DJW - Logo
 

Vacature: Hoofd Tennisschool Jonge Wingerd


Onze tennisschool is een belangrijk onderdeel van de gezellige familiale club die we zijn. We hopen daarom spoedig een gemotiveerde kandidaat te vinden om deze boeiende functie in te vullen.

Alle info over de functieomschrijving en het profiel dat we als club zoeken vind je terug via de website van VDAB: https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/61618288/hoofd-tennisschool?fbclid=IwAR3RYu2--MM7-DQq_vS45E2m9CvgJABm7_1DroPc6S7rUTv9pRv-QE5LBaw  


LEES VERDER

Corona-update: tennishal GESLOTEN voor onbepaalde duur

De Belgische overheden hebben beslist om het indoor sporten aan banden te leggen in de strijd tegen corona en dat voor alle leeftijden. De tennishal gaat bijgevolg voor onbepaalde duur toe.

Corona-update : Code Oranje vanaf 14 oktober

De Vlaamse regering heeft beslist dat er vanaf 14 oktober een nieuw sportprotocol geldt onder 'Code Oranje'. Lees hier wat dit betekent voor onze winterleden en lesvolgers. 

Winterseizoen gestart, maar er zijn nog vrije uren

Het winterseizoen op de Jonge Wingerd is op vrijdag 25 september officieel van start gegaan. Wil je toch nog een winter boeken? Dat kan nog!

Nieuwe klassementen zijn bekend: mooie stijgers in de JW!

Voor de competitiespelers is het toch altijd een moment om naar uit te kijken, de nieuwe klassementen. En het mag duidelijk zijn: onze leden waren in vorm dit jaar.!

Corona-update: Chalet opnieuw open en stages worden hervat

Goed nieuws. De COVID-19-testen die onze chaletuitbater Rudi en de lesgevers hebben ondergaan, zijn negatief.

Corona-update: Besmetting op de club

Helaas is er op De Jonge Wingerd een besmetting vastgesteld. Voorlopig gaat het om slechts één geval waar we weet van hebben. Hier vindt u alle informatie over de gevolgen van de werking van de club.

Quiz op vrijdag 28 augustus

Op vrijdag 28 augustus is er onze jaarlijkse Quiz! Deze gaat voorlopig door.

Hoe speel je veilig tennis tijdens de coronacrisis?

Het coronavirus houdt ons leven nog steeds in de greep. Gelukkig mogen we tennissen en tornooien spelen en organiseren, maar wel onder strikte voorwaarden. Lees hier hoe alles veilig verloopt.

Schrijf je in voor het Dubbel Clubkampioenschap

Van vrijdag 4 tot zondag 13 september wordt tijdens ons jaarlijkse Dubbel Clubkampioenschap bepaalt wel koppel zich een jaar de beste dubbelaars van de club mogen noemen. Deelnemen kan in 10 reeksen.

Twee dubbelavonden in juli!

Noteer alvast in je agenda: de After Work Dubbelavond op woensdag 15 juli en de Bring A Friend Dubbelavond op maandag 20 juli!

Schrijf je snel in voor ons Zomer Enkeltornooi

Het aantal inschrijvingen voor ons Zomer Enkeltornooi is opgetrokken. Wil je meedoen? Dan is snel inschrijven de boodschap.

Schrijf je snel in voor ons Zomer Dubbeltornooi! (13 t.e.m.

Het eerste dubbeltornooi na de lockdown is een feit en De Jonge Wingerd mag het organiseren. Van 13 juni tot en met 21 juni is iedereen welkom op ons Zomer Dubbeltornooi. De inschrijvingen zijn geopend! 

Tennissen vanaf 4 mei onder strikte voorwaarden.

Het is eindelijk zover! Vanaf maandag 4 mei zal er opnieuw getennist worden op de velden van De Jonge Wingerd. Al gebeurt dit wel onder strikte voorwaarden. Lees er hier alles over.

Corona-update

De coronacrisis duurt voort. Al zeker tot 3 mei zullen we niet kunnen tennissen en de vraag is maar wat er daarna gebeurt. Alle informatie vind je in deze corona-update

Coronavirus: de club sluit volledig t.e.m. 3 apr

TC De Jonge Wingerd neemt haar verantwoordelijkheid in het beperken van de verspreiding van het coronavirus. We volgen het advies van de federale regering nauwgezet op en sluiten de tennishal en de buitenvelden tot en met 3 april. 

Activiteiten in maart en april

Het zomerseizoen begint officieel in april, maar de aanloop er naartoe is ook al veelbelovend. Hier vind je een overzicht van onze activiteiten in de maanden maart en april.

Schrijf je nu in voor ons Winter Dubbeltornooi!

De eerste competitieve afspraak van 2020 komt eraan. Van vrijdag 21 februari tot en met zondag 1 maart is er ons jaarlijkse Winter Dubbeltornooi. Voor de jeugd is er tijdens diezelfde week ook een enkeltornooi.

Onze eerste '24 uur Tennis Marathon'

Groot nieuws vanuit de club, want in 2020 organiseert De Jonge Wingerd voor het eerst een '24uur Tennis Marathon'. Jawel, we gaan de klok rond tennissen en dat doen we voor het goede doel!

Schrijf je in voor het Zomerseizoen 2020 + Verhoging lidgeld

Het nieuwe jaar is aangebroken en dus maken we ons al op voor het Zomerseizoen 2020. Je opnieuw inschrijven als zomerlid bij De Jonge Wingerd kan vanaf nu. Er zijn wel enkele nieuwigheden en daar lees je hier alles over.

Heren 6 is Kampioen van België!

Zondag 22 september is een historische dag geworden voor TC De Jonge Wingerd. De mannen van Heren 6 hebben zich als eerste volwassen interclubploeg ooit tot kampioen van België gekroond. En hoe. 

Heren 6-ploeg kan zondag Belgisch kampioen worden!

Onze Heren 6-ploeg speelt op zondag 22 september de finale van de intergewestelijke eindronde interclub. Tegenstander in de finale is 1310 Le Hulpe.

Dit was de seniorendag 2019!

Een traditie om U tegen te zeggen, dat is de Seniorendag op TC De Jonge Wingerd. Het verhaal van deze schitterende dag wordt u dit jaar opnieuw gebracht door clubicoon Alain Sohie.

Onze Heren 6-ploeg speelt kwartfinale eindronde interclub

Op zondag 8 september is het zover. De mannen van onze Heren 6-ploeg speelt dan in eigen huis de kwartfinale van de intergewestelijke eindronde interclub. Supporters op post!

Schrijf je nu in voor het Intern Dubbel Clubtornooi!

De gezelligste afsluiter van de zomer, dat is ons eigen intern dubbel clubtornooi. Starten doen we op 25 augustus en de finaledag is voorzien op zaterdag 7 september.

Schrijf je in voor ons Zomer Enkeltornooi

De Jonge Wingerd houdt van donderdag 25 juli tot en met zondag 4 augustus haar Zomer Enkeltornooi en is weer voor even het epicentrum van de tenniswereld. Deelnemers kunnen zich dit jaar inschrijven in 22 enkelreeksen én ook 3 dubbelreeksen!

Download de Tennis Vlaanderen clubapp op je smartphone!

Clubnieuws en events volgen, een terrein reserveren, uitslagen van spelers en interclubploegen volgen, je profiel beheren of een tennispartner zoeken? Het is allemaal mogelijk met de nieuwe en handige clubapp. Lees hier hoe je hem moet gebruiken! 

Heren 6-ploeg is kampioen van Vlaams-Brabant!

Zondag 23 juni gaat op De Jonge Wingerd de geschiedenisboeken in als een Super Sunday met twee interclubfinales en de finales van het Zomer Dubbeltornooi. Een relaas van een dag vol winnaars, maar helaas ook verliezers.

Werken sporthal: nieuwe ingangen naar tennis in juni

De werken aan de sporthal zorgen in juni voor een grote verandering voor onze club. Gedurende de maand juni wordt een nieuwe weg aangelegd tussen de sporthal en onze tennishal en daardoor kunnen de gebruikelijke ingangen naar de chalet en de velden 1 tot 4 niet gebruikt worden in die maand.

Schrijf je in voor het Zomer Dubbeltornooi!

Het gezelligste dubbeltornooi van Vlaams-Brabant gaat door van 14 tot en met 23 juni. Schrijf je nu in!

Quiz op 24 mei

Slim, slimmer, slimst: op 24 mei staan onze jaarlijkse Quiz gepland!

Nieuwe sponsor: Verloy Sport

Met trots verwelkomen we Verloy Sport als nieuwe sponsor.

Bring a Friend dubbelavond op 19 april

Op vrijdag 19 april vindt onze eerste 'Bring a Friend' dubbelavond plaats. Niet-leden zijn welkom om gratis te tennissen!

Dit is de nieuwe clubkledij voor 2019

Wie onze clubkledij nog niet gezien heeft, maar wel heel benieuwd is naar onze knappe outfit van het merk Wilson moet niet langer wachten.

Jaarlijkse statutaire algemene vergadering op 26 maart

De agenda van de Algemene Vergadering ziet er al volgt uit

Infoavond op vrijdag 1 februari 2019

Op vrijdag 1 februari 2019 nodigen we al onze leden, maar ook alle andere personen die interesse hebben om De Jonge Wingerd te leren kennen uit op onze 'Infoavond: Dit serveert De Jonge Wingerd in 2019'. Iedereen is vanaf 19u30 welkom in het Felix Sohiecentrum.

Bericht aan al onze winterleden rond situatie tennishal

De Koldamsite ondergaat de komende jaren een stevige metamorfose en zoals dat gaat bij werken treden er hier en daar problemen op. Alle info vind je hier.

Neem deel aan onze jaarlijkse enquête!

De input van onze leden is erg belangrijk voor de werking en de toekomst van de club. Daarom vragen we jullie elk jaar om enkele minuten vrij te maken en deel te nemen aan onze jaarlijkse enquête.

Activiteiten in september

Op De Jonge Wingerd leeft het altijd en dat is in september niet anders. Deze keer trekken we zelfs eens naar buiten om het - een beetje - bont te maken op de Druivenfeesten. Een overzicht van onze september-activiteiten.

De seniorendag: opnieuw een schot in de roos

Een van de mooiste tradities op De Jonge Wingerd is de seniorendag. Die mannen worden misschien wel een dagje ouder, maar elk jaar gaan ze er weer keihard voor. En dat levert elk jaar een schitterend verhaal op van Alain Sohie. Leesvoer dat niet overgeslaan mag worden!

Schrijf je in voor ons Intern Dubbel Clubkampioenschap

Na een alweer ronduit geslaagde editie van ons Zomer Enkeltornooi willen we onze leden niet op hun competitieve honger laten zitten. Dit jaar is ons intern clubkampioenschap in een nieuw jasje gestoken onder impuls van uitbater Rudi en serveert hij je het Intern Dubbel Clubkampioenschap.

GDPR: De Jonge Wingerd respecteert je persoonlijke gegevens

De nieuwe Europese wetgeving GDPR (nieuwe privacyregels) gelden vanaf 25 mei 2018. Velen van jullie hebben hier ongetwijfels al tientallen mails over ontvangen. Voor ons wijzigt er weinig tot niets. 

Schrijf je in voor het Zomer Enkeltornooi + 3 dubbelreeksen

De hoogmis van het tennisseizoen staat voor de deur, want van 26 juli tot en met 5 augustus staat het Zomer Enkeltornooi van De Jonge Wingerd op het programma. Het beste tennis zie je dus tien dagen lang op onze club 


Bereikbaarheid Jonge Wingerd tijdens werken Koldamsite

Jullie hebben het vast al gemerkt dat de sporthal momenteel volledig wordt afgebroken en de Koldamsite stevig onder handen genomen wordt. Dat betekent voor De Jonge Wingerd dat er geen toegang meer is tot de rotonde en de parkeerplaatsen aan de sporthal. Lees hier meer over de alternatieven.

Schrijf je in voor ons Zomer Dubbeltornooi!

Van 15 juni tot en met 24 juni is het al dubbel wat de klok slaat op De Jonge Wingerd. De inschrijvingen sluiten we af op 13 juni, dus wees er nog snel bij!

Kwis op 25 mei onder leiding van Geert Vanderoy en dochters

Een traditie waar we niet meer van afstappen is onze jaarlijkse kwis op de tennis. Dit jaar wordt deze avond vol kennis en weetjes georganiseerd door Geert Vanderoy en zijn dochters.

De interclub is begonnen!

Het tennisseizoen is nu echt geopend, want ook de interclub is begonnen. Vanaf nu kan je elk weekend komen supporteren voor onze competitieve spelers.

Buitenvelden bespeelbaar vanaf 6 april

De buitenvelden hebben hun jaarlijkse onderhoudsbeurt gekregen en zullen vanaf vrijdag 6 april bespeelbaar zijn. 

Clubkledij passen en bestellen

We behouden dit jaar onze knappe clubkledij van vorig jaar. Wie deze nog niet heeft besteld, wil bijbestellen of graag eens wil passen, kan dat in de komende weken. 

Hernieuw nu je zomerlidmaatschap en vermijd extra kosten!

Voordelig lid worden van Tennisclub De Jonge Wingerd voor de zomer van 2018? Schrijf je dan nog in februari in! 
Waarom voordelig? We leggen het graag even aan je uit.

€ 1432,68 voor het goede doel Bednet!

 

De paella was opnieuw een voltreffer afgelopen Druivenfeesten en goed voor niet minder dan € 1432,68 die integraal naar het goede doel Bednet gaat.

Opnieuw een Winterdubbeltornooi in 2018

Terwijl 2017 op zijn einde loopt en de winter het land binnen sluipt, blikken we toch al eens graag vooruit naar 2018 met een nieuw dubbeltornooi en de jaarlijkse Algemene Vergadering. 

Kenzo Vermeesch nieuw hoofd tennisschool

Groot nieuws uit het hart van de club. Met trots kondigen we aan dat Kenzo Vermeesch de rol als hoofd van Tennisschool Jonge Wingerd op zich zal nemen.

Dit was de seniorendag 2017

Er zijn heel veel mooie tradities, maar één van de mooiste in onze club en zelfs de Druivenstreek bij uitbreiding is het senioren op de Jonge Wingerd. Naar even goede traditie vat Alain Sohie het voor ons samen in een schitterend verhaal.

Stand Jonge Wingerd op de Druivenfeesten

Naar goede gewoonte is De Jonge Wingerd opnieuw present op de Druivenfeesten in Hoeilaart. Ons vast stekje blijft onveranderd dus zien we jullie graag terug op 16 en 17 september op de hoek van het kruispunt aan de kant van de vijver.

Vacature: nieuw hoofd van de tennisschool

Na een tiental jaren van tomeloze inzet voor de Tennisschool De Jonge Wingerd en voor de club besloot Vincent Van Zuijlen om er een punt achter te zetten op 31/03/2018. De club gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de tennisschool.

Het Enkeltornooi is gestart!

Het hoogtepunt van het jaar is opnieuw daar, want van 27 juli tot en met 6 augustus spreekt de hele Druivenstreek nog slechts over één ding: het Enkeltornooi van De Jonge Wingerd! Bekijk hier de dagplanning.

Meisjes U15 Vlaams-Brabants Kampioen

De interclub is voorbij, maar één team stak er met kop en schouders bovenuit: de meisjes U15/3. Emma, Clara en Amélie kroonden zich op 25 juni tot kampioen van Vlaams-Brabant. Een geweldige prestatie!

Schrijf je nu in voor het intern clubtornooi

Het Zomer Dubbeltornooi ligt nog maar net achter ons, maar wie de smaak van de competitie te pakken heeft, moet niet lang wachten op een nieuwe uitdaging. Van 3 tot 9 juli verwachten we dat al onze leden meestrijden voor de titel van clubkampioen.

Lekker eten tijdens het Dubbeltornooi

De temperaturen stijgen de pan uit en dus komt het Zomer Dubbeltornooi nu op volle toeren. Wie naast het tennissen ook wil genieten van een lekkere maaltijd of een lekker drankje heeft keuze genoeg.

Start van het Zomer Dubbeltornooi

Samen met ons Dubbeltornooi kan de zomer nu echt beginnen. Er zijn maar liefst 13 reeksen. Wie er allemaal speelt en om hoe laat je moet komen supporteren, vind je hier terug op de dagplanning.

De interclub 2017 is begonnen!

Fed Cup? Davis Cup? Neen, de interclub! Vanaf nu kan je op de velden van de Jonge Wingerd elk weekend komen genieten van spannende wedstrijden tegen de vele andere clubs uit Vlaams-Brabant.

De nieuwe clubkledij is er

Na een jaartje van afwezigheid hebben we in 2017 opnieuw clubkledij voorzien. Alle outfits voor jong en oud kan je bekijken via deze link: https://drive.google.com/file/d/0Bx-ytYDWB-Q-M0dGS3AwQ0t3Uk0/view

Tijdens het aankomende Winterdubbeltornooi is er op zondag 25 februari van 15u tot 18u meteen een eerste pasdag. Voor bestellingen en verdere informatie kan je terecht bij Marit via marit.boydens@hotmail.be .

Programma 2017

Sla jullie agenda's al maar open, want ook in het aankomende winterseizoen voorzien we jullie van heel wat leuke activiteiten op en naast het tennisveld. Dit zijn al enkele niet te missen agendapunten.

Programma 2017

Haal de agenda's maar boven en duid enkele data alvast met rood in je agenda. Hier is het programma 2017 van de Jonge Wingerd. Kleine wijzigingen kunnen wel nog optreden.

Special Nieuwsbrief Beleidsweekend

Het bestuur van de Jonge Wingerd houdt jaarlijks een beleidsdag waarin de enquêteresultaten en de werking van de club uitgebreid besproken worden. Daar horen enkele belangrijke beslissingen bij en in deze nieuwsbrief willen we onze leden graag op de hoogte stellen van de veranderingen die binnen onze club plaatsvinden in de nabije toekomst.

Het Seniorentornooi: Alweer een schot in de roos

Het was dit jaar al de 14de keer dat onze fitste senioren op 1 september aan hun Seniorentornooi begonnen. Voor onze oudere leden is het steevast een dag om lang naar uit te kijken. Dat is het ook elk jaar voor Alain Sohie. In zijn eigen woorden en onder de titel 'De Zoveelste seniorendag, en toch steeds uniek', schenkt hij ons het relaas van een prachtige tennisdag.

Het Nieuwsblad Criterium Enkeltornooi is begonnen!

Het hoogtepunt van het jaar is eindelijk daar, want afgelopen donderdag 21 juli is ons Enkeltornooi begonnen. Nog tot 31 juli kan je er dagelijks terecht voor toptennis, maar ook voor een gezellig hapje of drankje.

Snauwaert-dubbelavond op 15 juli

Volgende week vrijdag 15 juli staat er een speciale dubbelavond op het programma, want het herboren tennismerk Snauwaert biedt je die avond de kans om al hun tennisrackets en tennisballen gratis uit te testen.

Wijziging Dubbeltornooi: Reeks Heren 10 tot 140 punten

Er is een wijziging aangebracht in de reeksen van ons dubbeltoernooi. De reeks Heren 6 van 10 tot 140 punten was eerst enkel voor mannen vanaf 35 jaar. Die leeftijdslimiet is nu opgeheven en dus is het een open reeks voor alle leeftijden.

De interclub is begonnen!

De interclubcompetitie is officieel van start gegaan! Op woensdag 13 april bijt de jeugd de spits af. Zaterdag 16 april beginnen de vrouwen eraan en op zondag 17 april gaan de mannen op zoek naar hun eerste overwinningen.

TC De Jonge Wingerd vs. Kim Clijsters Academy

Op zondag 10 april staat er een bijzondere vriendschappelijke ontmoeting op het programma. De jeugd van De Jonge Wingerd neemt het die dag op tegen de jeugd van TC De Boneput, ook gekend als de Kim Clijsters Academy.

Programma 2016

Hieronder het programma van dit jaar. Last-minute wijzigingen zijn zeldzaam maar niet uitgesloten.

Programma 2016

Ziehier de activiteitenkalender voor 2016.

Handig om je persoonlijke agenda 2016 te plannen en je favoriete activiteiten niet te missen! Gebeurlijke wijzigingen zullen tijdig ter kennis worden gebracht.

Jonge Wingerd op Gewestelijke Masters Vlaams Brabant

Drie clubleden wisten zich, als hoogstgerangschikten in de ranking van Het Nieuwsblad Criterium, te plaatsen voor de Gewestelijke Masters Vlaams-Brabant georganiseerd in TC Grand Slam te Tienen.

Relaas Seniorentornooi 2015

Het zoveelste seniorentornooi komt eraan.

Maar dit jaar wordt het een eenvoudige editie.

Woorden als prachtig, gezellig, prima organisatie, schitterend weer, niet te missen, fantastisch, en nog zoveel mooie woorden zal je me niet zien gebruiken.

Ook geen moeilijke woorden als synoniemen, overtreffende trap, metaforen, accuraat, heroïsch of idyllisch, ambeteiren of oechele.  

Dit wordt een verslag, zo saai als ’t maar kan, een verslag zonder fantasie, met alleen de naakte feiten, de scores, de vele missers, het gezaag aan de toog, enfin, de moeite ni om te lezen.

Hier komt het.

Maak kennis met Rudi, onze nieuwe uibater

Vandaag wordt het nieuwe zomerseizoen opgeslagen met de openingsdubbeldag en openingsreceptie.

Meteen het ideale moment om kennis te maken met onze nieuwe uitbater Rudi.

Inschrijven zomerseizoen 2015

Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2015.

Vanaf dit jaar gebeurt dit enkel en alleen via www.tennisvlaanderen.be

Programma ACTIVITEITEN 2015

Ook 2015 belooft boeiend, plezant en spetterend te worden. 

Hier vind je de agenda van de activiteiten. Wat niet belet dat er nog veel andere, bijkomende, geimproviseerde  en last-minutes activiteiten zullen doorgaan!

Win tickets voor de Kim Clijsters Invitational

We verloten 5 x 2 tickets voor de Kim Clijsters Invitational op 11 december 2013 in het Antwerps Sportpaleis onder alle leden die tegen uiterlijk volgende week donderdag 21 november de jaarlijkse ledenenquete volledig ingevuld hebben.

TC De Jonge Wingerd vierde 40-jarig bestaan in stijl

Ter gelegenheid van ons 40 jarig bestaan vierde onze tennisclub afgelopen zaterdag feest. In de namiddag kon de jeugd zich amuseren op de speciaal voor hen ingerichte kidsparty. 's Avonds hadden de volwassenen zich feestelijk uitgedost om het glas te heffen op zo vele jaren tennisplezier.

5 leden gekwalificeerd voor de VTV Masters

Dit weekend organiseert VTV Vlaams-Brabant de Masters van het criterium Het Nieuwsblad op de indoorterreinen van TC Grand Slam, Tienen. 

5 van onze leden wisten zich hiervoor te kwalificeren door bij de eerste 4 in hun reeks te eindigen.

40 jaar TC De Jonge Wingerd

Onze club zag het levenslicht in 1973 en bestaat dit jaar bijgevolg 40 jaar.

Op 19 oktober 2013 vieren we dit op passende wijze in het GC Felix Sohie.

Seniorentornooi 2013

September, de maand van de jaarlijkse grote evenementen.

The US Open, de Vuelta, de Memorial Vandamme, de “enige  echte” Druivenfeesten, en natuurlijk het seniorentornooi van De Jonge Wingerd.

Schrijf je nu in voor ons Familie Dubbeltornooi

De achtste editie van ons familietornooi vindt dit jaar plaats op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september 2013.

Supergert Callaerts in TC Panorama

Finaledag op Panorama was topdag voor De Jonge Wingerd.

Mis niks van het enkeltornooi

Het is eindelijk zover! Onder een stralende zon werden gisteren de eerste partijtjes van ons enkeltornooi afgewerkt.

Dat de sfeer er meteen goed in zat bewijst bovenstaande foto. 

The Ladies beste kwissers van de club

Na 8 gevarieerde vragenrondes van telkens 8 vragen, blindproeven van 5 cola’s en 5 pilsen, en 2 kruiswoordraadsels waarmee een extra joker  verdiend kon worden, behaalden “The Ladies” het nipt van hun dichtste achtervolgers “Echte mannen spelen voetbal”.

Uitslagen interclubweekend 11-12 mei 2013

Het regenweer ten spijt draait het interclub momenteel op volle toeren.

Afgelopen weekend mochten onze Junior Veteranen 35 5 afreizen naar het Pajottenland. We ontvingen volgend verslag van hun belevenissen.

Tanguy en Kenzo zegevieren in DH1 Pano

Op het dubbeltornooi van TC Panorama wonnen Tanguy en Kenzo afgelopen vrijdagavond de finale in Dubbel Heren 1.

Onze andere finalisten, Sophie en Alain, leden een logische nederlaag tegen de leiders van het criterium.

Geslaagde deelname aan Het Hele Dorp 2013

Ook dit jaar had onze club een ploeg ingeschreven voor Het Hele Dorp editie 2013.

Na een leuke dag in het park en de afsluitende quiz werd uiteindelijk beslag gelegd op een eervolle zesde plaats.

Georges Grn op De Jonge Wingerd

Deze week mocht onze club met Georges Grün één van de grootste vedetten van het vaderlandse voetbal ontvangen.

Georges werd wereldberoemd in België dankzij zijn legendarische kopbalgoal die onze Rode Duivels in 1986 naar het WK in Mexico bracht.

VTV Kinder Toer Winter 2013

Het winterseizoen op De Jonge Wingerd werd vandaag afgesloten met de VTV Kinder Toer Winter.

Vorig jaar konden onze jongste leden balletjes kloppen onder een stralende lentezon... dit jaar konden ze er sneeuwballen gooien!

 

Clubkledij 2013

De nieuwe clubkledij werd vorig jaar fel gesmaakt. Dit jaar wordt het gamma nog verder uitgebreid!

Deze kledij is enkel te verkrijgen op de voorziene koopdagen op:

  • Vrijdag 29 maart 19–22u
  • Zaterdag 20 april 12–16u

Annick Goeminne neemt jeugd voor haar rekening

Afgelopen dinsdag 26 februari 2013 was het weer tijd voor de jaarlijkse Statutaire Algemene Vergadering van onze club.

Hierop werd Annick Goeminne verkozen als bestuurster van onze club. Zij zal de jeugd voor haar rekening nemen.

Programma 2013 TC De Jonge Wingerd

In 2013 viert onze club haar 40-jarig bestaan. Dat we dit niet onopgemerkt voorbij zullen laten gaan staat nu al vast.

In combinatie met de ruime waaier aan vaste activiteiten belooft het dus opnieuw een druk werkingsjaar te worden!

Bespreking ledenenqute

Traditiegetrouw kreeg je na het zomerseizoen de jaarlijkse enquête in je mailbox. Ruim 100 leden grepen deze kans om hun stem te laten horen, een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar. Het is alvast duidelijk dat jullie begaan zijn met 'onze club'!

In november werden op het beleidsweekend van het bestuur de resultaten en opmerkingen van de enquête onder de loupe genomen.

Programma 2013 TC De Jonge Wingerd

In 2013 viert onze club haar 40-jarig bestaan. Dat we dit niet onopgemerkt voorbij zullen laten gaan staat nu al vast.

In combinatie met de ruime waaier aan vaste activiteiten belooft het dus opnieuw een druk werkingsjaar te worden!

Gemeente huldigt onze kampioenen

Zaterdagavond werden onze kampioenen in de bloemetjes gezet door de gemeente.

Voor het eerst organiseerde de gemeente het jaarlijkse Feest van de Sport in het nieuwe Felix Sohiecentrum.

Naar goede gewoonte was onze club hofleveranciers van kampioenen.

Vacature Uitbater(s) (M/V) Clubhuis

Onze tennisclub zoekt een nieuwe zelfstandige uitbater van het clubhuis.

Het clubhuis is een bekende en economisch rendabele ontmoetings-plaats in de streek. Het is er niet alleen voor tennissers, het aantrekkelijke terras lokt ook veel bezoekers van buiten de club.

Zomerseizoen leuk afgesloten

Voorbije zaterdag sloot onze jeugd een geslaagd zomerseizoen af met een daguitstap naar Planckendael.

In memoriam David Jordan

Met grote verslagenheid heeft onze club het overlijden vernomen van David Jordan.

David was jarenlang een actief en zeer gewaardeerd lid en bestuurder van onze club.

Jonge Wingerd voor 1 dag TC Oude Klimop

Elk jaar, als de zomertornooien er bijna opzitten, zijn ze er weer: de grote twee. Over de Grote Plas, een paar duizend kilometer hier vandaan, de US Open. Iets dichterbij, en net naast de plaatselijke beek, het seniorentornooi van de Jonge Wingerd, voor 1 dag omgetoverd tot de Oude Klimop.

Jeugduitstap Planckendael

Op zaterdag 29 september sluit onze jeugd het zomerseizoen af met een daguitstap naar Planckendael.

Ben je een 3- tot en met 11-jarig lid van onze club schrijf je dan nu in, het aantal plaatsen is immers beperkt.

Derde tornooizege voor Yves Taildeman

Yves Taildeman behaalde het voorbije weekend op het tornooi van TC Panorama zijn derde titel van het seizoen in de reeks EH 35 2.

In de finale won hij met 6-1, 6-4 van clubgenoot Gert Callaerts.

Hoeilaartse veteranen aan het feest

Vorig jaar redde de jeugd van TC De Jonge Wingerd de eer op het eigen tornooi met 2 titels.

Dit jaar waren het de veteranen die voor de eindoverwinningen zorgden. Dankzij Chris Joris in EH45 3 en Tom De Rudder in EH35 3 kan onze club opnieuw pronken met 2 titels.

Na afloop van de finale EH35 3 poseren scheidsrechter Dirk Vandemeulebroucke, Steven Heye en winnaar Tom De Rudder.

 

De kop is eraf!

Op de openingsdag van het tornooi stonden in EH45 3 Luc Van Hauwaert en Bob Goossens letterlijk en figuurlijk tegenover elkaar.

Tornooi 2012 geloot

De loting voor het VTV enkeltornooi heeft dinsdagavond plaats gevonden.

Vanaf donderdagavond 17 uur worden de debatten geopend. Hier lees je er alles over.

Junior Veteranen 35 Nationaal door naar eindronde!

Voor de tweede keer in 7 jaar is het de Junior Veteranen 35 Nationaal gelukt om door te stoten naar de eindronde van de Interclub.

In bonte kleuren poseren onze helden met vlnr Gunther Van Aerschodt, Dirk Vandemeulebroucke, Pablo Carnero Cuervo, Vincent Van Zuijlen en Christophe Swinnen.

TC De Jonge Wingerd laat knappe prestaties noteren

Op het traditioneel sterk bezette enkeltornooi van TC Het Zeen Sterrebeek wisten het voorbije weekend drie spelers van TC De Jonge Wingerd zich te plaatsten voor de finale van hun reeks.

Alain Van Hove en Yves Taildeman poseren na afloop van de prijsuitreiking op Het Zeen met gepaste fierheid voor onze camera.

Dubbel plezier met het dubbeltornooi

Het allereerste officiële dubbeltornooi van De Jonge Wingerd is aardig op dreef en is een succes over de hele lijn.

Ook Score-it (het scorebordsysteem) wordt onthaald met veel enthousiasme!

Nationale Junior Veteranen slepen gelijkspel uit de brand

Onze nationale junior veteranen wisten na een 3-1 achterstand in de enkels een gelijkspel uit de brand te slepen. Het werd 3-3 na de dubbels.

Derde overwinning op rij voor jonge Heren 6B

Onze Heren 6B wonnen met 5-1 van Tennifun, meteen hun derde winst op 3 ontmoetingen.

Op de foto zien we vlnr Louis Verougstraete, Maxime Spruytte, Bert Lauwers en Pieter Verhaeghe.

Sfeervolle kwis kroont verdiende winnaars

In een lekker gevulde chalet organiseerde Alain op vrijdag 11 mei de tweede Jonge Wingerd-Kwis.

De ongelukkige tweedes van vorig jaar, Patricia, Mia, Fille en Guy, konden dit jaar wel met de eerste prijs gaan lopen.

Volwassenen starten IC in nieuwe clubkledij

Dit weekend begon voor de meeste volwassenen het interclub seizoen. De langverwachte nieuwe clubkledij was net op tijd beschikbaar.

Op de foto poseren Nicolas Stroobants en Dirk Jordan in hun nieuwe clubuitrusting.

Chalet kreeg een nieuw verflaagje

Onder aanvoering van projectleider Jos Demol maakte een gelegenheidsschilderteam van het feest van de arbeid gebruik om de buitenkant van de chalet van een nieuw verflaagje te voorzien.

Interclub: Meisjes 10 debuteren met thuiszege

Op zaterdagmorgen mochten onze Meisjes 10 hun interclubseizoen thuis openen tegen TC Machelen. Dankzij een duidelijk niveauverschil behaalden ze een makkelijke 3-0 overwinning.

Op de foto herkennen we Clara Verougstraete en Emma Ceuppens, geflankeerd door hun tegenstreefsters van TC Machelen.

Winst voor Thibault & Maxime Spruytte in Pano

Thibault en Maxime Spruytte hebben het tornooi van TC Panorama in DH3 op hun naam geschreven. In de finale haalden ze het gisterenavond van thuisspelers Michel en Arnaud Maisin met 3-6, 6-2, 10-4.

Zo zorgen zij meteen voor de eerste tornooiwinst van het jaar voor onze club.

Interclub: Sterke start van onze jeugdteams

Hoewel de regen spelbreker probeert te spelen is de interclubactiviteit in alle hevigheid los gebarsten op De Jonge Wingerd.

Met 7 maal winst op 9 partijen mag onze jeugd alvast terug blikken op een geslaagde openingsweek.

Verdienstelijke 3de plaats Het Hele Dorp

Het organiserend comité wenst iedereen die bijgedragen heeft te bedanken voor dit mooie resultaat.

Perfecte interclubstart voor Jongens 14 en 16

Op de openingsdag van het interclubseizoen lieten onze Jongens 14 en 16 (A en B) gisteren een perfect rapport noteren. Na het mooie parcours van vorig jaar laat dit het beste verhopen voor 2012.

Onze Jongens 16 hadden de eer om het interclubseizoen op De Jonge Wingerd te openen, terwijl Jongens 14 op bezoek mochten bij TC Roelandsveld.

Chalet volledig uitgebrand: 2 slachtoffers!

TC De Jonge Wingerd werd deze nacht getroffen door het noodlot. De chalet ging volledig in de vlammen op en 2 slachtoffers vielen te betreuren.

Nieuwe clubkledij gelanceerd

Na onze nieuwe huisstijl stelt TC De Jonge Wingerd dit jaar onze nieuwe clubkledij voor.

De keuze viel op een volledige tennislijn van het merk Oxygène, bestaande uit een short of rok, T-shirt, sweater en trainingspak.

VTV Kinder Toer te gast op onze club

Op zondagmorgen 25 maart tekenden een 40-tal tennissertjes present op onze club om hun best beentje voor te zetten tijdens de VTV Kinder Toer.

Website klaar voor het zomerseizoen

Vorig jaar was onze nieuwe website maar net op tijd klaar voor de start van het zomerseizoen. Deze winter werd er dan ook verder gewerkt om van onze site het communicatie platform bij uitstek te maken.

Hier vind je een overzicht van de voornaamste wijzigingen.

Programma 2012 TC De Jonge Wingerd

Binnenkort start het nieuwe zomerseizoen 2012. Er staat weer heel wat te gebeuren. Hieronder vind je alvast een handig overzicht.

Opgemerkte deelname aan VTV Kinder Fundag

Op zondag 26 februari 2012 organiseerde de VTV in TC De Berken te Wolvertem een KINDER Fundag voor de reeksen Wit, Blauw en Rood.

De deelname van TC De Jonge Wingerd sprong er voor meer dan één reden in het oog.

Algemene Vergadering op dinsdag 28 februari

TC De Jonge Wingerd vzw heeft het genoegen al haar leden uit te nodigen op de Statutaire Algemene Vergadering, die doorgaat op dinsdag 28 februari om 20 uur in de chalet.

Daar dit wellicht een belangrijke impact zal hebben op de toekomst van onze tennisinfrastructuur zal het bestuur toelichting verschaffen bij de haalbaarheidsstudie sportinfrastructuur die de gemeente Hoeilaart momenteel laat uitvoeren en input van de leden solliciteren.

Het belooft dus een belangrijke AV te worden en het bestuur hoopt dan ook een grote delegatie aan leden te mogen begroeten.

VTV Dubbeltornooi op De Jonge Wingerd in 2012

Naast het VTV enkelcriterium dat traditiegetrouw in de maand juli op onze club plaats vindt zal TC De Jonge Wingerd in 2012 voor de allereerste keer ook een VTV dubbelcriterium organiseren.

Club bereidt zomer 2012 voor

Hoewel de clubactiviteiten momenteel op een winters laag pitje staan, wordt er achter de schermen hard gewerkt om het seizoen 2012 grondig voor te bereiden.

Zo werden recent een aantal verbeteringswerken uitgevoerd in onze chalet.

Hernieuw je lidmaatschap vanaf 1 januari 2012

Tijdens de maand januari 2012 hebben onze leden van 2011 voorrang om hun lidmaatschap te hernieuwen.

De lidgelden zijn trouwens ongewijzigd ten opzichte van 2011.

DJW is Jeugdvriendelijke Tennisclub 2012

Op de traditionele VTV-Eindejaarsviering, die gisteren plaats vond in ‘Campus Drie Eiken UA’ te Wilrijk, mocht onze club het label Jeugdvriendelijke Tennisclub 2012 in ontvangst nemen. 

Deze erkenning is in grote mate te danken aan de inzet en het harde werk van onze Tennisschool. Proficiat aan Vincent en zijn team!

Drainage werken tennishal

Deze week is de firma Scheerlinck volop bezig in onze tennishal met het aanbrengen van drainagebuizen.

De terreinen worden voor de gelegenheid ook volledig heraangelegd en de aannemer beloofde ons dat de terreinen maandag 07/11 opnieuw speelklaar zullen zijn.

VTV klassementen 2012 bekend

De VTV klassementen 2012 zijn bekend!

Bij de heren zijn Gunther Van Aerschot en Lambrecht Wessel op B0 nu onze hoogst geklasseerden. Stieven (B-2/6) en clubkampioen Lieven Stroobants (B0), beiden officieel aangesloten bij Het Zeen maar eveneens actief op onze club, behouden hun klassement, zodat ze bij onze hoogst geklasseerden horen.

Bij de dames geen verandering aan de top van de rangschikking. Marianne Devis en clubkampioene Karlien Veugelers blijven de ranking aanvoeren op C+15/4.

Nipt verlies voor Heren 7

Terwijl de meeste clubleden zich in het feestgewoel van het Druivenfestival bevonden werd er ook getennist op onze club.

Onze Heren 7 mochten er aantreden tegen KTC Isis uit Izegem in de intergewestelijke interclub finale.

Heren 7 in finale Intergewestelijke Interclub

Onze Heren 7 wisten zich vandaag te plaatsten voor de finale van de Intergewestelijke Interclub.

Ze wonnen de halve finale thuis op De Jonge Wingerd tegen Koninklijke Tennisclub Limburg-Maas.

Karlien en Lieven gekroond tot Clubkampioenen

Vrijdagavond 9 september werden de finales van het TC De Jonge Wingerd Clubkampioenschap 2011 betwist.

Bij aanvang van de Dames finale lachen finalistes Karlien en Lotte, samen met referee Vincent, naar onze camera.

Vlotte winst voor Heren 7 in eindronde

Onze Heren 7 waren vandaag te gast bij de Koninklijke RUA Brasschaat Tennisclub in het kader van de Intergewestelijke Interclub Eindronde.

Onze mannen hebben het er fantastisch vanaf gebracht, want ze wonnen met maar liefst 5-1 en mogen nu zondag de halve finale spelen thuis op De Jonge Wingerd.

Magda en Herman winnen laatste dubbelavond

Veel hadden we er deze zomer nog niet gehad, maar vrijdagavond was het nog eens een echte zomeravond. Ideale omstandigheden dus om de allerlaatste dubbelavond van het seizoen te betwisten.

Op de foto poseren de 4 finalisten voor aanvang van hun onderlinge confrontatie.

Geslaagde Seniorendag 2011

Dat deze club leeft, zowel bij jong als bij oud, werd donderdag 1 september nog maar eens bewezen.

Voor de jongeren een speciale dag. 1 september, terug naar school. Maar voor de oudsten van de club stond er toch ook weer wat te beleven: de seniorendag.

Julie Vanbrusselen wint tornooi TC Het Zeen

Onze club blijft dit jaar de successen aan elkaar rijgen.

Op het tornooi van TC Het Zeen Sterrebeek was het nu de beurt aan Julie Vanbrusselen om haar reeks Meisjes 14 3 op haar naam te schrijven. 

Florian Barbier wint tornooi TC Panorama

Vorig maand lukte hem het op ons eigen tornooi nog net niet, maar op het tornooi van TC Panorama wist Florian Barbier zijn reeks Jongens 14 3 op overtuigende wijze te winnen.

Guillaume Simons etaleert zijn talent

Tijdens de openingsdag van het tornooi van TC Panorama stond een voor onze club uiterst interessante partij geprogrammeerd. In EH3 mocht onze vaste waarde Dirk Vandemeulebroucke (B+2/6) het namelijk opnemen tegen ons 13-jarig opkomend talent Guillaume Simons (C+15/1).

We zien ze hier samen voor aanvang van hun partij.

Tornooi TC Panorama start vandaag

Vandaag vrijdag 5 augustus start het tornooi van TC Panorama, dat loopt tot volgende week zondag 14 augustus.

Met 69 inschrijvingen is onze club opnieuw zeer ruim vertegenwoordigd op het tornooi van onze tennisburen.

Schrijf nu in voor ons Familie Dubbeltornooi

Het wordt zo stilaan een traditie dat tijdens het tweede weekend van september het famillie-dubbeltornooi van TC De Jonge Wingerd wordt georganiseerd.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 2 september 2011.

Davis Cup Belgi - Oostenrijk

Op 16-17-18 september 2011 speelt België tegen Oostenrijk in het kader van de Davis Cup in de Lotto Arena te Antwerpen.

Onze club kan hiervoor via VTV tickets bestellen met 5,-EUR korting per ticket (mits een bestelling van min. 10 tickets). Er wordt éénmalig een verzendingskost van 5,-EUR aangerekend.

Jeugd redt de eer van TC De Jonge Wingerd

Net zoals vorig jaar kan TC De Jonge Wingerd 2 titels vieren op het eigen tornooi, met dank aan de jeugd.

Op de foto herkennen we Nicolas Maurin in zijn finale van EH6, waarin hij buiten verwachting vlot de maat nam van Maxime Depasse.

7 keer Jonge Wingerd in finale

7 van onze leden wisten zich te plaasten voor de finale van hun reeks. 2 hiervan, bij de jeugd, werden gisteren reeds afgewerkt, de vijf andere volgen vandaag.

In de hoogste mannenreeks wist onze laatste vertegenwoordiger, Lieven Stroobants, zich heelas niet te plaatsen voor de finale. We zien hem hier na afloop van zijn halve finale tegen Jasper Claesen.

Marathondag voor Gert Callaerts

De prijs voor de strijdlust ging gisteren zonder enige twijfel naar Gert Callaerts.

De clash tussen Dirk Vandemeulebroucke en Tanguy Legier in EH35 1 was ook een aangenaam kijkstuk.

Pierre Godfroid geeft tennisles

We zijn ondertussen aanbeland in de laatste 4 dagen van het tornooi, dus is het money-time!

Na zijn pracht prestatie tegen Vincent Van Zuijlen werd er enorm uitgekeken naar wat Pablo Carnero in de kwartfinales van EH35 1 kon klaarspelen tegen eerste reekshoofd Pierre Godfroid.

Op de foto herkennen we Pablo en Pierre na afloop van hun wedstrijd.

Miek Baplue even terug in De Jonge Wingerd

Opgemerkte gast gisterenavond op De Jonge Wingerd was Miek Baplue, jarenlang uitbaatster van de chalet.

Op vraag van onze fotograaf nam ze nog 1 keer plaats achter de toog, omringd door de huidige uitbaters Chantal en Wim.

Nadia Van Haecht in supervorm

Nadia Van Haecht (C30/2) won haar druk bijgewoonde kwartfinale in Dames 30 tegen Isabelle Hendrickx (C30/5) met 6-1 en 6-3.

Beide dames hadden na een toffe ontmoeting ook een leuke verzoening op het goedgevulde terras.

Vincent Van Zuijlen wint en overtuigt

Het hoofd van onze tennisschool gaat naar de kwartfinale na een knappe wedstrijd die hij won met 7-5 en 6-2. Van Vincent zijn we nochtans driesetters gewoon maar met zijn sexy haarband is die traditie blijkbaar veranderd.

Met Vincent in supervorm hebben we alleszins (nog) een mooie Jonge Wingerd-troef in deze mooi bezette reeks van Heren 3.

Tanguy Legier stunt tegen Patrick De Kock

Ondanks de doem-weerberichten bleef het zondag gans de dag droog en werd het in de namiddag zelfs leuk Belgisch zomerweer.

Prestatie van de dag kwam zonder enige twijfel op naam van Tangy Legier die in EH35 1 de scalp van B-speler Patrick De Kock aan zijn riem hees.

Philippe Droesbeke wint spektakelmatch

Hoogetpunt van de derde tornooidag was ongetwijfeld de 1/8 finale in EH35 3 tussen Bob Goossens en Philippe Droesbeke op terrein 1.

Laatst genoemde wist met een tie-break set 3 en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Op de foto poseerden de 2 protagonisten na afloop maar al te graag voor onze fotograaf.

Lieven Stroobants naar kwartfinales EH2

Hoewel het 's morgens nog druilerig was, werd het verloop van de tweede tornooidag niet verstoord door de regen.

In de topaffiche van de avond boekte Lieven Stroobants (B0) in EH2 een zeer mooie 6-3, 6-1 overwinning tegen een speler van 3 klassementen hoger.

Drache Nationale op openingsdag tornooi

Dit jaar begon ons tornooi op 21 juli, onze Nationale Feestdag, en dat hebben we geweten. De aangekondigde Drache Nationale was op de afspraak en stuurde het verloop van de dag danig in de war.

Let the games begin!

Donderdag 21 juli 2011: Natinonale Feestdag én start van ons VTV enkel tornooi!

Vanaf 15 uur worden de debatten geopend van TC De Jonge Wingerd Open 2011.

Onze nieuwste sponsor heet WorkTex/WorkTools

Worktex / Worktools heeft deze week de groeiende groep sponsors van TC De Jonge Wingerd vervoegd.

Vanaf heden kan je op terrein 1 dan ook hun reclame banners bewonderen. Ook op onze website verschijnen weldra hun logo's.

Tornooiloting bekend

De inschrijven voor ons VTV enkeltornooi werden gisterenavond rond 19 uur afgesloten en daarna vond de loting plaats.

U kan de tabellen hier bekijken.

Rutger Vranken wint tornooi T.C. Tip-Top

Onze clubgenoot Rutger Vranken was deze week aan de slag op het tornooi van T.C. Tip-Top te Oostduinkerke.

Zonder ook maar 1 set te moeten prijsgeven wist hij de reeks Jongens 16 3 op zijn naam te schrijven.

Coiffure Carine verwelkomd als nieuwe sponsor

TC De Jonge Wingerd verwelkomt Coiffure Carine als nieuwe sponsor van onze club.

Sinds kort kan je dan ook op terrein 2 het nieuwe sponsorbord van Coiffure Carine opmerken.

Ook Zakenkantoor Brusselman-Bries (Landbouwkrediet), eerder al aangekondigd als nieuwe sponosr, heeft nu een sponsorbord op terrein 2.

Plaids voor de kille zomeravonden

Dankzij de firma Baviaan Wood beschikt onze club vanaf nu over lekker warme plaids, zodat ook tijdens een kille zomeravond het gezellig toeven is op het terras van de chalet.

Op de foto toont Kris Vandenwayenberg van Baviaan Wood ons de nieuwe plaids.

2 avondreservaties vanaf 1 juli 2011

Vanaf vrijdag 1 juli 2011 kunnen alle leden via het reservatiesysteem 2 gelijktijdige avondreservaties boeken.

Malawi: Help ons helpen!

Deze zomer trekken onze voorzitter Paul Beetens en zijn partner Anne Aertsen naar Malawi.

Bij aankomst in Malawi zullen ze afgehaald worden door Pastor Samuel die er een weeshuis leidt in de hoofdstad Lilongwe.

Het wordt zeker een aangrijpende ervaring en ze zouden graag “iets” meenemen voor deze kids en het weeshuis. Hiervoor dachten ze ook aan alle leden en sympathisanten van TC De Jonge Wingerd.

Geslaagd Aperitief mini-tornooi

Traditie getrouw op de laatste zondag van het schooljaar stond gisteren het Aperitief mini-tornooi op het programma.

Na afloop poseerden alle deelnemertjes en begeleiders maar al te graag voor de groepsfoto.

Woten wint thriller-finale J14

Onze Jongens 14 speelden vandaag de finale van de Interclub Vlaams-Brabant. Na een echte thriller van formaat moesten Florian en Louis nipt de duimen leggen voor Woten.

Op de foto zien we een fiere coach Vincent, geflankeerd door zijn 2 poulains.

Jongens 14 spelen finale Interclub

Onze Jongens 14 wisten zich het voorbije weekend te plaatsen voor de finale van de Interclub Vlaams-Brabant, dankzij een 2-1 winst in de halve finale in en tegen WTC.

De finale vindt plaats op zondag 26 juni vanaf 13.45 uur op de terreinen van Lovanium. Hierin mogen ze het opnemen tegen Woten.

Doe mee aan het Aperitief Mini-tornooi

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert onze club in samenwerking met de tennisschool op de laatste zondag van juni het aperitief mini-tornooi voor alle kinderen tussen 4 en 8 jaar en hun ouders.

Schrijf je nu in voor ons VTV-tornooi

Ons jaarlijks VTV-enkeltornooi vindt dit jaar plaats van donderdag 21 juli tot en met zondag 31 juli 2011.

Vanaf vandaag 9 juni kan er ingeschreven worden.

Beschikbare winteruren bekend

De voorbije weken hadden onze winteruurspelers de kans om hun winteruur voor de winter 2011-2012 te verlengen. Nu is het duidelijk welke uren vrij zijn en kan iedereen die geïnteresseerd is zich hiervoor inschrijven.

Alle info en prijzen vind je op onze winter-pagina. Onderaan deze pagina kan je de tabel met de beschikbare uren downloaden.

De eigenlijke inschrijving gebeurt in de chalet bij Wim & Chantal.

Een dagje als V.I.P. op de Belgian Open 2011

Onlangs was de crème de la crème van het vrouwentennis op de Brusselse tennisclub Primerose voor het WTA tornooi Belgian Open 2011.

Met Alain Sohie en Luc Van Hauwaert tekende ook een delegatie van TC De Jonge Wingerd present en ze werden er als echte VIPs gesoigneerd. Lees hier hun relaas van een schitterende dag.

 

5 jeugd interclub teams naar eindronde?

Het voorbije weekend werkten verschillende van onze jeugdploegen hun laatste wedstrijden af in de voorronde van de interclub competitie.

Van de 8 ploegen die de kleuren van De Jonge Wingerd verdedigden wisten er nu al maar liefst 4 zich te plaatsen voor de eindronde, terwijl er zaterdag nog ééntje kan bijkomen.

Op de foto poseren Benedicte Omalongandjo, Liv Vandemeulebroucke, en Marie Braam van ons meisjes 12 team, dat zaterdag in een rechtstreeks duel op Stade Leuven moet uitmaken wie naar de einronde gaat.

Wie worden de Jeugdkampioenen van onze club!!

Vanaf zaterdag 04/06/2011 tot en met de finaledag op zaterdag 10/09/2011 organiseert TC De Jonge Wingerd het clubkampioenschap voor de jeugd.

Zeer nipte thuiswinst voor onze Heren 35 2

Afgelopen zaterdag kropen onze heren 35 2 door het oog van de naald. Uiteindelijk wonnen ze de partij dankzij een 66-64 in de games.

Op de foto zien we Krisbi die zijn meerdere moest erkennen in Jan Mertens van Iris Kessel-Lo.

 

'Echte Mannen Spelen Voetbal' winnen JW Quiz

Afgelopen vrijdag 13 mei streden 10 teams voor de eer en vooral het plezier in de TC De Jonge Wingerd Quiz.

Na een gevarieerde reeks vragen-, foto- en proefrondes mocht uiteindelijk het team 'Echte Mannen Spelen Voetbal' van kapitein Nils Quintelier zich uitroepen tot de Quizers van onze club.

Op de foto poseert het winnende team, bestaande uit Nils Quintelier, Joni Ceuppens, Dries en Jeroen Charlier, samen met quizmaster Alain Van Hove.

Druk weekend op De Jonge Wingerd

Onze club heeft er een uiterst druk weekend op zitten. Het weekend werd op vrijdagavond aangevat met een dubbelavond, zowel voor de jeugd als voor de volwassenen. Op zaterdag en zondag stonden interclub ontmoeting geprogrammeerd.

Op de foto herkennen we ons Dames 5 team na hun klinkende overwinning tegen Brusselse TC.

Sterke Interclub prestaties van onze jeugd

Vandaag traden 4 van onze jeugdploegen aan in de Interclub competitie. De 2 thuisploegen wisten de winst in Hoeilaart te houden, terwijl de twee ploegen die naar het Leuvense moesten helaas zonder overwinning op zak terug naar huis kwamen.

Echter, de jeugdinterclubs zijn nu een volle week bezig en de balans is tot nu toe positief te noemen. Er vonden al 8 ontmoetingen plaats waarvan we er 5 wonnen.

Record-editie Clubkampioenschap geloot

Gisterenavond werd geloot voor het Clubkampioenschap 2011. Met 94 inschrijvingen mogen we nu al spreken van een ware record editie.

Zonovergoten openingsweekend Interclub

Onder zuiderse weersomstandigheden schoot het Interclub seizoen dit weekend uit zijn startblokken op onze club. Twee dagen lang bleek het terras van de chalet dan ook the place to be.

Op de foto herkennen we onze fiere Dames 7 ploeg, die TC Wilderhof met een 5-1 nederlaag terug naar Bierbeek stuurde.

De Freds winnen finale Pano in DH4

Tijdens de finales van het dubbeltornooi van Panorama was het gisterenavond al TC De Jonge Wingerd wat de klok sloeg.

In DH4 was de finale volledig Jonge Wingerd gekleurd. Op de foto herkennen we van links naar rechts Fréderic Van Damme en Frederik Debusscher, de referee, Paul Beetens en Paul Goovaerts.

De Freds bleken een stuk solider dan de Pauls en wonnen dan ook oververdiend met twee keer 6-2.

Quiz avond op vrijdag 13 mei

Op vrijdag 13 mei zal de parate kennis van onze clubleden getest worden. Vanaf 20u wordt er die avond namelijk gequized in de chalet.

Zonnige finaledag van Het Hele Dorp 2011

Gisteren viel het doek over Het Hele Dorp, editie 2011. De Jonge Wingerd was opnieuw met een ruime delegatie present op deze zonnige finaledag.

Info-avond met Paul Van Den Bosch

Op donderdag 28 april om 19u30 komt topcoach Paul Van Den Bosch naar Hoeilaart voor een info-avond over 'voeding voor, tijdens en na een fysieke inspanning'.

U kent hem ongetwijfeld als trainer van onder andere Mario Aerts en Sven Nys. Hij komt ons uitleg geven over sport en voeding, een interessante materie voor bestuursleden, trainer én sporter !

Nieuwe huisstijl en website gelanceerd

Bij de start van het nieuwe zomerseizoen wist onze club uit te pakken met een volledig nieuwe huisstijl en een spiksplinter-nieuwe website.

TC De Jonge Wingerd Serveert

Donderdagavond 31 maart werd in onze club het zomerseizoen 2011 in première 'geserveerd' met ons allereerste Public Relations evenement.

Onder de naam 'TC De Jonge Wingerd Serveert!' werden die avond het gemeentebestuur, (potentiële) sponsors, VTV, leveranciers en media uitgenodigd voor een exclusieve avond. Ook de tennisschool en onze vele vrijwilligers werden hierbij niet over het hoofd gezien. Uiteindelijk gingen niet minder dan 75 personen graag in op onze uitnodiging en bleek de chalet meteen al veel te klein.

Geslaagde Kindertoer

Op zondag 27 maart werd onder een stralend lentezonnetje het winterseizoen door de jeugd uitgewuifd met de VTV-Kindertoer.

Dit jaar waren er in totaal 29 deelnemers, waarvan 17 van onze club. Vorig jaar telden we nog 42 deelnemertjes. Wellicht dat het lentefeest van de kleuters van Sint-Clemens hier voor iets tussen zat.

Terreinreservatie zomerseizoen 2011 gestart

Volgende week vrijdag 1 april 2011 start het zomerseizoen en kan er terug naar hartelust op alle 5 onze terreinen getennist worden.

Aangezien maximaal 7 dagen op voorhand terreinen gereserveerd kunnen worden, betekent dit dat onze zomerleden 2011 vanaf vandaag aan de slag kunnen met reserveren.

Edouard 'Ward' Vossius overleden

Onze club vernam vandaag het overlijden van de heer Edouard Vossius.

Hij werd geboren te Sint-Truiden op 16 januari 1925 en is overleden in het Regionaal Heilig Hartziekenhuis te Leuven op 16 februari 2011.

Dubbeltornooi T.C. Het Zeen

Een aantal van onze leden zijn deze week actief op het dubbeltornooi van TC Het Zeen in Sterrebeek.

Volg TC De Jonge Wingerd via Twitter

Je kon al een tijdje het reilen en zeilen van onze tennisclub op de voet volgen via Facebook.

Vanaf nu kan het echter ook via Twitter. Surf gewoon naar http://twitter.com/#!/JongeWingerd en klik op de "Follow" knop en je hoeft niks meer te missen.

Statutaire Algemene Vergadering

TC De Jonge Wingerd nodigt al haar leden uit op de Statutaire Algemene Vergadering die doorgaat op dinsdag 15 februari, 20 uur, in de chalet.

Lidmaatschap 2011

Sinterklaas op bezoek bij De Jonge Wingerd

Sinterklaas in de Jonge Wingerd

Verslag Halloween Kidsparty

JW in nieuw kleedje

Landbouwkrediet sponsort TC De Jonge Wingerd

Halloween Kidsparty

't Is weer voorbij die mooie zomer

Receptie Einde Zomerseizoen 2010

Foto's Druivenfeesten 2010

Zin om te tennissen?

Heb je zin om te tennissen in de tofste tennisclub van Hoeilaart en omstreken? Hier lees je hoe dat kan.

Druivenfeesten Hoeilaart

Familie Dubbeltornooi & Clubkampioenschap

Foto's

Update winterseizoen 2010-2011

Verdienstelijke JW-prestaties op Panorama

Het voorbije tornooi in cijfers

Verslag Zondag 1/8 - Finaledag Tornooi

Programma Zondag 1/8 - Tornooidag 11

Verslag Zaterdag 31/7 - Tornooidag 10

Programma Zaterdag 31/7 - Tornooidag 10

Verslag Vrijdag 30/7 - Tornooidag 9

Programma Vrijdag 30/7 - Tornooidag 9

Verslag Donderdag 29/7 - Tornooidag 8

Verslag Woensdag 28/7 - Tornooidag 7

Programma Donderdag 29/7 - Tornooidag 8

Programma Woensdag 28/7 - Tornooidag 7

Verslag Dinsdag 27/7 - Tornooidag 6

Programma Dinsdag 27/7 - Tornooidag 6

Verslag Maandag 26/7 - Tornooidag 5

Programma Maandag 26/7 - Tornooidag 5

Verslag Zondag 25/7 - Tornooidag 4

Verslag Zaterdag 24/7 - Tornooidag 3

Programma Zondag 25/7 - Tornooidag 4

Programma Zaterdag 24/7 - Tornooidag 3

Verslag Vrijdag 23/7 - Tornooidag 2

Programma Vrijdag 23/7 - Tornooidag 2

Verslag Donderdag 22/7 - Tornooidag 1

Foto's Aperitief Mini-Jeugd Tornooi

Tornooi planning bekend!

Wat eten we tijdens het tornooi in de chalet?

JW Intern Clubkampioenschap geloot

Clubshirts nu afgeprijsd voor tornooi!!!

Zeen Zomer Enkeltornooi

Zuiderse Apero Zondagen

WK Voetbal live op groot scherm in de chalet!

Jeugd: Aperitief Mini-Tornooi

Jeugd: Intern clubkampioenschap

Foto's Mexicaanse Taco Night

Winterseizoen 2010-2011

Schrijf U in voor het JW Clubkampioenschap!!!

Nu vrijdag dubbelavond!

Terreinreservaties

Start Interclub 2010

Het Hele Dorp - 3de plaats voor Jonge Wingerd

Winter 2010-2011: LAATSTE DAGEN VOOR JE ABO

Mexicaanse Taco Night met Mariacchi Band!

Heraanleg terrein 5 gestart

Tornooi TC Panorama van 17-24 april

Openingsavond een schot in de roos

Nieuwe shirts Jonge Wingerd

Terreinreservatie Online !!!

Aprilvis Nike Air Max

VTV Kinder Toer @TCJW

Interclub 2010

Tijdens Paasvakantie chalet open vanaf 11u30

TC De Jonge Wingerd op Facebook

Bestuur 2010

Het Hele Dorp - Uitslag Websitespel

KINDERTOER ZONDAG 28/3 - INSCHRIJVINGEN

START ZOMERSEIZOEN MET DUBBELAVOND & RECEPTIE

Uitnodiging algemene vergadering

TC DE JONGE WINGERD ZOEKT NIEUWE UITBATER

!! INSCHRIJVINGEN ZOMERSEIZOEN 2010 !!

Gratis wintertennis voor onze jeugd op zondag

FAMILIEDUBBEL EEN SUCCES !

Seizoensafsluitingsreceptie vrijdag 2 oktober

UITSLAGEN INTERN CLUBKAMPIOENSCHAP

PROFICIAT, NAT JV winnaars 8e finale v BELGIE

Twee prominente leden gespot op de US open!

Clubkampioenschap FINAL DAYS

D DAY voor JAARLIJKS FAMILIEDUBBELTORNOOI

EERSTE CLUBKAMPIOENSCHAP

ZOMERMAANDEN = meer reservatiemogelijkheden !

ZOMERPROMOTIE STUDENTEN

LADIES-LADIES

FOTO'S, FOTO'S en nog eens FOTO'S

Het winterseizoen is van start gegaan!!

ALGEMENE INFO CHALET

PARKEREN - ZWERFVUIL - TERREIN VEGEN !!

DUBBELSPELRESERVATIE VOOR 55-PLUSSERS

Waar is je lidkaart en wat met je wachtwoord?

VERDIENSTELIJK 2E ZOALS VORIG JAAR !!!!!!!!

CLUBACTIVITEIT : STADSKRIEBELS - 17 MEI 2009

ZATERDAG 18 APRIL - CHALET GESLOTEN

Het bestuur 2009

Jonge Wingerd: volgeboekt voor zomer 2009

Het familietornooi is van start gegaan!

Geen dubbelavond tijdens de Druivenfeesten

Kidstornooi op zondag 14 september

Senioren doen het op 4 september!

Lekker smullen tijdens het familietornooi

Familietornooi: schrijf je nu in!

Welk weer boven de Jonge Wingerd?

Paella op de finaledag: reserveer tijdig!

Er zijn nieuwe winteruren vrij!

Problemen met je lidkaart of wachtwoord?

Interclubuitslagen en -foto's

Vrijdag 18/04: dubbelavond voor jong n oud

Hoe reserveer je alweer een terrein?

Ons licht knippert voor het milieu

Inschrijving nieuwe leden: 8 maart

Gratis wintertennis voor jongeren op zondag!

Word jij scheidsrechter of interclubleider?

Daar zijn de foto's weer n meer

Bekijk de dagplanning van het tornooi on line

Inschrijvingen tornooi bijna afgesloten!

Terreinen: onbespeelbaar = onbespeelbaar!

Schenk je oude ballen een nieuw leven!

Staat jouw bijdrage binnenkort op deze site?

Nooduitgang sporthal

Familietornooi

Dat was het dan weer...

Bent u er klaar voor?

Voorlaatste dag!

Planning dag 9

Het eind komt er weer aan...

Wat schaft de pot vandaag?

Wat gebeurde er op dag 3?

Wie speelt er vandaag?

Foto's tornooi dag 1

Let the show begin!

5000e bezoeker!

De teller staat op 338

"Ons Suzanne zal jaloers zijn!"

Inschrijvingen op volle toeren

Ongeveer 70 hits per dag

Foto's Horror-dubbel

Daar komt het tornooi!

Nieuw reservatiesysteem

J16 stranden in finale

I know the feeling...

Nieuwe foto-reportages

Deinze, here we come!

6 extra C-klassementen

Welkom op het forum!

Reserveer voor de winter!

"Zeker een kans in de finale!"

Nieuwe poll

Ondertiteling op TT 888

Eerste nationale overwinning

Jongens 16: DJW - Parkheide

"Verliezen = te voet!"

Huishoudelijk reglement 2006

Nieuwigheden op de site

Actie TennisPlanet Dunlop

500e bezoeker!

Daar zijn de foto's weer!

Winterseizoen 2006/2007

Nieuwe website bijna af

Nieuwe webstek van start

Heren 3 kon eer niet redden

12 mei: jeugddubbelavond!

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media