurder draagt de club als geen ander in zijn hart en scheert nog hoge toppen met de Nationale Ploeg Junior Veteranen.

Stijn Monsaert

Deze fervente RSCA supporter en IT specialist is nu volop aan het revalideren om volgend jaar, als nieuwbakken junior–veteraan, sterker dan ooit de tennisarena te betreden.

Christophe Decat

Deze Doender schopte het van barhulpje tot bestuurder en interclubkapitiein van onze club. In 2013 gaat hij voluit voor een volledige  marathon en een eerste finaleplaats. We wensen hem alvast veel succes toe!

Jurgen Eembeeck

Deze Rode Spurter pendelt al 16 jaar dagelijks van en naar Hoeilaart en leerde al aardig op een balletje meppen.

Steven Heye

Deze Gentse Nero-boy vond de vriendschap en het plezier die hij zocht in onze houten chalet, maar de liefde deed hem in Duisburg belanden.

Mehdi Mandil

Maak kennis met deze levensgenieter en sociaal dier bij uitstek die binnenkort op tram 3 mag rijden.

 

Stefanie Vanhaeght

Zelf het gevolg zijnde van een gezellig avondje Jonge Wingerd... kon het niet anders dan dat ze ene drinken op ons terras op een zwoele zomeravond… zaaaaalig vindt!

Ruben Brusselman

Hoewel hij nog maar enkele seizoenen lid is van onze club heeft hij zich al een reputatie van ambiance-maker zowel op als naast het terrein weten aan te meten.

Daarnaast is hij met zijn zakenkantoor sinds vorig jaar een gewaardeerde sponsor van de club.

Hoog tijd dus om nader kennis te maken met de vele facetten van Ruben!

Vincent Van Zuijlen

Sinds hij er 3 jaar geleden de leiding van overnam floreert onze tennisschool als nooit tevoren, wat o.a. resulteerde in het VTV-label Jeugdvriende-lijke Tennisclub 2012.

Bij het begin van het nieuwe jaar konden we ons dan ook geen beter moment indenken om hem in de kijker te zetten.

Chantal en Wim Decoster

Iedereen kent hen als de sympathieke uitbaters van de chalet. Hoog tijd dus om hen eens in de kijker te zetten.

Marit Boydens

Op de vooravond van haar 21ste verjaardag hadden wij een openhartig gesprek met kind aan huis op De Jonge Wingerd, Marit.

Gert Callaerts

Of het verhaal van hoe een rasechte Kempenaar een graag geziene habitué werd van TC De Jonge Wingerd.

Herman Docx

Hoewel een blessure hem dit jaar van onze terreinen houdt zit De Jonge Wingerd stevig in zijn genen. Maak kennis met Dr. Herman Docx.

Eva Monsaert

Onze vorige “in de kijker”, Maryline Decat, gaf de fakkel door aan Eva Monsaert, aangezien het voor haar “een spannend en rond jaartje” wordt.

Maryline Decat

Onze eerste 'In de kijker', Geert Deveuster, gaf de fakkel door aan zijn schoonzus Maryline Decat.

Geert Deveuster

In de nieuwe rubriek 'In de kijker' stellen we telkens een interessant persoon voor aan onze lezers. De spits wordt afgebeten door Geert Deveuster, de man die tekende voor onze nieuwe huisstijl.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media