DJW - Logo
 

De seniorendag: opnieuw een schot in de roos


Een zoveelste senioren dag komt eraan. De hoeveelste in de rij, ik kan het niet meer bijhouden, maar ik weet zeker: voor ons is het nog niet die ene teveel.

Nooit is men zo bezig geweest met de voorbereiding van dit geweldig treffen. En dan bedoel ik niet de organisatoren Bob eb Chris, maar wel de deelnemers. Reeds lang staat donderdag 6 september in ’t rood op de kalander. Dit jaar wil niemand voor de andere onderdoen.

Die mannen van boven de 60 weten van geen ophouden, lijken elk jaar sterker en sterker te worden,

maar de inspanningen die dit jaar zijn gedaan, grenzen aan het onmogelijke, gekkenwerk eigenlijk. Bekijk maar eens hun  agenda en je zal merken wat voor een inzet en doorzettingsvermogen nodig waren om alleen nog maar niet uit de toon te vallen. Over meedraaien aan de top spreek ik nog niet eens.

Ik geef je zomaar een lijstje van organisaties waar de veteranen aan deelgenomen hebben, onder het motto: no gain without pain.

-        Vooreerst is er de Interclub 60/2: voor oude mannen die niks te doen hebben op dinsdagnamiddag en liever een partijtje tennis spelen dan thuis de afwas te doen of te stofzuigen. De 55 reeks werd niet ingeschreven wegens al te druk en uit vrees voor overbelasting letsels.

-        Dan is er de extra wintertraining op  woensdag en vrijdag, waar steeds 4 spelers zich geven gedurende 1 of 2 uur, tot ze er bij vallen. (den ene valt al wat rapper dan de andere)

-        In de zomer volgt dan de deelname aan de “verplichte” tornooien. Ik denk daarbij aan de tornooien die de Jonge wingerd zelf organiseert, zoals  het dubbeltornooi van 24/2 tot 4/3 en   later nogmaals voor dubbels van 15/ tot 24/6. De deelname van zowat 80% van onze senioren bewijst dat je aanwezigheid op prijs wordt gesteld, en, leuk meegenomen, het zijn ook de enige tornooien waar onze spelers al eens een prijsje winnen.

-        Op 26/7 is er  is er dan het grote zomer enkeltornooi waar opnieuw heel wat leden van de  seniorengroep  aan deel nemen. Je kan het bijna een verplichting noemen, maar alleen al om te bewijzen dat je nog aardig meekan ben je er gewoon bij. De aanwezigheid van talentscouts en toptrainers van over de grenzen ( vorig jaar was er een uit Huldenberg en ei zo na een uit Waterloo, ware het niet dat net nu zijn fiets lek stond )bewijzen het niveau van het tornooi en de geweldige    prijzenpot  lokt  zelfs internationale  grootheden zoals Martin Vosswinkel of Pierre Godfroid.

-        En goed gelanceerd op ons eigen tornooi is de stap naar dat van de buren van Panorama snel gezet. Waarom het er niet bij  pakken? Wat extra training kan nooit kwaad en niets is plezanter dan een Pano in zijn eigen huis te verslaan.

-        En voor wie het nog onvoldoende is bestaat er nog de mogelijkheid om in te vallen in de interclubploeg die deelneemt aan  de Leuvense interclub.

-        En je gelooft het of niet, maar een paar dagen geleden  komt er bij Bob een uitnodiging binnen om op 23 augustus een vriendschappelijke ontmoeting   te organiseren.

En wat denk je? De ontmoeting is niet doorgegaan wegens te weinig kandidaten van onze kant. De meesten hebben een weekje rust ingebouwd om zo maximaal te kunnen profiteren  van het supercompensatie principe.

-        Alsof men ons echt kreupel wil; de week waarin onze jaarlijkse ontmoeting plaats vindt, organiseert De Jonge Wingerd het “ voor het eerst, nieuw opgerichte, nog uit te proberen en waarschijnlijk plezante clubkampioenschap voor dubbels.” Ik lach me haast dubbel!

 

Heel even heb ik dan getwijfeld aan het doorgaan van de SENIOREN dag. Het aantal afvallers was om allerlei redenen heel erg groot. De ene door familiale omstandigheden, anderen waren belet door hun werk, of kwetsuren lieten niet toe om aan dit grootse gebeuren deel te nemen. Luc DB, Jos S, Guy S, Eddy R, Gert V.E., Yvan D. , Jos P, en ik vergeet er nog veel. Maar geen probleem hoor, na amper 1 week was de deelnemerslijst volzet. En zoals al meer gebeurt, de inschrijvingen werden vroeger afgesloten dan voorzien. Spelers genoeg, kwaliteit teveel.

Nu zie je pas goed dat al dat werk niet voor niets is geweest. Iedere speler ziet er gewoon beter uit dan vorig jaar….

De ene heeft nieuwe schoenen aan. Een andere kocht een fluo wedstrijdtruitje.  Nog iemand ging naar de kapper en er staat  zelfs iemand bij in een schitterend maatpak. ( die laatste moest zich wel nog eerst omkleden.) Ook een paar nieuwe sporttassen werden opgemerkt.

En groot dat die zijn. Waarschijnlijk afgekeken van de absolute toppers?    Wat die allemaal bij zich hebben. Ballen niet, want om de 9 spellen zijn ze aan vervanging toe en dan is zelfs die grote tas nog te klein. Een paar ( stuk of 8 ) rackets om te wisselen als de ballen gewisseld worden. Vijf, zes handdoeken om na de wedstrijd in ’t publiek te gooien. Drie, vier verschillende drankjes. En een volledige uitrusting of twee om te verwisselen als ze te nat zijn geworden. En tenslotte, de laatste rage, een paar of vier schoenen, voor die spelers die niet meer kunnen vrij inademen door hun eigen zweetvoeten.

Ik ben nu wel wat aan het afdwalen, maar zoals ik dus zei: iedereen ziet er beter uit dan de vorige jaren.

Kijk eens hoe afgetraind sommige spelers zijn. Luc VH. en Andre B. hebben geen grammetje vet teveel, anderen echter…

In de lift van de Delhaize kan je met 13 personen naar boven, maximum 1000kg. Wel ik verzeker u, van onze senioren groep zullen er veel de trap moeten nemen. Die 13 van ons kunnen alleen naar beneden, opwaarts lukt niet.

Maar volgens de directie van de winkel lukt dat wel, er is daarvoor de speciale actie: “ 2de aan 50%”.                       

En wees gerust, de ploeg zal er zijn, au grand complet, en we denken er niet meer aan om indringers in ons team toe te laten. Er worden geen uitnodigingen gestuurd;  is ook niet nodig, want de senioren dag, of noem het de veteranen dag is omwille van de sfeer, het weer, de onnozele praat en de hoge prise money een niet te missen happening.   

Senioren dag is bittere ernst, of misschien niet,  maar iedereen speelt er op zijn best, verliezen is een schande, en slecht spelen en verliezen, wees maar zeker dat je het dan een jaar zal mogen horen.

Donderdag, vroeg op de morgen. Ik voel me ellendig. Om 3 uur een Motilliummeke, om 5 uur ne Gaviscon, en om 7u 2 x Immodium.

Dat zal toch niet van de zenuwen zijn zeker. Na 15 deelnames van de 17 georganiseerde zijn we toch al meer gewoon.

Wie waarschijnlijk wel wat gestresseerd zal zijn is Chris, die als kapitein van het veteranenteam al voor hetere vuren heeft gestaan, maar toch, de eindverantwoordelijkheid dragen voor dit evenement is toch nog wat anders. Bob is er nog steeds bij, maar kan zich nu volledig op zijn spel concentreren. Probleemkes moeten voortaan door Chris opgelost worden. Een zorg heeft hij al zeker niet, want jawel, om 9u was ze in haar volle pracht aanwezig en kon ze weer bij iedereen een mooie blos op de wang  schilderen. Toch geweldig dat in 17 jaar er nooit aan zon een gebrek was. Maar dan begint het , als blijkt dat er nog een briefje van 20 ontbreekt, want een speler minder is spijtig, maar de kas moet kloppen hé.

De afwezige liet echter niet lang op zich wachten. Helemaal vanuit Luxemburg komen, de Mercedes eens goed laten gaan, en maar 5 minuten te laat. Goed gereden zou ik zeggen.

Meer problemen als Ludo voor familiale problemen wordt weggeroepen. Geen reservespeler aanwezig, en meteen kan de planning niet nageleefd worden.

Gelukkig kan Chris de goede sfeer erin houden en er wordt dan maar gespeeld zonder een eindwinnaar aan te duiden.

Ik weet wel  dat sommige spelers enorme vooruitgang hebben gemaakt. ( kan dat eigenlijk wel, eens boven de 60).

Zelf heb ik dat mogen ondervinden tijdens het partijtje tegen Eddy. Knap spel van de op één na jongste, want dat was Paul uit Luxemburg.

Toeval maar de oudste is Luc V.H. en die komt uit Turnhout.( en hij heeft ook een goeie wagen.)

En dat Ludo nog grote honger had naar meer, want pas terug van weggeweest, was maar al te duidelijk in de laatste partij. Hij stond daar aan ’t net als een niet te passeren muur , en hij bleef maar spelen als al de andere groepen gestopt waren, ook van de honger maar dan van een andere soort.

Verwacht dus van mij geen uitslag, we zijn namelijk overeengekomen dat er dit jaar alleen maar winnaars zijn.

13.30u en met wat vertraging kunnen we dan aan tafel. Rudi staat al een tijdje te wachten, want niet eenvoudig om op die korte tijd voor een ganse groep eten bereiden en dan waren er nog  3 keuzes op de koop toe.

Ballekes in tomaten saus, de klassieker, maar Rudi jongen, wat een ballen. Het was duidelijk te zien dat de stier verloren had deze keer.

En dan de vol au vent. Ik zag Chris D.M. niet meer zitten toen dat grote, goed gevulde bord voor zijn neus gezet werd.

Tenslotte was er nog de kip brochette. Een lekker stukje vlees, wat groenten en frietjes. En had ik de kom saus zien staan , het was nog veel lekkerder geweest.

En alsof het nog niet voldoende was: Leo kwam ons heerlijk verrassen met een potje zelf gemaakte choco mousse. Heerlijk. Bedankt Leo.

Zo werd het stilaan 14u. De eerste spelers vertrekken huiswaarts, langzaam maar zeker om lekker uit te rusten.

Dat geldt echter niet voor Gerard. Die heeft vanavond nog een wedstrijd voor de boeg.

Wat ne vent.
LEES VERDER

Neem deel aan onze jaarlijkse enquĂȘte!

De input van onze leden is erg belangrijk voor de werking en de toekomst van de club. Daarom vragen we jullie elk jaar om enkele minuten vrij te maken en deel te nemen aan onze jaarlijkse enquête.

Activiteiten in september

Op De Jonge Wingerd leeft het altijd en dat is in september niet anders. Deze keer trekken we zelfs eens naar buiten om het - een beetje - bont te maken op de Druivenfeesten. Een overzicht van onze september-activiteiten.

Schrijf je in voor ons Intern Dubbel Clubkampioenschap

Na een alweer ronduit geslaagde editie van ons Zomer Enkeltornooi willen we onze leden niet op hun competitieve honger laten zitten. Dit jaar is ons intern clubkampioenschap in een nieuw jasje gestoken onder impuls van uitbater Rudi en serveert hij je het Intern Dubbel Clubkampioenschap.

GDPR: De Jonge Wingerd respecteert je persoonlijke gegevens

De nieuwe Europese wetgeving GDPR (nieuwe privacyregels) gelden vanaf 25 mei 2018. Velen van jullie hebben hier ongetwijfels al tientallen mails over ontvangen. Voor ons wijzigt er weinig tot niets. 

Schrijf je in voor het Zomer Enkeltornooi + 3 dubbelreeksen

De hoogmis van het tennisseizoen staat voor de deur, want van 26 juli tot en met 5 augustus staat het Zomer Enkeltornooi van De Jonge Wingerd op het programma. Het beste tennis zie je dus tien dagen lang op onze club 


Bereikbaarheid Jonge Wingerd tijdens werken Koldamsite

Jullie hebben het vast al gemerkt dat de sporthal momenteel volledig wordt afgebroken en de Koldamsite stevig onder handen genomen wordt. Dat betekent voor De Jonge Wingerd dat er geen toegang meer is tot de rotonde en de parkeerplaatsen aan de sporthal. Lees hier meer over de alternatieven.

Schrijf je in voor ons Zomer Dubbeltornooi!

Van 15 juni tot en met 24 juni is het al dubbel wat de klok slaat op De Jonge Wingerd. De inschrijvingen sluiten we af op 13 juni, dus wees er nog snel bij!

Kwis op 25 mei onder leiding van Geert Vanderoy en dochters

Een traditie waar we niet meer van afstappen is onze jaarlijkse kwis op de tennis. Dit jaar wordt deze avond vol kennis en weetjes georganiseerd door Geert Vanderoy en zijn dochters.

De interclub is begonnen!

Het tennisseizoen is nu echt geopend, want ook de interclub is begonnen. Vanaf nu kan je elk weekend komen supporteren voor onze competitieve spelers.

Buitenvelden bespeelbaar vanaf 6 april

De buitenvelden hebben hun jaarlijkse onderhoudsbeurt gekregen en zullen vanaf vrijdag 6 april bespeelbaar zijn. 

Speel 7 tornooien en krijg een gratis cluboutfit

Ga jij dit jaar meer dan 7 tornooien spelen? Houd dit dat goed bij, want De Jonge Wingerd beloont zijn competitieve leden met een gratis cluboutfit.

Clubkledij passen en bestellen

We behouden dit jaar onze knappe clubkledij van vorig jaar. Wie deze nog niet heeft besteld, wil bijbestellen of graag eens wil passen, kan dat in de komende weken. 

Hernieuw nu je zomerlidmaatschap en vermijd extra kosten!

Voordelig lid worden van Tennisclub De Jonge Wingerd voor de zomer van 2018? Schrijf je dan nog in februari in! 
Waarom voordelig? We leggen het graag even aan je uit.

Inschrijvingen zomer 2018


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2018.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2018


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2018, stuur dan vóór 31 januari 2018 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Gerard Vonck

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan ‘gouwe ouwe’ Gerard Vonck. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media