DJW - Logo
 

Dit was de seniorendag 2019!


We zijn begin september, de eerste donderdag, en ’t weer is goed.

Dan weet elke wat oudere, kalende en pillenslikkende tennisser van de Jonge Wingerd: ’t is vandaag, al weer voor de zoveelste keer, de jaarlijkse, alom gekende en niet te missen….

Ja, hoe noemt dat nu eigenlijk ? Zeg ik nu senioren -  of veteranen dag? Mijn PC weet het ook niet zeker, want hij kleurt rood bij beide schrijfwijzen.

Wat zeg ik zelf eigenlijk? Senioren dag klinkt me zo deftig in de oren, en past niet zo bij ons bonte gezelschap ongeschoren 60-plussers. Lijkt me meer iets voor een jaarlijkse ontmoeting in Wimbledon van ex- grand slem winnaars.

Ik hou het dan liever op veteranen dag, dat verwijst dan tenminste naar de reeks waarin sommigen onder ons zich al eens wagen aan een tornooitje, door de club georganiseerd, of bij de buren wat verder de berg op. Als een tegenstander zich dan aanmeldt aan de wedstrijdtafel zegt hij zijn naam en de reeks, bijvoorbeeld veteranen 45, of veteranen 55 , waarop ik dan meestal, grapjas die ik ben, antwoord : Alain Sohie, oorlogsveteranen.

Nee, zo komen we er niet uit. Dan maar eens Wikipedia raadplegen.

Een senior is iemand die tot de oudere generatie behoort.

Je bent senior vanaf de leeftijd van 60 jaar, maar die leeftijd is door de toeristische sector en door het reglement van onze ontmoetingsdag, verlaagd naar 55.

Een veteraan is  dan weer, volgens dezelfde bronnen, een oudgediende, iemand met ervaring. Maar ook meestal verwijzend naar prestaties als oorlog soldaat.

Nee, ik ben wel iets geholpen, maar ben niet tot een besluit kunnen komen.

Wat maakt het uit!

’t Is donderdag, begin september en goed   weer. Ja, dat schrijf ik nu al 10 jaar na elkaar, maar laten we het deze keer houden op “ vervelend -wisselvallig.

We zijn er zoals elk jaar weer bij om een balleke te slaan ( 3 x 13 spelletjes aub), een serieuze  sportieve prestatie neer te zetten en met een frisse pint ( dat mogen er ook meer zijn ) samen lekker te tafelen. En wat grappen en grollen mogen er ook altijd bij.

Wie wordt dit jaar de pineut?  Wie heeft zo slecht gespeeld  in de interclub wedstrijden  of in ’t clubtornooi dat zelfs Kenzo die uitslagen niet op onze site durfde plaatsten.  Er zal weer wat kritiek komen op die spelers. En je haalt ze er zo uit, zij die na het douchen een proper shortje aan getrokken hebben, en dan eentje met kleine zakken, of nog beter zonder .

Maar het blijft opvallend rustig. Geen pispalen, geen spelers die door het slijk gehaald worden. Het lijkt wel of die veteranen ploeg door de vele verlieswedstrijden hechter is geworden. Zo van “  als we verliezen, dan liefst allemaal.”

De eindronde  halen is een utopie, een ontmoeting winnen een jongensdroom,  een wedstrijd winnen een super prestatie. En terwijl Rudi de dorstige  maar blijft laven met  wijntjes en bieren dan komen de tongen toch wat losser. Maar verrassend genoeg blijkt de kritiek

meer en meer op zelfkritiek te lijken.

. Niet een, maar meerdere spelers geven rijkelijk toe dat enkelspel haast niet meer haalbaar is. We worden gewoon weggespeeld. Vroeger sleepten we de bal over ‘t net, met onze fijne topspin  techniek. Nu slepen we onze voeten over ’t veld.

En sommigen slepen ze zo laag over de grond, waardoor een lijn al een te moeilijk te nemen hindernis wordt en de ongelukkige plat op zijn buik doet belanden. Vraag dat maar aan Philippe. Die viel inderdaad plat op grond tijdens een van zijn super reddingen, maar zijn al eeuwen zwakke knie kon de prestatie niet volgen en tennis dag gedaan voor Philippe. Al bij al viel het nog mee. Hij zakte namelijk door zijn goeie knie. Hij kon op eigen inspanning het terrein verlaten en de 100  bellen was niet nodig. Hij zal de 100 trouwens nooit halen, maar wel oud worden met nu twee slechte knieën.

Zijn we geschrokken van dit voorval? Zouden we niet beter een andere sport kiezen zoals daar zijn petanque, bowling, darts of golf? 

 

Gelukkig is er jaarlijks nog zoiets als … de dag van de veteranen, of de ontmoeting der senioren, of noem het zoals je wil, maar dit fijne treffen moet blijven bestaan. En of het nu de 19de of de 20ste keer is, we blijven er naar uitkijken en ervan genieten.

Als ’t maar goed weer is…

Nee, aub, nu eens  geen goed weer , dat hebben we al genoeg gehad. Alleen de laatste maanden al drie keer een hittegolf. Zoveel hete dagen , zweten van niks te doen en nog meer zweten van soms toch iets te doen. Ja, en we konden niet trainen. Of beter, we mochten niet.

“Je doet best geen zware inspanningen met het warme weer” werden we dagelijks gewaarschuwd. Het zou zelfs heel gevaarlijk zijn.

Vandaar dat we zoveel ontmoetingen verloren, met de handrem op, maar met de woorden van Sabine en Frank in het achterhoofd.

 

Laat het dit jaar nu eens slecht weer zijn met een beetje of zelfs heel veel nattigheid. Geen zweet of bier dat daar voor zorgt, maar echte  regendruppels die met bakken naar beneden komen . Ik ga dan buiten dansen in de regen zoals die andere veteraan, Gene Kelly.

Als de weergoden ons dan toch in de steek laten, kunnen we nog altijd terecht in een van onze 2 overdekte terreinen. Slechts 2, dat is net zoveel als op de US Open en dat is toch geen klein tornooitje.

Over het tornooi, de wedstrijden, de inzet en de discussies heb ik nog geen woord geschreven. Dat heb ik jaren al zo gedaan.

Soms een woordje ter aanmoediging van een beginnende 50 jarige, die natuurlijk nog niet de ervaring bezit van de anciens, zeg maar zestigjarigen. Of juist een proficiat aan een wat strompelende grijsaard voor zijn inzet en gedrevenheid. Maar het doel van onze dag was nooit, zoeken naar de betere veteraan. De  punten werden genoteerd en opgeteld en  aan  tafel  kwamen we dan wel te weten welke ploeg er nu het meeste spelletjes gewonnen   had en zich winnaar van de senioren dag mocht noemen .  Om het geheel toch iets   competitiever te maken had ik het idee geopperd een prijs  te voorzien voor de speler die het meeste spelletjes wint na zijn 3 wedstrijden.

Maar door het afzeggen van een speler en de kwetsuur van Philippe kon het nochtans mooie wedstrijdschema niet gevolgd worden. Maar ervaren ratten als Bob en Chris, die al voor hetere vuren gestaan hebben, improviseerden er op los en uiteindelijk heeft iedereen voldoende spelletjes gespeeld . En  dat is uiteindelijk toch de bedoeling van deze dag.

De prijs werd dan maar verloot en het was Paul die het juiste nummer lootte en de “gelukkige” eigenaar werd van een door mezelf getekend en professioneel ingekaderd werkje. Het zal zeker een plaatske krijgen in zijn bureau in Luxemburg.
En zoals een Nero verhaal altijd eindigt met een wafelenbak, eindigt onze dag telkens weer met een lekkere maaltijd bereid door Rudi. De ballekes rolden in hun tomatensaus de pan uit, zoals de ballekes op terrein 1 , rood

gekleurd door de vettige, rode gravel. En de kippen brochettes hoefden niet onder te doen, zeker wanneer die lekkere pepersaus er rijkelijk   overgegoten werd.

Weer eens proficiat Rudi.

En omdat de zon er weer volop door kwam, hadden  sommigen nog de drang om wat extra  spelletjes toe te voegen aan een toch weer  geslaagde … dag.

Voor mij hoefde dat niet meer . Mijn lichaam leek wel helemaal op.

Ik zal goed slapen, want morgen is er weer een dag.

En weet je wat? Ik denk al aan volgend jaar.

Want elke keer is het fijn, elke keer geslaagd.

Wat zijn we met weinig tevreden.

Alain.
LEES VERDER

Tennissen vanaf 4 mei onder strikte voorwaarden.

Het is eindelijk zover! Vanaf maandag 4 mei zal er opnieuw getennist worden op de velden van De Jonge Wingerd. Al gebeurt dit wel onder strikte voorwaarden. Lees er hier alles over.

Corona-update

De coronacrisis duurt voort. Al zeker tot 3 mei zullen we niet kunnen tennissen en de vraag is maar wat er daarna gebeurt. Alle informatie vind je in deze corona-update

Coronavirus: de club sluit volledig t.e.m. 3 apr

TC De Jonge Wingerd neemt haar verantwoordelijkheid in het beperken van de verspreiding van het coronavirus. We volgen het advies van de federale regering nauwgezet op en sluiten de tennishal en de buitenvelden tot en met 3 april. 

Activiteiten in maart en april

Het zomerseizoen begint officieel in april, maar de aanloop er naartoe is ook al veelbelovend. Hier vind je een overzicht van onze activiteiten in de maanden maart en april.

Schrijf je nu in voor ons Winter Dubbeltornooi!

De eerste competitieve afspraak van 2020 komt eraan. Van vrijdag 21 februari tot en met zondag 1 maart is er ons jaarlijkse Winter Dubbeltornooi. Voor de jeugd is er tijdens diezelfde week ook een enkeltornooi.

Onze eerste '24 uur Tennis Marathon'

Groot nieuws vanuit de club, want in 2020 organiseert De Jonge Wingerd voor het eerst een '24uur Tennis Marathon'. Jawel, we gaan de klok rond tennissen en dat doen we voor het goede doel!

Schrijf je in voor het Zomerseizoen 2020 + Verhoging lidgeld

Het nieuwe jaar is aangebroken en dus maken we ons al op voor het Zomerseizoen 2020. Je opnieuw inschrijven als zomerlid bij De Jonge Wingerd kan vanaf nu. Er zijn wel enkele nieuwigheden en daar lees je hier alles over.

Inschrijvingen zomer 2020


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2020.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2020


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2020, stuur dan vóór 31 januari 2020 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media