DJW - Logo
 

Verslag Seniorendag 2021


Vorige senioren dag had ik gezworen dat ik mijn laatste artikel geschreven had.

Geen inspiratie meer, geen tijd, geen zin. Kortweg : laat een ander maar wat schrijven. Ene die dat veel beter kan (gemakkelijk te vinden) en die vooral veel jonger is om de toekomst van het verslag te verzekeren.

Allé Alain, je moet dat blijven doen, je ‘doet dat goed’, beter in elk geval dan portretten tekenen.

Maar deze mooie woorden konden mij niet verleiden  om er toch weer eentje neer te pennen.

De echte reden is ver van huis te vinden. Ga ik speciaal voor dit stukje tekst in afzondering ( “quarantaine”  zou toepasselijker zijn  ) of ben ik besmet door het ‘schrijf – virus’ ?

Iets -in mijn al zo verwarde hersenmassa- fluistert me steeds weer in : Portugal Portugal…

Maar wat heeft Portugal te maken met onze veteranen dag?

Portugal, de Jonge Wingerd, feesten tot vroeg in de morgen, bezoek uit het Zuiden.  Je mag 1 keer raden en  jawel : goed gemieeeekt.

Miek. De liefde is zo groot dat ze het niet laten kan om tijdens de zomermaanden aanwezig te zijn op ons zomertornooi. Daar heb ik haar toevallig ontmoet… Niet achter de bar, waar  ze jaren lang stond, maar rustig op het terras genietend   van de wedstrijden en oude vriendschappen.

Praten over koetjes en kalfjes, over de slechte zomer (waar Miek geen last van heeft) , een beetje over mezelf en … over dit geweldig stuk literatuur dat elk jaar op haar pc getoverd wordt.

“Waarom krijg ik dat  verslag niet meer toegezonden ?” vraagt ze met enige ontgoocheling in haar stem.

“Jarenlang kreeg ik een mail van Bob en telkens was ik maar ál te blij toen die er aankwam … in september.”

Een beetje verontschuldigend schuif ik de schuld maar af op de Corona, en het verbod om te tennissen en nog van alles.

Ik geef het toe : het is haar gelukt om me weer achter de pc te krijgen. Nu nog voor de pc gaan zitten, (want er achter zie ik niet veel) , en hopen maar – wishfull thinking - dat mijn verslag  editie 18 in de smaak valt.

Hoe we het elk jaar weer gedaan krijgen weet ik niet, een ding is zeker, van slecht weer, met regen elke dag, zelfs overstromingen, zal niets te merken zijn. 

Zowel De Boosere, als Sabine Haagdoren en zelfs die stijve hark Bram Verbruggen , voorspellen voor 2 sept. 2021 droog en warm weer, of wat had je verwacht misschien ? Ik kan me geen regendruppels herinneren in die 20 edities en  ’t zal deze editie niet anders zijn.

Wie zou er dit jaar mee spelen? Elk jaar is de trekking toch iets waar de spelers nieuwsgierig naar uit kijken. ‘t Is altijd fijn om te weten wie je zo dadelijk de “rammeling van ‘t jaar “ zal aansmeren of hoe je het best je masker op kan zetten om stilletjes af te druipen zonder herkend te worden.

Spelen de blauwe maskers tegen de zwarte , of de stoffen eenkleurige  tegen de multi coloren ?  Moeten we een masker dragen op  het veld,  aan de bar, op het terras? Je kan toch niet voor elk pintje dat masker weer aan en uit doen , dan zouden, bij sommigen, de elastiekjes al doorgescheurd zijn nog voor het middaguur. En verder tussen elk stukje kip of bij elk balleke : masker op, masker af, masker op, masker af, masker op…

Nee, nu overdrijf ik, maar dat masker we zijn het met zen allen zoooo moe . 

Het heeft ons al een zomer lang van de terreinen weg gehouden, geen bal mocht er geklopt worden.

Nu we eindelijk mogen aantreden, zonder veel beperkingen, moeten we er samen voor zorgen de weinige afspraken te respecteren zodat we binnenkort van een fijne periode wintertennis kunnen genieten. We zijn op goeie weg, maar vergeet niet dat elke dag nog 6 mensen overlijden als gevolg van een covid 19 besmetting.

De tornooidag dan. Bob en Chris zullen er na veel puzzelwerk en, ook wat gefoefel !? zeker weer in geslaagd zijn een mooi en evenwichtig wedstrijdschema samen te stellen. Vier groepen van vier spelers, zowaar samengesteld op basis van hun kledij.

Groep 1 de witte maskers, 2 de zwarte, 3 de gekleurde stoffen en 4 de sukkelaars zonder masker. Deze laatste groep wordt daarvoor bestraft met 1 spel en al snel blijkt dat de groepen met masker stralen uit hun ogen, terwijl de bestraften daar wat staan te treuren met hun mond vol tanden.

En zoals verwacht  volgt er een protest : groep 4 gaat niet akkoord met die beslissing van de jury om hen met 1 spel te bestraffen. Na een korte drankpauze wordt er beslist de  strafpunten te annuleren en alle wedstrijden  te herstarten, ditmaal zonder masker.

Nazicht van de VTV reglementen leverde immers op dat spelen zonder masker toegelaten is maar dan wel op  eigen risico.

Er doen trouwens een pak spelers mee die  niet meer 100% in conditie zijn. Maar wat wil je. Elk jaar een beetje ouder en de deelnemers zijn dikwijls dezelfde . Een jaar of tien geleden speelden we in de reeks 45/2, 5 jaar later in de 55/2 en nu kunnen we in de individuele competitie al deelnemen in de 65/2. En dat verschil wordt goed gevoeld. 

Er zijn reuma patiënten bij, mannen met hernia’s, Parkinson patiënten en hartlijders, en zij die nog redelijk gezond zijn, hebben een te hoge BMI en drinken teveel.

Maar tennissen, dat kunnen we. Wil je als nieuwe speler eens meedoen, dan moet je wel al wat gepresteerd hebben, of een lange arm hebben (om beter bij de bal te kunnen.)  En toch zijn er een paar die de uitdaging willen aangaan.

Yves Joly, met zijn voetbalbenen zal wel vlot de overstap maken.  Yvan Boels maakte al deel uit van het interclubteam en heeft getraind als een beest om de achterstand weg te werken.  Marc Convens toonde flitsen van klasse tijdens het zomertornooi.

De laatste nieuwkomer is Geert Van De Roy. Met zijn sierlijke bewegingen en fluwelen baltoets kan hij wel eens de man zijn die met het dikke prijzengeld naar huis gaat.

Meestal vernoem ik niet alle deelnemers. Niemand is daar in geïnteresseerd en het zijn altijd dezelfde waar ik dan een grapje over maak. Zoals over Jos Demol die na een zware nederlaag in de grond kruipt van schaamte. Of over kalende hoofden die de tegenstanders verblinden. Ik verdenk Chris ervan een speciale crème te gebruiken om hem extra glans te geven. Ik gebruik die namelijk zelf ook, maar het doet geen wonderen.

Over Ghislain Demunter, wiens zijdelings  gesneden forehand alom gekend is maar meer schade toebrengt aan het terrein dan aan de tegenstrever.  Gerard is er elk jaar bij en een gevaarlijke klant. Maar we kennen hem nu zo goed en iedereen weet dat zijn backhand nog minder slecht is dan zijn forehand.

Of over mezelf waar ons Hilde telkens zegt dat ik enkel nog  mag meespelen omdat ik altijd nieuwe ballen bij heb.

( en  misschien is dat ni eens  als grap bedoeld ).

Maar genoeg grapjes nu. Tijd voor de wedstrijden. Het  zal er ernstig aan toe gaan, want ook Covid 19 is een ernstige zaak.

Laat ons hopen dat  de spelers vandaag de winnaars zijn.

Voor we starten moet ik toch nog 1 man vernoemen. Hij is er al 20 jaar bij en zonder hem is de ontmoeting niet mogelijk.

Ik heb het over Bob.  Wegens een kleine kwetsuur speelt hij liever niet, maar hij staat paraat om in te vallen als iemand zich kwetst. Hij is de scheidsrechter en de wedstrijdleider, beheert de financiën en past uit eigen zak bij zo er te weinig is. Bij hem kan je ook terecht voor een coronatest of -vaccinatie.

Straks is het zo ver. Nog een uurtje voorbereiding: zakske en drankske klaar,  ’t zou niet de eerst keer zijn dat iemand zonder schoenen opdaagt. Zolang iedereen maar opdaagt…

16 spelers , 4 terreinen en 4 groepen  van 4.  Zo had ik het ook kunnen organiseren.

Dankzij de ervaring van Bob en Chris is weer gezorgd voor een prachtig schema van 4 evenwaardige groepen. Zelfs ik ben deze keer goed ge(k)loot.

Stipt om 9u kon de ontmoeting beginnen. Jos Sannen was de laatste om de groep te vervoegen, maar hij had 10 minuten nodig om de juiste putter te kiezen. Jos, ’t is wel tennis vandaag!

De wedstrijden werden allen met veel inzet gespeeld.  Iedereen won eens, verloor eens; maar iedereen heeft zich vermaakt. Wat een fijne groep die veteranen. En als je een wedstrijdschema opstelt en vervolgens alles noteert op een  resultaten formulier,  is er een winnaar en zijn er verliezers.  Dat zal ons een zorg wezen

Elk van ons heeft nu 3 wedstrijden afgewerkt en ’t wordt dus hoog tijd om met zen allen aan Rudi’s tafel aan te schuiven.  Toeval of niet, ook hier is keuze uit 4 schotels, en alle 4 even lekker.

Om het geheel af te sluiten, en zijn kandidatuur voor organisator in de spotlights te zetten, heeft Chris eigenhandig het dessert gemaakt.

Goed gezien.  Een crème brûlée.  Een beetje aangebrand ? … moet kunnen, toch ?

Bob en Chris, proficiat en doe er nog maar een jaartje bij. Misschien doe ik dat dan ook wel.

En wat was dat nu met die” Covid”?

Covid, wat Covid. Covid 19 ?

Niets van gemerkt, en mag niet meedoen, want 19 is geen veelvoud van 4
LEES VERDER

We zijn ook in 2022 een Jeugdvriendelijke Tennisclub

Met trots mag TC De Jonge Wingerd zich ook in 2022 een Jeugdvriendelijke Tennisclub noemen. Een mooie erkenning voor de jeugdwerking.

Reserveer een winterveld op het nieuw overdekte terrein 4.

Heb je vanaf januari interesse in een vast winteruur op terrein 4? Bekijk hier welk uren nog vrij zijn.

Nieuwe coronamaatregelen op de sportsite vanaf 1 november

Door de stijgende coronacijfers stelt de gemeente Hoeilaart enkele nieuwe beperkende maatregelen in om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Uitbreiding van de tennishal

In het kader van het gemeentelijke Masterplan wordt terrein 4 overdekt en wordt de all-weather ondergrond vervangen door gravel. Op maandag 18 oktober zijn de werken gestart.

Vul onze jaarlijkse enquête in!

De stem en input van onze leden horen is enorm belangrijk. Daarom vragen we 10 minuten van jullie tijd om onze enquête in te vullen.

Quiz verplaatst naar 1 oktober!

Onze jaarlijkse Quiz is door omstandigheden verplaatst naar vrijdag 1 oktober. Geert Vanderoy en zijn team serveren jullie opnieuw een avond vol weetjes en plezier. Schrijf je nu in!

Schrijf je nu in voor ons Zomer Enkeltornooi

Het gezelligste tennistornooi van Vlaams-Brabant staat voor de deur en de inschrijvingen lopen vlot binnen. Zorg dat je er op tijd bij bent, want in sommige reeksen zijn de plaatsen beperkt. 

Download de Tennis Vlaanderen app op je smartphone

We hebben gemerkt dat Tennis Vlaanderen applicatie voor op je smartphone nog te weinig bekend is bij onze leden, terwijl het een heel belangrijk communicatiemiddel is en wordt. Downloaden is de boodschap!

Activiteiten in juli

Twee dubbelavonden en een enkeltornooi. Dat staat er nog op het programma in deze eerste maand van de zomervakantie.

Ledenbijdrage: Het belang van een goede bespanning

Onze leden Alexander Van den Bosch en Sandi Kozorog doken in hun pen. Het resultaat is een fijne doorlezer over het belang van je bespanning. Deze twee gediplomeerde bespanners vertellen je alles wat je moet weten over de snaren als de “motor” van je tennisracket en je spel.

Schrijf je in voor het Zomer Dubbeltornooi

De inschrijvingen voor het Zomer Dubbeltornooi zijn geopend en lopen als een trein. Aarzel niet en schrijf je in. Er is keuze uit 15 mooie reeksen.

Opening Zomerseizoen: Dubbelnamiddag op 29 Mei

Het eerste evenement van het zomerseizoen is een feit. Op zaterdag 29 mei ontvangen we onze leden vanaf 15 uur graag op de club voor een zonovergoten dubbelnamiddag vol tennis.

Steun De Jonge Wingerd kosteloos via Trooper

De club heeft zich recent aangesloten op het platform Trooper en dat betekent dat al onze leden en sympathisanten ons vanaf nu bij een online aankoop kosteloos kunnen steun. Met enkele simpele klikken, breng jij wat extra geld in het laatje voor de werking van de club.

Voor het tweede jaar op rij geen interclub

Spijtig nieuws: de interclubcompetitie van 2021 is afgelast. Tennis Vlaanderen heeft beslist dat er onvoldoende garanties zijn om op 8 mei te kunnen starten met de interclub

Tennissen op de Jonge Wingerd. Een overzicht

Lid worden, een terrein reserveren, als lid met een niet-lid spelen of lessen volgen, hoe verloopt dat allemaal op TC De Jonge Wingerd? Een overzicht.

Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021

We hopen voor alle onze leden dat de tennisvelden zo snel mogelijk weer openen. Een prachtige tenniszomer is waar we nu allemaal samen voor thuisblijven. De inschrijvingen voor het zomerseizoen 2021 zijn geopend. 

Digitale Algemene Vergadering via Zoom op 9 februari

De coronapandemie brengt uitzonderlijke omstandigheden met zich mee. Op dinsdag 9 februari vindt onze jaarlijkse Statutaire Algemene Vergadering van 2021 voor het eerst digitaal plaats via het platform Zoom.

Onze tennisschool wordt Jonge Wingerd Tennis Academie

De kogel is door de kerk. Dankzij een samenwerking met onze goede buren van Panorama Tennis Academie (PTA) is de toekomst van onze tennisschool verzekerd binnen het project Jonge Wingerd Tennis Academie.

Inschrijvingen zomer 2021


Schrijf je nu in voor het zomerseizoen 2021.

Zoals vorig jaar gebeurt dit enkel en alleen via de site van Tennis Vlaanderen.

Surf naar het clubdashboard van TC De Jonge Wingerd op de site van Tennis Vlaanderen via deze link: http://www.tennisvlaanderen.be/clubdashboard?clubId=2465.

Onderaan de tab "Tarieven" klik je op de knop "Lid worden" en kan je je inschrijven.

Na je inschrijving krijg je van ons een mail voor de betaling van je lidgeld. Als de storting binnen de acht dagen gebeurt, ben je ingeschreven. Het rekeningnummer van de club bleef ongewijzigd: BE81 7341 3226 1024.

Je kan ook eerst dit demo-filmpje bekijken voor meer info.

Interclub 2021


Wens je deel te nemen aan de interclub competities voor jeugd of volwassenen in 2021, stuur dan vóór 31 januari 2021 een mailtje naar interclub@jongewingerd.be.

Sponsors


 

AGENDA · ACTIVITEITEN


Geen geplande activiteiten op de agenda.

In de kijker


Luc Debroux

Regelmatig zetten we één van onze leden ‘In de kijker’ voor een gesprek over De Jonge Wingerd, het tennis en alles wat hem of haar nog lief is. Deze keer is het de beurt aan de stoerste motard van de club: Luc Debroux. 

Jeugdvriendelijke Tennisclub


TC De Jonge Wingerd kreeg ook voor het nieuwe seizoen de eer om zichzelf een 'jeugdvriendelijke tennisclub' te mogen noemen.

De VTV geeft dit label aan clubs die zich extra inspannen voor hun jeugdige leden.


 

Social Media