DJW - Logo
 

Heren 6-ploeg is kampioen van Vlaams-Brabant!


Onze mannen van de Heren 3 (141-200 punten) en Heren 6 (26-60 punten) ploeg waren klaar voor een hete strijd en dat werd alleen maar bevestigd door de broeierige temperaturen die de thermometer al in de ochtend liet optekenen. Wie tot winnaar gekroond zou worden, moest dus niet enkel goed tennissen, maar ook doseren en drinken, veel drinken.

Onder leiding van kapitein en eerste man Kenzo Vermeesch namen de mannen van de H3-ploeg een kanonstart tegen de buren van TC Panorama met 6-0 setwinst voor Kenzo en 6-2 setwinst voor tweede man Ian De Coster. Maar daarmee was de strijd natuurlijk nog niet gestreden. Beide tenoren moest set 2 afgeven en die verschroeiende zon velde ook Kenzo in de 3de set. Tegenstander Matja Relic ging zo met het eerste punt lopen. De onvermijdelijke man-in-vorm Ian stond weliswaar op en velde de hoger geklasseerde Sven Van Aerschot in de derde set om zo de bordjes in evenwicht te brengen na de eerste twee enkels.

We springen even naar de enkelwedstrijden van onze H6-ploeg, want deze youngster waren niet van plan een spaander heel te laten van tegenstander Brusselse TC. Arno Velle (19), Rutger Vranken (22) en Bernard Bossaert (19) speelden met momenten met de tegenstand en brachten hun team relatief vlot naar een 3-0 voorsprong. In deze beste van 6 formule, konden ze de winst dus al ruiken. Vierde man Finn De Vos (18) vocht als een leeuw in de loden hitte, maar de ervaring van de tegenstander gaf ditmaal de doorslag en zo werd het bij het ingaan van de dubbels 3-1.

De H3-ploeg had in de resterende twee enkels nog alles te winnen of alles te verliezen. Geoffrey Simons kreeg met Ruben Aerts een echte Pano-youngster tegenover zich. Snel, vinnig, talentvol,… kortom zo eentje dat elk jaar wel meerdere klassementen stijgt. Het werd een mission impossible die de Jonge Wingerd op een 1-2 achterstand bracht. Ons eigenste vals konijn Kevin Boels moest de klus klaren tegen Hugues Taymans, een al even groot vals konijn. Harde slagen vanop de baseline die alle hoeken en lijnen van het terrein raakten dicteerden de wet. De driesetter 7-6, 1-6, 6-1 was spannend en ging dankzij winst in de tie–break van de eerste set naar Pano. Dat betekende een 1-3 achterstand voor de JW na de enkels.

De strijd werd nog bitsiger in de dubbels, want Pano gooide zowaar Maxime Spruytte en Alexandre Kayaerts in de strijd. Dubbelaars pur sang. Kenzo en Ian vochten voor wat ze waard waren en kregen kansen. Toch waren het de Pano-boys die aan het langste eind trokken en uiteindelijk beide dubbels wonnen. Want ook Geoffrey en Kevin gingen in twee tie-breaks onderuit. Het mocht zondag niet zijn voor onze Heren 3-ploeg. 

Voor de dubbelwedstrijden hadden de kerels van H6 er intussen de nodige ervaring en body bijgehaald met de twee bijna dubbele meters van Thomas Maurin en voorzitter Polle Beetens. Ervaring die loonde en ook de doorslag gaf. Arno en Polle gingen ondanks het lager aantal punten in hun dubbel door op het elan van de enkelspelen en gaven hun tegenstanders geen duimbreed toe. Nipt, nipter, niptst leek het motto van de wedstrijd. De artistieke volleys van Polle haalden het soms wel en soms niet. In twee tie-breaks gingen ze eervol ten onder. Zo werd het alsnog 3-2. Leverde dat de nodige stress op? Neen, want Bernard en Thomas waren zo solide als het maar kan. Op sommige momenten leek het wel of we bij De Jonge Wingerd met spinnen aan het net stonden, want met acht armen reikten ze naar de volleys. Met 6-3 en 7-5 haalden ze de verdiende titel van kampioen van Vlaams-Brabant binnen.

We zeggen het nogmaals: zondag 23 juni was een historische dag voor De Jonge Wingerd. Met heel veel trots hebben we een finalist en een winnaar van de interclub van Vlaams-Brabant!

Super Sunday was natuurlijk nog niet ten einde, want de finales van het Zomer Dubbeltornooi vervolledigden de prachtige en broeierige zomerzondag. En ook daar hadden we verschillende winnaars van ons prachtig clubje. Een overzicht vind je hier.




LEES VERDER

Heren 6 is Kampioen van Belgiƫ!

Zondag 22 september is een historische dag geworden voor TC De Jonge Wingerd. De mannen van Heren 6 hebben zich als eerste volwassen interclubploeg ooit tot kampioen van België gekroond. En hoe. 

Heren 6-ploeg kan zondag Belgisch kampioen worden!

Onze Heren 6-ploeg speelt op zondag 22 september de finale van de intergewestelijke eindronde interclub. Tegenstander in de finale is 1310 Le Hulpe.

Dit was de seniorendag 2019!

Een traditie om U tegen te zeggen, dat is de Seniorendag op TC De Jonge Wingerd. Het verhaal van deze schitterende dag wordt u dit jaar opnieuw gebracht door clubicoon Alain Sohie.

Onze Heren 6-ploeg speelt kwartfinale eindronde interclub

Op zondag 8 september is het zover. De mannen van onze Heren 6-ploeg speelt dan in eigen huis de kwartfinale van de intergewestelijke eindronde interclub. Supporters op post!

Schrijf je nu in voor het Intern Dubbel Clubtornooi!

De gezelligste afsluiter van de zomer, dat is ons eigen intern dubbel clubtornooi. Starten doen we op 25 augustus en de finaledag is voorzien op zaterdag 7 september.

Schrijf je in voor ons Zomer Enkeltornooi

De Jonge Wingerd houdt van donderdag 25 juli tot en met zondag 4 augustus haar Zomer Enkeltornooi en is weer voor even het epicentrum van de tenniswereld. Deelnemers kunnen zich dit jaar inschrijven in 22 enkelreeksen én ook 3 dubbelreeksen!

Download de Tennis Vlaanderen clubapp op je smartphone!

Clubnieuws en events volgen, een terrein reserveren, uitslagen van spelers en interclubploegen volgen, je profiel beheren of een tennispartner zoeken? Het is allemaal mogelijk met de nieuwe en handige clubapp. Lees hier hoe je hem moet gebruiken! 

Werken sporthal: nieuwe ingangen naar tennis in juni

De werken aan de sporthal zorgen in juni voor een grote verandering voor onze club. Gedurende de maand juni wordt een nieuwe weg aangelegd tussen de sporthal en onze tennishal en daardoor kunnen de gebruikelijke ingangen naar de chalet en de velden 1 tot 4 niet gebruikt worden in die maand.

Schrijf je in voor het Zomer Dubbeltornooi!

Het gezelligste dubbeltornooi van Vlaams-Brabant gaat door van 14 tot en met 23 juni. Schrijf je nu in!

Quiz op 24 mei

Slim, slimmer, slimst: op 24 mei staan onze jaarlijkse Quiz gepland!

Nieuwe sponsor: Verloy Sport

Met trots verwelkomen we Verloy Sport als nieuwe sponsor.

Bring a Friend dubbelavond op 19 april

Op vrijdag 19 april vindt onze eerste 'Bring a Friend' dubbelavond plaats. Niet-leden zijn welkom om gratis te tennissen!

Dit is de nieuwe clubkledij voor 2019

Wie onze clubkledij nog niet gezien heeft, maar wel heel benieuwd is naar onze knappe outfit van het merk Wilson moet niet langer wachten.

Jaarlijkse statutaire algemene vergadering op 26 maart

De agenda van de Algemene Vergadering ziet er al volgt uit

Inschrijvingen zomer 2019


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2019.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2019


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2019, stuur dan vóór 31 januari 2019 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux.



 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media