DJW - Logo
 

De seniorendag: opnieuw een schot in de roos


Een zoveelste senioren dag komt eraan. De hoeveelste in de rij, ik kan het niet meer bijhouden, maar ik weet zeker: voor ons is het nog niet die ene teveel.

Nooit is men zo bezig geweest met de voorbereiding van dit geweldig treffen. En dan bedoel ik niet de organisatoren Bob eb Chris, maar wel de deelnemers. Reeds lang staat donderdag 6 september in ’t rood op de kalander. Dit jaar wil niemand voor de andere onderdoen.

Die mannen van boven de 60 weten van geen ophouden, lijken elk jaar sterker en sterker te worden,

maar de inspanningen die dit jaar zijn gedaan, grenzen aan het onmogelijke, gekkenwerk eigenlijk. Bekijk maar eens hun  agenda en je zal merken wat voor een inzet en doorzettingsvermogen nodig waren om alleen nog maar niet uit de toon te vallen. Over meedraaien aan de top spreek ik nog niet eens.

Ik geef je zomaar een lijstje van organisaties waar de veteranen aan deelgenomen hebben, onder het motto: no gain without pain.

-        Vooreerst is er de Interclub 60/2: voor oude mannen die niks te doen hebben op dinsdagnamiddag en liever een partijtje tennis spelen dan thuis de afwas te doen of te stofzuigen. De 55 reeks werd niet ingeschreven wegens al te druk en uit vrees voor overbelasting letsels.

-        Dan is er de extra wintertraining op  woensdag en vrijdag, waar steeds 4 spelers zich geven gedurende 1 of 2 uur, tot ze er bij vallen. (den ene valt al wat rapper dan de andere)

-        In de zomer volgt dan de deelname aan de “verplichte” tornooien. Ik denk daarbij aan de tornooien die de Jonge wingerd zelf organiseert, zoals  het dubbeltornooi van 24/2 tot 4/3 en   later nogmaals voor dubbels van 15/ tot 24/6. De deelname van zowat 80% van onze senioren bewijst dat je aanwezigheid op prijs wordt gesteld, en, leuk meegenomen, het zijn ook de enige tornooien waar onze spelers al eens een prijsje winnen.

-        Op 26/7 is er  is er dan het grote zomer enkeltornooi waar opnieuw heel wat leden van de  seniorengroep  aan deel nemen. Je kan het bijna een verplichting noemen, maar alleen al om te bewijzen dat je nog aardig meekan ben je er gewoon bij. De aanwezigheid van talentscouts en toptrainers van over de grenzen ( vorig jaar was er een uit Huldenberg en ei zo na een uit Waterloo, ware het niet dat net nu zijn fiets lek stond )bewijzen het niveau van het tornooi en de geweldige    prijzenpot  lokt  zelfs internationale  grootheden zoals Martin Vosswinkel of Pierre Godfroid.

-        En goed gelanceerd op ons eigen tornooi is de stap naar dat van de buren van Panorama snel gezet. Waarom het er niet bij  pakken? Wat extra training kan nooit kwaad en niets is plezanter dan een Pano in zijn eigen huis te verslaan.

-        En voor wie het nog onvoldoende is bestaat er nog de mogelijkheid om in te vallen in de interclubploeg die deelneemt aan  de Leuvense interclub.

-        En je gelooft het of niet, maar een paar dagen geleden  komt er bij Bob een uitnodiging binnen om op 23 augustus een vriendschappelijke ontmoeting   te organiseren.

En wat denk je? De ontmoeting is niet doorgegaan wegens te weinig kandidaten van onze kant. De meesten hebben een weekje rust ingebouwd om zo maximaal te kunnen profiteren  van het supercompensatie principe.

-        Alsof men ons echt kreupel wil; de week waarin onze jaarlijkse ontmoeting plaats vindt, organiseert De Jonge Wingerd het “ voor het eerst, nieuw opgerichte, nog uit te proberen en waarschijnlijk plezante clubkampioenschap voor dubbels.” Ik lach me haast dubbel!

 

Heel even heb ik dan getwijfeld aan het doorgaan van de SENIOREN dag. Het aantal afvallers was om allerlei redenen heel erg groot. De ene door familiale omstandigheden, anderen waren belet door hun werk, of kwetsuren lieten niet toe om aan dit grootse gebeuren deel te nemen. Luc DB, Jos S, Guy S, Eddy R, Gert V.E., Yvan D. , Jos P, en ik vergeet er nog veel. Maar geen probleem hoor, na amper 1 week was de deelnemerslijst volzet. En zoals al meer gebeurt, de inschrijvingen werden vroeger afgesloten dan voorzien. Spelers genoeg, kwaliteit teveel.

Nu zie je pas goed dat al dat werk niet voor niets is geweest. Iedere speler ziet er gewoon beter uit dan vorig jaar….

De ene heeft nieuwe schoenen aan. Een andere kocht een fluo wedstrijdtruitje.  Nog iemand ging naar de kapper en er staat  zelfs iemand bij in een schitterend maatpak. ( die laatste moest zich wel nog eerst omkleden.) Ook een paar nieuwe sporttassen werden opgemerkt.

En groot dat die zijn. Waarschijnlijk afgekeken van de absolute toppers?    Wat die allemaal bij zich hebben. Ballen niet, want om de 9 spellen zijn ze aan vervanging toe en dan is zelfs die grote tas nog te klein. Een paar ( stuk of 8 ) rackets om te wisselen als de ballen gewisseld worden. Vijf, zes handdoeken om na de wedstrijd in ’t publiek te gooien. Drie, vier verschillende drankjes. En een volledige uitrusting of twee om te verwisselen als ze te nat zijn geworden. En tenslotte, de laatste rage, een paar of vier schoenen, voor die spelers die niet meer kunnen vrij inademen door hun eigen zweetvoeten.

Ik ben nu wel wat aan het afdwalen, maar zoals ik dus zei: iedereen ziet er beter uit dan de vorige jaren.

Kijk eens hoe afgetraind sommige spelers zijn. Luc VH. en Andre B. hebben geen grammetje vet teveel, anderen echter…

In de lift van de Delhaize kan je met 13 personen naar boven, maximum 1000kg. Wel ik verzeker u, van onze senioren groep zullen er veel de trap moeten nemen. Die 13 van ons kunnen alleen naar beneden, opwaarts lukt niet.

Maar volgens de directie van de winkel lukt dat wel, er is daarvoor de speciale actie: “ 2de aan 50%”.                       

En wees gerust, de ploeg zal er zijn, au grand complet, en we denken er niet meer aan om indringers in ons team toe te laten. Er worden geen uitnodigingen gestuurd;  is ook niet nodig, want de senioren dag, of noem het de veteranen dag is omwille van de sfeer, het weer, de onnozele praat en de hoge prise money een niet te missen happening.   

Senioren dag is bittere ernst, of misschien niet,  maar iedereen speelt er op zijn best, verliezen is een schande, en slecht spelen en verliezen, wees maar zeker dat je het dan een jaar zal mogen horen.

Donderdag, vroeg op de morgen. Ik voel me ellendig. Om 3 uur een Motilliummeke, om 5 uur ne Gaviscon, en om 7u 2 x Immodium.

Dat zal toch niet van de zenuwen zijn zeker. Na 15 deelnames van de 17 georganiseerde zijn we toch al meer gewoon.

Wie waarschijnlijk wel wat gestresseerd zal zijn is Chris, die als kapitein van het veteranenteam al voor hetere vuren heeft gestaan, maar toch, de eindverantwoordelijkheid dragen voor dit evenement is toch nog wat anders. Bob is er nog steeds bij, maar kan zich nu volledig op zijn spel concentreren. Probleemkes moeten voortaan door Chris opgelost worden. Een zorg heeft hij al zeker niet, want jawel, om 9u was ze in haar volle pracht aanwezig en kon ze weer bij iedereen een mooie blos op de wang  schilderen. Toch geweldig dat in 17 jaar er nooit aan zon een gebrek was. Maar dan begint het , als blijkt dat er nog een briefje van 20 ontbreekt, want een speler minder is spijtig, maar de kas moet kloppen hé.

De afwezige liet echter niet lang op zich wachten. Helemaal vanuit Luxemburg komen, de Mercedes eens goed laten gaan, en maar 5 minuten te laat. Goed gereden zou ik zeggen.

Meer problemen als Ludo voor familiale problemen wordt weggeroepen. Geen reservespeler aanwezig, en meteen kan de planning niet nageleefd worden.

Gelukkig kan Chris de goede sfeer erin houden en er wordt dan maar gespeeld zonder een eindwinnaar aan te duiden.

Ik weet wel  dat sommige spelers enorme vooruitgang hebben gemaakt. ( kan dat eigenlijk wel, eens boven de 60).

Zelf heb ik dat mogen ondervinden tijdens het partijtje tegen Eddy. Knap spel van de op één na jongste, want dat was Paul uit Luxemburg.

Toeval maar de oudste is Luc V.H. en die komt uit Turnhout.( en hij heeft ook een goeie wagen.)

En dat Ludo nog grote honger had naar meer, want pas terug van weggeweest, was maar al te duidelijk in de laatste partij. Hij stond daar aan ’t net als een niet te passeren muur , en hij bleef maar spelen als al de andere groepen gestopt waren, ook van de honger maar dan van een andere soort.

Verwacht dus van mij geen uitslag, we zijn namelijk overeengekomen dat er dit jaar alleen maar winnaars zijn.

13.30u en met wat vertraging kunnen we dan aan tafel. Rudi staat al een tijdje te wachten, want niet eenvoudig om op die korte tijd voor een ganse groep eten bereiden en dan waren er nog  3 keuzes op de koop toe.

Ballekes in tomaten saus, de klassieker, maar Rudi jongen, wat een ballen. Het was duidelijk te zien dat de stier verloren had deze keer.

En dan de vol au vent. Ik zag Chris D.M. niet meer zitten toen dat grote, goed gevulde bord voor zijn neus gezet werd.

Tenslotte was er nog de kip brochette. Een lekker stukje vlees, wat groenten en frietjes. En had ik de kom saus zien staan , het was nog veel lekkerder geweest.

En alsof het nog niet voldoende was: Leo kwam ons heerlijk verrassen met een potje zelf gemaakte choco mousse. Heerlijk. Bedankt Leo.

Zo werd het stilaan 14u. De eerste spelers vertrekken huiswaarts, langzaam maar zeker om lekker uit te rusten.

Dat geldt echter niet voor Gerard. Die heeft vanavond nog een wedstrijd voor de boeg.

Wat ne vent.
LEES VERDER

Heren 6-ploeg is kampioen van Vlaams-Brabant!

Zondag 23 juni gaat op De Jonge Wingerd de geschiedenisboeken in als een Super Sunday met twee interclubfinales en de finales van het Zomer Dubbeltornooi. Een relaas van een dag vol winnaars, maar helaas ook verliezers.

Werken sporthal: nieuwe ingangen naar tennis in juni

De werken aan de sporthal zorgen in juni voor een grote verandering voor onze club. Gedurende de maand juni wordt een nieuwe weg aangelegd tussen de sporthal en onze tennishal en daardoor kunnen de gebruikelijke ingangen naar de chalet en de velden 1 tot 4 niet gebruikt worden in die maand.

Schrijf je in voor het Zomer Dubbeltornooi!

Het gezelligste dubbeltornooi van Vlaams-Brabant gaat door van 14 tot en met 23 juni. Schrijf je nu in!

Quiz op 24 mei

Slim, slimmer, slimst: op 24 mei staan onze jaarlijkse Quiz gepland!

Nieuwe sponsor: Verloy Sport

Met trots verwelkomen we Verloy Sport als nieuwe sponsor.

Bring a Friend dubbelavond op 19 april

Op vrijdag 19 april vindt onze eerste 'Bring a Friend' dubbelavond plaats. Niet-leden zijn welkom om gratis te tennissen!

Dit is de nieuwe clubkledij voor 2019

Wie onze clubkledij nog niet gezien heeft, maar wel heel benieuwd is naar onze knappe outfit van het merk Wilson moet niet langer wachten.

Jaarlijkse statutaire algemene vergadering op 26 maart

De agenda van de Algemene Vergadering ziet er al volgt uit

Inschrijvingen zomer 2019


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2019.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2019


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2019, stuur dan vóór 31 januari 2019 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media