DJW - Logo
 

Corona-update


In dit overzicht zullen we het helaas nog niet kunnen hebben over een heropening van de tennisvelden, maar geven we jullie graag een corona-update mee over de gevolgen van deze ongeziene crisis op onze werking. Verschillende evenementen zijn al afgelast of uitgesteld en voorts zitten ook wij als bestuur met nog heel veel vraagtekens en onzekerheden. Op sommige vragen kunnen wij zelf nog geen antwoord bieden. 

 

Wij blijven de beslissingen van de overheden van nabij opvolgen en houden ons hier ook strikt aan. De inperkingsmaatregelen die de Nationale Veiligheidsraad opleggen, stellen duidelijk dat er geen recreatieve activiteiten mogen plaatsvinden en dat blijft tot nader order ook zo.

 

Statutaire Algemene Vergadering geannuleerd

 

Onze jaarlijkse Statutaire Algemene Vergadering stond gepland op 23 maart, maar daar heeft het coronavirus een stokje voor gestoken. Er is collectief beslist om deze vergadering niet uit te stellen naar een latere datum. 

 

Een nieuw jaar betekent ook dat er veranderingen zijn binnen of op de club. Dit jaar verwelkomen we namelijk een nieuw bestuurslid. We moesten in de eerste plaats met spijt in het hart afnemen van Fabienne Vanderkelen, die we graag nog eens bedanken voor haar tomeloze inzet voor de club. Maar met Christophe Vanhamme krijgt ze een meer dan waardige opvolger. We heten hem dan ook graag welkom in het bestuur van De Jonge Wingerd.

 

Tijdens een online vergadering via videochat heeft het bestuur de jaarrekening 2019 en de begroting 2020 goedgekeurd. Bij verdere vragen over het beleid van de club kan u de bestuursleden of de voorzitter Paul Beetens altijd persoonlijk contacteren.

 

Lidmaatschap Winter en Zomer

 

De start van het zomerseizoen is al zeker uitgesteld en het winterseizoen hebben we ook niet op gepaste manier kunnen afsluiten. Het bestuur heeft de gevolgen van de voorlopige stopzetting van de tennisactiviteiten onder de loep genomen en kan het volgende meedelen over de winter- en zomerabonnement.

 

Bij het ingaan van de coronamaatregelen en dus het afsluiten van de club stonden er nog 3 weken tennis gepland voor de mensen met een winterabonnement. Het gaat hier om overmacht voor de club en daarom hebben we besloten om solidariteit aan onze leden te vragen. De laatste 3 weken, op een totaal van 25, zullen niet terugbetaald worden.

 

Wanneer de velden open gaan voor het nieuwe zomerseizoen is nog hoogst onzeker, maar we verwachten dat dit al zeker niet voor begin of zelfs einde mei zal zijn. Helaas gaan de weken voorbij en moeten we lijdzaam toekijken hoe de zon voor een perfect tennisweertje zorgt.  Het bestuur heeft hier beslist dat er niets verandert aan de huidige tarieven van het lidgeld. We hopen nog steeds zo snel mogelijk te kunnen spelen en al die verloren tijd in te halen.

 

Tennislessen

 

Achter het verloop van de tennislessen deze zomer kunnen we enkel grote vraagtekens zetten. Indien ze plaatsvinden, is dat mogelijk in verkorte vorm of indien de coronamaatregelen blijven verlengd worden zelfs helemaal niet. Tennisschool Jonge Wingerd is wel nog steeds van plan om zomerstages te laten plaatsvinden. Maar opnieuw, hier is het ook afwachten op de verdere ontwikkeling van de coronacrisis.

 

Interclub uitgesteld

 

De interclubcompetitie die normaal eind april zou beginnen wordt al met zekerheid uitgesteld naar een latere datum. Welke dat wordt is ook hier hoogst onzeker. Voorlopig heeft Tennis Vlaanderen twee aangepaste interclubscenario’s uitgewerkt. Deze kan je via deze link raadplegen: https://www.tennisvlaanderen.be/interclub-scenario

 

Leuvense Interclub afgelast

 

De Leuvense Interclub zal dit jaar niet doorgaan omwille van het coronavirus en is volledig afgelast.
LEES VERDER

Corona-update: Chalet opnieuw open en stages worden hervat

Goed nieuws. De COVID-19-testen die onze chaletuitbater Rudi en de lesgevers hebben ondergaan, zijn negatief.

Corona-update: Besmetting op de club

Helaas is er op De Jonge Wingerd een besmetting vastgesteld. Voorlopig gaat het om slechts één geval waar we weet van hebben. Hier vindt u alle informatie over de gevolgen van de werking van de club.

Quiz op vrijdag 28 augustus

Op vrijdag 28 augustus is er onze jaarlijkse Quiz! Deze gaat voorlopig door.

Hoe speel je veilig tennis tijdens de coronacrisis?

Het coronavirus houdt ons leven nog steeds in de greep. Gelukkig mogen we tennissen en tornooien spelen en organiseren, maar wel onder strikte voorwaarden. Lees hier hoe alles veilig verloopt.

Schrijf je in voor het Dubbel Clubkampioenschap

Van vrijdag 4 tot zondag 13 september wordt tijdens ons jaarlijkse Dubbel Clubkampioenschap bepaalt wel koppel zich een jaar de beste dubbelaars van de club mogen noemen. Deelnemen kan in 10 reeksen.

Twee dubbelavonden in juli!

Noteer alvast in je agenda: de After Work Dubbelavond op woensdag 15 juli en de Bring A Friend Dubbelavond op maandag 20 juli!

Schrijf je snel in voor ons Zomer Enkeltornooi

Het aantal inschrijvingen voor ons Zomer Enkeltornooi is opgetrokken. Wil je meedoen? Dan is snel inschrijven de boodschap.

Schrijf je snel in voor ons Zomer Dubbeltornooi! (13 t.e.m.

Het eerste dubbeltornooi na de lockdown is een feit en De Jonge Wingerd mag het organiseren. Van 13 juni tot en met 21 juni is iedereen welkom op ons Zomer Dubbeltornooi. De inschrijvingen zijn geopend! 

Tennissen vanaf 4 mei onder strikte voorwaarden.

Het is eindelijk zover! Vanaf maandag 4 mei zal er opnieuw getennist worden op de velden van De Jonge Wingerd. Al gebeurt dit wel onder strikte voorwaarden. Lees er hier alles over.

Coronavirus: de club sluit volledig t.e.m. 3 apr

TC De Jonge Wingerd neemt haar verantwoordelijkheid in het beperken van de verspreiding van het coronavirus. We volgen het advies van de federale regering nauwgezet op en sluiten de tennishal en de buitenvelden tot en met 3 april. 

Activiteiten in maart en april

Het zomerseizoen begint officieel in april, maar de aanloop er naartoe is ook al veelbelovend. Hier vind je een overzicht van onze activiteiten in de maanden maart en april.

Schrijf je nu in voor ons Winter Dubbeltornooi!

De eerste competitieve afspraak van 2020 komt eraan. Van vrijdag 21 februari tot en met zondag 1 maart is er ons jaarlijkse Winter Dubbeltornooi. Voor de jeugd is er tijdens diezelfde week ook een enkeltornooi.

Onze eerste '24 uur Tennis Marathon'

Groot nieuws vanuit de club, want in 2020 organiseert De Jonge Wingerd voor het eerst een '24uur Tennis Marathon'. Jawel, we gaan de klok rond tennissen en dat doen we voor het goede doel!

Schrijf je in voor het Zomerseizoen 2020 + Verhoging lidgeld

Het nieuwe jaar is aangebroken en dus maken we ons al op voor het Zomerseizoen 2020. Je opnieuw inschrijven als zomerlid bij De Jonge Wingerd kan vanaf nu. Er zijn wel enkele nieuwigheden en daar lees je hier alles over.

Inschrijvingen zomer 2020


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2020.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2020


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2020, stuur dan vóór 31 januari 2020 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media