DJW - Logo
 

Heren 6 is Kampioen van Belgiƫ!


Zondag 22 september is een historische dag geworden voor TC De Jonge Wingerd. De mannen van Heren 6 hebben zich als eerste volwassen interclubploeg ooit tot kampioen van België gekroond. En hoe. In een zinderende en slopende finale werd er met 2-4 gewonnen op de velden van de buren van TC 1310 La Hulpe.

Onder een stralende zon en met supporters van de Jonge Wingerd die zo talrijk waren afgezakt dat het wel een thuismatch leek, kon de Heren 6-ploeg in ideale omstandigheden aan hun finale beginnen. Dat het spannend ging worden, had iedereen verwacht, maar de rollercoaster die de fans en spelers soms doorstonden was op zijn zachts gezegd niet geschikt voor hartlijders.

Eerste man Arno Velle begon voortvarend aan zijn wedstrijd en leek de hoger geklasseerde tegenstander in de pan te gaan hakken. Bij een 5-4 voorsprong in de tweede set en een matchpunt draaiden alle rollen plots om. De matchbal werd weggewerkt, de tweede set werd verloren en de decompressie sloeg toe. Een jammere 1-0 achterstand als gevolg.

Waar Arno zo voortvarend begon, zagen we bij tweede man Rutger Vranken het omgekeerde scenario. Een twijfelachtig begin en de eerste set was al snel weg. Maar in het kopje zat het goed. Rutger vond zijn ritme en haalde het eerste punt voor de JW binnen na een thriller waarin hij de derde set met 6-4 won. 

Met een 1-1 gelijkspel. Konden Bernard Bossaert en Finn De Vos, respectievelijk derde en vierde man, het veld betreden. Bernard oogde zelfzeker en speelde ook zo. In twee nipte sets wist hij op de belangrijke momenten telkens het hoofd koel te houden en zette hij de JW op een 1-3 voorsprong.

1-3 zegt u? Jawel, want onze vierde man Finn steeg boven zichzelf uit. Met zijn atypische stijl bracht hij elk balletje terug om het publiek en vooral zijn tegenstander helemaal gek te maken. Finn was zondag op geen foutje te betrappen en kraakte op geen enkel moment. Dat deed zijn tegenstander wel, getuige de zware 6-1 cijfers in de tweede set. Hier en daar weerklonk “Finn-tastisch!”.

Na wat rekenwerk werd het al snel duidelijk dat we in de beslissende dubbels nog één set moesten winnen om mathematisch zeker te zijn van de titel van kampioen van België. Arno en Finn speelden de tweede dubbel en Thomas Maurin kwam in de eerste dubbel Rutger bijstaan. Al is bijstaan zacht uitgedrukt, want Thomas en Rutger speelden ontketend. De tegenstand werd weggeblazen en de eerste set werd met 6-0 gewonnen: Kampioen van België!

Naast de velden werd al gejuicht, gelachen en gefeest, maar op het veld was het nog bittere ernst. Arno en Finn gingen eervol onderuit. En Thomas en Rutger wonnen na enige decompressie de tweede set nog met 7-6. De historische 2-4 zege tegen TC La Hulpe, een uiterst sportieve finalist, stond zo op het bord. De Heren 6-ploeg heeft op zondag 22 september 2019 clubgeschiedenis geschreven met de eerste Belgische titel ooit voor TC De Jonge Wingerd. 

Vanuit de club willen we alle spelers die aan deze ongelooflijke campagne hebben bijgedragen duizend maal proficiat wensen. En ook alle ouders, familie, supporters en vrienden die hen hebben bijgestaan op deze historisch zegetocht willen we bedanken.
LEES VERDER

Heren 6-ploeg kan zondag Belgisch kampioen worden!

Onze Heren 6-ploeg speelt op zondag 22 september de finale van de intergewestelijke eindronde interclub. Tegenstander in de finale is 1310 Le Hulpe.

Dit was de seniorendag 2019!

Een traditie om U tegen te zeggen, dat is de Seniorendag op TC De Jonge Wingerd. Het verhaal van deze schitterende dag wordt u dit jaar opnieuw gebracht door clubicoon Alain Sohie.

Onze Heren 6-ploeg speelt kwartfinale eindronde interclub

Op zondag 8 september is het zover. De mannen van onze Heren 6-ploeg speelt dan in eigen huis de kwartfinale van de intergewestelijke eindronde interclub. Supporters op post!

Schrijf je nu in voor het Intern Dubbel Clubtornooi!

De gezelligste afsluiter van de zomer, dat is ons eigen intern dubbel clubtornooi. Starten doen we op 25 augustus en de finaledag is voorzien op zaterdag 7 september.

Schrijf je in voor ons Zomer Enkeltornooi

De Jonge Wingerd houdt van donderdag 25 juli tot en met zondag 4 augustus haar Zomer Enkeltornooi en is weer voor even het epicentrum van de tenniswereld. Deelnemers kunnen zich dit jaar inschrijven in 22 enkelreeksen én ook 3 dubbelreeksen!

Download de Tennis Vlaanderen clubapp op je smartphone!

Clubnieuws en events volgen, een terrein reserveren, uitslagen van spelers en interclubploegen volgen, je profiel beheren of een tennispartner zoeken? Het is allemaal mogelijk met de nieuwe en handige clubapp. Lees hier hoe je hem moet gebruiken! 

Heren 6-ploeg is kampioen van Vlaams-Brabant!

Zondag 23 juni gaat op De Jonge Wingerd de geschiedenisboeken in als een Super Sunday met twee interclubfinales en de finales van het Zomer Dubbeltornooi. Een relaas van een dag vol winnaars, maar helaas ook verliezers.

Werken sporthal: nieuwe ingangen naar tennis in juni

De werken aan de sporthal zorgen in juni voor een grote verandering voor onze club. Gedurende de maand juni wordt een nieuwe weg aangelegd tussen de sporthal en onze tennishal en daardoor kunnen de gebruikelijke ingangen naar de chalet en de velden 1 tot 4 niet gebruikt worden in die maand.

Schrijf je in voor het Zomer Dubbeltornooi!

Het gezelligste dubbeltornooi van Vlaams-Brabant gaat door van 14 tot en met 23 juni. Schrijf je nu in!

Quiz op 24 mei

Slim, slimmer, slimst: op 24 mei staan onze jaarlijkse Quiz gepland!

Nieuwe sponsor: Verloy Sport

Met trots verwelkomen we Verloy Sport als nieuwe sponsor.

Bring a Friend dubbelavond op 19 april

Op vrijdag 19 april vindt onze eerste 'Bring a Friend' dubbelavond plaats. Niet-leden zijn welkom om gratis te tennissen!

Dit is de nieuwe clubkledij voor 2019

Wie onze clubkledij nog niet gezien heeft, maar wel heel benieuwd is naar onze knappe outfit van het merk Wilson moet niet langer wachten.

Jaarlijkse statutaire algemene vergadering op 26 maart

De agenda van de Algemene Vergadering ziet er al volgt uit

Inschrijvingen zomer 2019


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2019.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2019


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2019, stuur dan vóór 31 januari 2019 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media