DJW - Logo
 

Tennissen vanaf 4 mei onder strikte voorwaarden.


Een veld reserveren kan vanaf nu! Opgelet: je kan in het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen wel maximaal één week op voorhand een terrein reserveren. Het aantal reservaties is momenteel ook beperkt tot één als dagspeler en één als avondspeler.

 

Tennissen gebeurt in deze coronatijden wel onder strikte voorwaarden en we verwachten van onze leden dat deze nageleefd zullen worden. Hieronder verduidelijken we de voorwaarden die de Nationale Veiligheidsraad heeft opgelegd voor het tennissen en de richtlijnen die Tennis Vlaanderen de clubs heeft meegegeven onder het motto “Play Safe & Go”.

 

Wie mag spelen op De Jonge Wingerd?

-        De terreinreservaties zijn sinds nu geopend.

-        Enkel en alleen voor aangesloten leden. Nog geen lid? Maak je dan nu lid!

-        Gastspelers worden in deze uitzonderlijke periode niet toegelaten.

-        Je veld reserveren is verplicht via de website of de app van Tennis Vlaanderen

-        Reserveren is beperkt tot één gelijktijdige reservatie per persoon. Wanneer je reservatie afloopt kan je meteen een nieuw veld vastleggen.

-        Je speelt 1 tegen 1. Er mag alleen maar enkel gespeeld worden. Familieleden of mensen die onder hetzelfde dak wonen mogen wel met drie of vier spelen.

 

Op welke velden mag je spelen?

-        De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat sporten enkel mag in buitenlucht. 

-        Dit betekent dat we de tennishal – helaas – niet mogen gebruiken. 

-        Op terrein 1, 4 en 5 kan getennist worden. 

-        Opgelet: op terrein 5 is geen verlichting. Dus vanaf 21 uur is de zichtbaarheid er slecht.

 

Hoe speel je veilig tennis zonder elkaar te besmetten?

-        Er is desinfecterende handgel voorzien op de terreinen. Gebruik deze voor en na en tijdens het spelen. 

-        Na het gebruik en het desinfecteren van het sleepnet, desinfecteer je ook nogmaals je handen. Zelf een handschoen meenemen om het sleepnet te gebruiken wordt aangeraden.

-        Respecteer de ‘social distancing’. Hou altijd 1,5 meter afstand of meer.

-        Zoals gezegd speel je met maximum twee personen. Er wordt dus alleen enkel gespeeld.

-        Er zijn geen netpalen beschikbaar.

-        Er mag en kan niet handmatig gesproeid worden.

-        Neem je eigen vuilnis mee naar huis, want de vuilnisbakken zijn verplicht verwijderd.

-        De lichten op terrein 1 en 4 worden door de bestuursleden aan het begin en het einde van de avond aan en uit gezet. Terrein 5 heeft geen lichtinstallatie.

-        Markeer je tennisballen met bijvoorbeeld een X en een O, zodat één speler altijd dezelfde ballen aanraakt. 

-        De zitbanken werden verwijderd. Je kan enkel op de voorziene stoelen zitten. Deze staan op een veilige afstand uit elkaar. Verzet deze stoelen niet.

-        Hou voldoende afstand van de volgende spelers die het terrein betreden bij het verstrijken van je speeluur.

 

Wat mag /kan (nog) niet?

-        De chalet blijft tot nader order gesloten.

-        De douches kunnen niet gebruikt worden.

-        Dubbelen is momenteel verboden. Met drie spelen mag ook niet. Dit mag enkel indien de spelers onder hetzelfde dak wonen.

-        Er wordt niet zelf gesproeid en de lichten worden niet aangezet door de spelers.

-        Toeschouwers zijn niet toegelaten op de tennisvelden.

-        Blijf niet rondhangen op de club na je uur tennis. Ga meteen naar huis.

 

Een uitgebreid overzicht van richtlijnen en tips van Tennis Vlaanderen om veilig te tennissen kan je ook nog eens nalezen via deze link: https://www.tennisvlaanderen.be/documents/12301/325391/Fase+1+-+Regels+vrij+tennis+en+padel+spelen/9dc9a08e-b154-4d09-a8e8-47e516420575

 

Bij mogelijke problemen is er één adres: het bestuur. De bestuursleden zijn ten alle tijde bereikbaar via website@jongewingerd.be en zijn er om jullie te helpen. Hou het veilig en gezond!
LEES VERDER

Corona-update: Chalet opnieuw open en stages worden hervat

Goed nieuws. De COVID-19-testen die onze chaletuitbater Rudi en de lesgevers hebben ondergaan, zijn negatief.

Corona-update: Besmetting op de club

Helaas is er op De Jonge Wingerd een besmetting vastgesteld. Voorlopig gaat het om slechts één geval waar we weet van hebben. Hier vindt u alle informatie over de gevolgen van de werking van de club.

Quiz op vrijdag 28 augustus

Op vrijdag 28 augustus is er onze jaarlijkse Quiz! Deze gaat voorlopig door.

Hoe speel je veilig tennis tijdens de coronacrisis?

Het coronavirus houdt ons leven nog steeds in de greep. Gelukkig mogen we tennissen en tornooien spelen en organiseren, maar wel onder strikte voorwaarden. Lees hier hoe alles veilig verloopt.

Schrijf je in voor het Dubbel Clubkampioenschap

Van vrijdag 4 tot zondag 13 september wordt tijdens ons jaarlijkse Dubbel Clubkampioenschap bepaalt wel koppel zich een jaar de beste dubbelaars van de club mogen noemen. Deelnemen kan in 10 reeksen.

Twee dubbelavonden in juli!

Noteer alvast in je agenda: de After Work Dubbelavond op woensdag 15 juli en de Bring A Friend Dubbelavond op maandag 20 juli!

Schrijf je snel in voor ons Zomer Enkeltornooi

Het aantal inschrijvingen voor ons Zomer Enkeltornooi is opgetrokken. Wil je meedoen? Dan is snel inschrijven de boodschap.

Schrijf je snel in voor ons Zomer Dubbeltornooi! (13 t.e.m.

Het eerste dubbeltornooi na de lockdown is een feit en De Jonge Wingerd mag het organiseren. Van 13 juni tot en met 21 juni is iedereen welkom op ons Zomer Dubbeltornooi. De inschrijvingen zijn geopend! 

Corona-update

De coronacrisis duurt voort. Al zeker tot 3 mei zullen we niet kunnen tennissen en de vraag is maar wat er daarna gebeurt. Alle informatie vind je in deze corona-update

Coronavirus: de club sluit volledig t.e.m. 3 apr

TC De Jonge Wingerd neemt haar verantwoordelijkheid in het beperken van de verspreiding van het coronavirus. We volgen het advies van de federale regering nauwgezet op en sluiten de tennishal en de buitenvelden tot en met 3 april. 

Activiteiten in maart en april

Het zomerseizoen begint officieel in april, maar de aanloop er naartoe is ook al veelbelovend. Hier vind je een overzicht van onze activiteiten in de maanden maart en april.

Schrijf je nu in voor ons Winter Dubbeltornooi!

De eerste competitieve afspraak van 2020 komt eraan. Van vrijdag 21 februari tot en met zondag 1 maart is er ons jaarlijkse Winter Dubbeltornooi. Voor de jeugd is er tijdens diezelfde week ook een enkeltornooi.

Onze eerste '24 uur Tennis Marathon'

Groot nieuws vanuit de club, want in 2020 organiseert De Jonge Wingerd voor het eerst een '24uur Tennis Marathon'. Jawel, we gaan de klok rond tennissen en dat doen we voor het goede doel!

Schrijf je in voor het Zomerseizoen 2020 + Verhoging lidgeld

Het nieuwe jaar is aangebroken en dus maken we ons al op voor het Zomerseizoen 2020. Je opnieuw inschrijven als zomerlid bij De Jonge Wingerd kan vanaf nu. Er zijn wel enkele nieuwigheden en daar lees je hier alles over.

Inschrijvingen zomer 2020


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2020.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2020


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2020, stuur dan vóór 31 januari 2020 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media