DJW - Logo
 

Heren 6 is Kampioen van België!


Zondag 22 september is een historische dag geworden voor TC De Jonge Wingerd. De mannen van Heren 6 hebben zich als eerste volwassen interclubploeg ooit tot kampioen van België gekroond. En hoe. In een zinderende en slopende finale werd er met 2-4 gewonnen op de velden van de buren van TC 1310 La Hulpe.

Onder een stralende zon en met supporters van de Jonge Wingerd die zo talrijk waren afgezakt dat het wel een thuismatch leek, kon de Heren 6-ploeg in ideale omstandigheden aan hun finale beginnen. Dat het spannend ging worden, had iedereen verwacht, maar de rollercoaster die de fans en spelers soms doorstonden was op zijn zachts gezegd niet geschikt voor hartlijders.

Eerste man Arno Velle begon voortvarend aan zijn wedstrijd en leek de hoger geklasseerde tegenstander in de pan te gaan hakken. Bij een 5-4 voorsprong in de tweede set en een matchpunt draaiden alle rollen plots om. De matchbal werd weggewerkt, de tweede set werd verloren en de decompressie sloeg toe. Een jammere 1-0 achterstand als gevolg.

Waar Arno zo voortvarend begon, zagen we bij tweede man Rutger Vranken het omgekeerde scenario. Een twijfelachtig begin en de eerste set was al snel weg. Maar in het kopje zat het goed. Rutger vond zijn ritme en haalde het eerste punt voor de JW binnen na een thriller waarin hij de derde set met 6-4 won. 

Met een 1-1 gelijkspel. Konden Bernard Bossaert en Finn De Vos, respectievelijk derde en vierde man, het veld betreden. Bernard oogde zelfzeker en speelde ook zo. In twee nipte sets wist hij op de belangrijke momenten telkens het hoofd koel te houden en zette hij de JW op een 1-3 voorsprong.

1-3 zegt u? Jawel, want onze vierde man Finn steeg boven zichzelf uit. Met zijn atypische stijl bracht hij elk balletje terug om het publiek en vooral zijn tegenstander helemaal gek te maken. Finn was zondag op geen foutje te betrappen en kraakte op geen enkel moment. Dat deed zijn tegenstander wel, getuige de zware 6-1 cijfers in de tweede set. Hier en daar weerklonk “Finn-tastisch!”.

Na wat rekenwerk werd het al snel duidelijk dat we in de beslissende dubbels nog één set moesten winnen om mathematisch zeker te zijn van de titel van kampioen van België. Arno en Finn speelden de tweede dubbel en Thomas Maurin kwam in de eerste dubbel Rutger bijstaan. Al is bijstaan zacht uitgedrukt, want Thomas en Rutger speelden ontketend. De tegenstand werd weggeblazen en de eerste set werd met 6-0 gewonnen: Kampioen van België!

Naast de velden werd al gejuicht, gelachen en gefeest, maar op het veld was het nog bittere ernst. Arno en Finn gingen eervol onderuit. En Thomas en Rutger wonnen na enige decompressie de tweede set nog met 7-6. De historische 2-4 zege tegen TC La Hulpe, een uiterst sportieve finalist, stond zo op het bord. De Heren 6-ploeg heeft op zondag 22 september 2019 clubgeschiedenis geschreven met de eerste Belgische titel ooit voor TC De Jonge Wingerd. 

Vanuit de club willen we alle spelers die aan deze ongelooflijke campagne hebben bijgedragen duizend maal proficiat wensen. En ook alle ouders, familie, supporters en vrienden die hen hebben bijgestaan op deze historisch zegetocht willen we bedanken.
LEES VERDER

Vacature: Hoofd Tennisschool Jonge Wingerd

Na twee mooie jaren heeft Kenzo beslist om zijn functie als hoofd van de Tennisschool Jonge Wingerd stop te zetten. Dit betekent dat de vacature van hoofd van de tennisschool opnieuw open staat.

Corona-update: tennishal GESLOTEN voor onbepaalde duur

De Belgische overheden hebben beslist om het indoor sporten aan banden te leggen in de strijd tegen corona en dat voor alle leeftijden. De tennishal gaat bijgevolg voor onbepaalde duur toe.

Corona-update : Code Oranje vanaf 14 oktober

De Vlaamse regering heeft beslist dat er vanaf 14 oktober een nieuw sportprotocol geldt onder 'Code Oranje'. Lees hier wat dit betekent voor onze winterleden en lesvolgers. 

Winterseizoen gestart, maar er zijn nog vrije uren

Het winterseizoen op de Jonge Wingerd is op vrijdag 25 september officieel van start gegaan. Wil je toch nog een winter boeken? Dat kan nog!

Nieuwe klassementen zijn bekend: mooie stijgers in de JW!

Voor de competitiespelers is het toch altijd een moment om naar uit te kijken, de nieuwe klassementen. En het mag duidelijk zijn: onze leden waren in vorm dit jaar.!

Corona-update: Chalet opnieuw open en stages worden hervat

Goed nieuws. De COVID-19-testen die onze chaletuitbater Rudi en de lesgevers hebben ondergaan, zijn negatief.

Corona-update: Besmetting op de club

Helaas is er op De Jonge Wingerd een besmetting vastgesteld. Voorlopig gaat het om slechts één geval waar we weet van hebben. Hier vindt u alle informatie over de gevolgen van de werking van de club.

Quiz op vrijdag 28 augustus

Op vrijdag 28 augustus is er onze jaarlijkse Quiz! Deze gaat voorlopig door.

Hoe speel je veilig tennis tijdens de coronacrisis?

Het coronavirus houdt ons leven nog steeds in de greep. Gelukkig mogen we tennissen en tornooien spelen en organiseren, maar wel onder strikte voorwaarden. Lees hier hoe alles veilig verloopt.

Schrijf je in voor het Dubbel Clubkampioenschap

Van vrijdag 4 tot zondag 13 september wordt tijdens ons jaarlijkse Dubbel Clubkampioenschap bepaalt wel koppel zich een jaar de beste dubbelaars van de club mogen noemen. Deelnemen kan in 10 reeksen.

Twee dubbelavonden in juli!

Noteer alvast in je agenda: de After Work Dubbelavond op woensdag 15 juli en de Bring A Friend Dubbelavond op maandag 20 juli!

Schrijf je snel in voor ons Zomer Enkeltornooi

Het aantal inschrijvingen voor ons Zomer Enkeltornooi is opgetrokken. Wil je meedoen? Dan is snel inschrijven de boodschap.

Schrijf je snel in voor ons Zomer Dubbeltornooi! (13 t.e.m.

Het eerste dubbeltornooi na de lockdown is een feit en De Jonge Wingerd mag het organiseren. Van 13 juni tot en met 21 juni is iedereen welkom op ons Zomer Dubbeltornooi. De inschrijvingen zijn geopend! 

Tennissen vanaf 4 mei onder strikte voorwaarden.

Het is eindelijk zover! Vanaf maandag 4 mei zal er opnieuw getennist worden op de velden van De Jonge Wingerd. Al gebeurt dit wel onder strikte voorwaarden. Lees er hier alles over.

Corona-update

De coronacrisis duurt voort. Al zeker tot 3 mei zullen we niet kunnen tennissen en de vraag is maar wat er daarna gebeurt. Alle informatie vind je in deze corona-update

Coronavirus: de club sluit volledig t.e.m. 3 apr

TC De Jonge Wingerd neemt haar verantwoordelijkheid in het beperken van de verspreiding van het coronavirus. We volgen het advies van de federale regering nauwgezet op en sluiten de tennishal en de buitenvelden tot en met 3 april. 

Activiteiten in maart en april

Het zomerseizoen begint officieel in april, maar de aanloop er naartoe is ook al veelbelovend. Hier vind je een overzicht van onze activiteiten in de maanden maart en april.

Schrijf je nu in voor ons Winter Dubbeltornooi!

De eerste competitieve afspraak van 2020 komt eraan. Van vrijdag 21 februari tot en met zondag 1 maart is er ons jaarlijkse Winter Dubbeltornooi. Voor de jeugd is er tijdens diezelfde week ook een enkeltornooi.

Onze eerste '24 uur Tennis Marathon'

Groot nieuws vanuit de club, want in 2020 organiseert De Jonge Wingerd voor het eerst een '24uur Tennis Marathon'. Jawel, we gaan de klok rond tennissen en dat doen we voor het goede doel!

Schrijf je in voor het Zomerseizoen 2020 + Verhoging lidgeld

Het nieuwe jaar is aangebroken en dus maken we ons al op voor het Zomerseizoen 2020. Je opnieuw inschrijven als zomerlid bij De Jonge Wingerd kan vanaf nu. Er zijn wel enkele nieuwigheden en daar lees je hier alles over.

Inschrijvingen zomer 2020


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2020.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2020


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2020, stuur dan vóór 31 januari 2020 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media